Použití metody – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Použití metody – Java – Fórum – Programujte.comPoužití metody – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vena
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
8. 5. 2013   #1
-
0
-

zdravim, jak mohu použít metodu z jiné třídy aniž bych musel dědit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.49.–
Reklama
Reklama
Jan Veselý
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
8. 5. 2013   #2
-
0
-

Vytvoříš si Objekt té třídy, takže třeba :

public class kalkulacka{
	//vytvoření odkazu na třídu operace
	operace odkaz=new operace();
	
	public kalkulacka(){
		//zavolání metody z jiné třídy. JMÉNO ODKAZU.METODA, PROMĚNÁ.
		// metoda, proměná musí být vždy public.
		odkaz.plus();
	}

}

class operace{
	public void plus(){
		
	}
	public void minus(){
		
	}
	public void krat(){
		
	}
	public void deleno(){
		
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.42.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

C# - pouziti += — založil aleskm

C# použití linq — založil Marek

Použití Javy? — založil vesík

Použití iconv() — založil jumi

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý