Vytvoření pole s grafickými objekty. – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvoření pole s grafickými objekty. – Java – Fórum – Programujte.comVytvoření pole s grafickými objekty. – Java – Fórum – Programujte.com

 

Leesy
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
8. 5. 2013   #1
-
0
-

Zdar lidi, potřeboval bych pomoct s vytvořením grafické metody, která vytvoří nějaký grafický objekt a jeho jméno uloží do pole, nakreslí ho do JFrame. Mělo by to vypadat nějak následovně: 

import java.awt.Graphics;
import java.awt.Graphics2D;

public class grafika {
	private String[] nameArray = new String[4];
	private Graphics g;
	private Graphics2D g2d = (Graphics2D)g;
	
	public void paint (Graphics g) {
		
		}
	public void rectangelMaker(int X, int Y, int W, int H, String name){
		// vytvoření čtverce 
		// uložení do jména do pole
		//vykreslení objektu
			g2d.fill(name);
	}

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.42.–
ingiraxo+15
Grafoman
8. 5. 2013   #2
-
0
-

jestli dobře chápu, tak ty chceš vykreslovat objekty pomocí jejich jmen, který jim dáš? 

public class Grafika {
    public void draw(Graphics g, String name) {
        switch (name) {
            case "rectangle":
                drawRectangle(g);
                break;

            case "oval":
                drawOval(g);
                break;
        }
    }

    private void drawRectangle(Graphics g) {
        // vykresli ctverec
    }

    private void drawOval(Graphics g) {
        // vykresli oval
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Flowy0
Věrný člen
8. 5. 2013   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
este by sa tam dal dorobit enum nech je to stabilnejsie

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.60.–
https://github.com/Flowy
ingiraxo+15
Grafoman
8. 5. 2013   #4
-
0
-

#3 Flowy
tak jasně, ale on chce text a pro budoucí přidávání je i text lepší... třeba mapu kde klíč bude název a jako hodnota funkce s vykreslením, ale tady asi nehrozí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Pole ukazatelů na objekty — založil Tukan

Vytvoreni pole — založil STroM

Objekty — založil allicce

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý