Web forms externí databáze – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Web forms externí databáze – .NET – Fórum – Programujte.comWeb forms externí databáze – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hajnis0
Newbie
9. 5. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,
Zkouším dělat weby v ASP.NET Web Forms ve Visual Studiu 2012, ale zasekl jsem se na problému ohledně tutorialů.
A proto bych se chtěl zeptat, jestli neznáte někdo nějaký dobrý tutorial, ve kterém by bylo ukázáno krok po kroku co se má dělat pro připojení k externí databázi a poté následné psaní metod, kde jsou uloženy stringy, ve kterých je napsán SQL příkaz nebo volání uložených SQL procedur v databázi. Nevím jestli jsem hledal špatně, ale všechny návody, které jsem našel byly jen s lokální databází, kterou si dotyčný vytvořil v průběhu tutorialu a uložil do složky app_data. Díky tomu v oněch návodech není nikde napsáno, jak se připojit k nějaké databázi.
Budu vděčný za jakoukoliv radu nebo odkaz na tutorial pro "blbečky", kde by toto bylo vysvětleno.
Díky Moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:693:5485:c1...–
Reklama
Reklama
JardaJirava0
Stálý člen
9. 5. 2013   #2
-
0
-

Ahoj,

  připojení k externí databázi je vesměs jen o použití správného připojovacího řetězce. Práce s objekty je potom stále stejná (pokud se stále jedná o ten samý typ db - napr. sql server).

  Různé typy připojovacích řetězců můžeš najít na

http://www.connectionstrings.com 

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
hajnis0
Newbie
9. 5. 2013   #3
-
0
-

Díky moc, jdu to zkusit

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:693:143d:c1...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

Podobná vlákna

Databáze s Windows Forms — založil Ant

Windows forms — založil Johnnny

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý