Razeni pole bubble sortem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Razeni pole bubble sortem – C / C++ – Fórum – Programujte.comRazeni pole bubble sortem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hadrovej
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
10. 5. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, prosil bych pomoct s řazením pomocí bubble sortu, potřebuju to na to že mám zadaný pole a musím z něj dostat 3. a 5. nejmenší prvek a nejvhodnější věc na to si myslím je bubble sort bohužel ale nedokážu pochopit jak funguje, něco jsem si vygooglil ale furt nevím a tápu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
Reklama
Reklama
Hadrovej
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
10. 5. 2013   #2
-
0
-

#1 Hadrovej
jo a je to v C

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
KIIV+42
God of flame
10. 5. 2013   #3
-
0
-

no hodi se na to vic select sort... 

jinak buble sort jen srovnava postupne sousedici prvky v poli a pokud je jeden vetsi nez druhej, tak se prohodi..

select sort veme prvni prvek a porovnava postupne s ostatnima - a pokud je vetsi, tak se prohodi (a dal se srovnava ten co je na prvni pozici...)   tim je zaruceno, ze na te pozici je nejmensi prvek z celeho pole... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Hadrovej
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
10. 5. 2013   #4
-
0
-

#3 KIIV

no a jak to vypadá? můžete mi prosím postnout kod jako příklad?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.37.–
KIIV+42
God of flame
10. 5. 2013   #5
-
0
-

   

if (pole[aktualni] > pole[nasledujici]) {
  typ tmp = pole[aktualni];
  pole[aktualni] = pole[nasledujici];
  pole[nasledujici] = tmp;
}

a todle poustet v cyklech... pro buble sort bude nasledujici = aktualni+1...  v select sortu bude kazdou ridit jinej cyklus  (jo je to pseudo kod.. nepujde to prelozit :D)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Hadrovej
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
10. 5. 2013   #6
-
0
-

já nevím jak to přes ten select sort udělat :(

zkoušel jsem to udělat přes bubble sort ale nechce to seřadit co mám blbě?

               do{
                    printf("Zadejte velikost pole (min 10,max 500): ");
                    scanf("%u",&pp);
                    }
                while(pp<10||pp>500);
                for(i=0;i<pp;i++){
                   pole[i]=rand()%1000;
                    }

  printf("\nNactene pole: ");
         for(i=0;i<pp;i++) {
              printf("\n");
              printf("%u",pole[i]);
              printf("\t");
             }

         for(j=0;j<pp;j++)
             pom=pole[i];
              for(m=0;m<j;m++){
                  if(pole[m]<pom){
                       pole[j]=pole[m];
                       pole[m]=pom;
                       pom=pole[j];
                  }
              }

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.37.–
KIIV+42
God of flame
10. 5. 2013   #7
-
0
-

no v prve rade to chce nastudovat co se stane, kdyz udelas:

for (...) 
  neco;
  for (...) {
    ...
  }

// a co udela:
for (...) {
  neco;
  for (...) {
    ...
  }
}

a pak to tvoje odsazovani vypada naprosto priserne ...  (rekl bych skoro krypticky... se v tom clovek musi hodne zorientovat ..  natoz abys z toho dokazal vymlatit neco funkcniho)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Hadrovej
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
10. 5. 2013   #8
-
0
-

hmm tak to to dneska neudělám tak nic.. :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.37.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.184.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 93 hostů

Podobná vlákna

řazení jako v bubble sort — založil Noneus

Bubble sort — založil Anonymní uživatel

Bubble Breaker — založil Pavel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý