Obsluha více soketů v jednom vláknu - na kterém soketu byla událost? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Obsluha více soketů v jednom vláknu - na kterém soketu byla událost? – C / C++ – Fórum – Programujte.comObsluha více soketů v jednom vláknu - na kterém soketu byla událost? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hlucheucho+10
Posthunter
10. 5. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

chci v jednom vláknu obsluhovat více soketů. Našel jsem funkci select, která vrátí počet soketů ze skupiny na kterých došlo k události (např. jsou data pro příjem). Jak ale určím, na kterém nebo kterých soketech k události došlo?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Reklama
Reklama
Řešení
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 5. 2013   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Po skončení volání funkce select zjistíme z návratové hodnoty, zda došlo k chybě nebo na kolika soketech se událo něco rozhodujícího. Každá ze tří množin obsahuje po skončení volání funkce select jen ty sokety, na kterých nastala požadovaná událost. Nikdy nesmíme zapomenout, že nemuselo dojít pouze ke změně na jednom soketu.

Zdroj.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
hlucheucho+10
Posthunter
10. 5. 2013   #3
-
0
-

Tak do toho seriálu čumím už hodně dlouho a nevidím to   . Nevidím, co je přede mnou. Dá se to nějak léčit?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
10. 5. 2013   #4
-
0
-

Každá ze tří množin obsahuje po skončení volání funkce select jen ty sokety, na kterých nastala požadovaná událost.

FD_ZERO, FD_SET, select, FD_ISSET.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 111 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý