Vůbec nevím, kde je chyba. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vůbec nevím, kde je chyba. – PHP – Fórum – Programujte.comVůbec nevím, kde je chyba. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Counter0
Newbie
18. 5. 2013   #1
-
0
-

Zdarec,

zkouším zaheslovat stránku a dostat se na ní pomocí hesla, řekl by jste mi prosím v čem je problém?

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title></title>
  </head>
  <body>
  <center><u>Pokus</u></center>
  <br>
  <table>
  <form action="index.php" method="POST">
  <tr><td>Zadej heslo:<input type="text" name="otazka"></td></tr>
  <tr><td><input type="submit" value="Odeslat"></tr></td>
  </table>
  <?php
  $heslo=$_POST['otazka'];
  $pass="ano";
  if ($heslo==$pass){
  echo("Spravně pokračuj");
  }
  else{
  echo("Stala se někde chyba");
  }
  ?>
  
  </body>
  </html>

Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
ench0
Stálý člen
18. 5. 2013   #2
-
0
-

Nevím co tam máš za problém - to jsi zapomněl asi zmínit.

U sebe jsem ten tvůj kousek kódu použil a jediné, co je nestandartní je notice na řádku 17. 

Toto upozornění je způsobeno tím, že ze z pole $_POST snažíš získat něco, co tam není. Jinak řečeno, toto bys měl zjišťovat až ve chvíli, kdy ten formulář máš odeslaný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.114.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Counter0
Newbie
19. 5. 2013   #3
-
0
-

#2 ench
Takže jak by si to zapsal?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
ench0
Stálý člen
19. 5. 2013   #4
-
+1
-
Zajímavé

Třeba takto:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">
  <title></title>
  </head>
  <body>
  <center><u>Pokus</u></center>
  <br>
  
  <?php
  if(isset($_POST['otazka'])){
    $heslo=$_POST['otazka'];
    $pass="ano";
    if ($heslo==$pass){
    echo("Spravně pokračuj");
    }
    else{
    echo("Stala se někde chyba");
    }
  }else{
    ?>
    
    <table>
    <form action="index.php" method="POST">
    <tr><td>Zadej heslo:<input type="text" name="otazka"></td></tr>
    <tr><td><input type="submit" value="Odeslat"></tr></td>
    </table>
    
    <?php
  }
  ?>
  </body>
  </html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.114.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Counter0
Newbie
19. 5. 2013   #5
-
0
-

#4 ench
Super, díky za pomoc! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý