Delphi ISAPI + COM/DCOM – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Delphi ISAPI + COM/DCOM – Delphi – Fórum – Programujte.comDelphi ISAPI + COM/DCOM – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Novák
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
20. 5. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

měl bych následující dotaz ohledně webové služby v Delphi.
Mám jádro interní aplikace přístupné přes COM/DCOM rozhraní kde uživatel zadá své jméno a heslo a jádro se připojí k MSSQL přes SDAC.
Uživatel pak následně může číst a vytvářet jednotlivé objekty, které jsou složeny z více tabulek.
Chtěl jsem vytvořit Webovou službu SOAp typu ISAPI , která by ke zmíněnému jádru přistoupovala.
Pro ověření jsem Službu i klienta vytvořil a pomocí ADOConn a neměl jsem žádný problém se čtením dat z MSSQL serveru.
Pokud jsem však připojil COM/DCOM rozhraní a snažil se do aplikace přihlásit přes COM/DCOM tak služba padá a hlasí Access violation at address...

V dané oblasti jsem nováček a tak jsem se chtěl zeptat zda-li je zvolený způsob vůbec správný a realizovatelný?
Pokud ano, tak bych potřeboval nasměrovat jak takovou aplikaci je možné ladit?
Případně nastínit v čem by mohl být problém. Pokud by měl někdo zájem mi pomoci mohu na email poslat i zdrojové kódy webové služby.

Verze: DELPHI 2010 PROFESIONAL

Děkuji za případné reakce

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.110.212.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
21. 5. 2013   #2
-
0
-

Používání COM/DCOM vyžaduje 2 věci:

- správnou inicializaci např. přes CoInitialize (případně CoInitializeEx, pokud je vyžadován jiný apartment než STA) před vytvoření COM/DCOM objektu
- a dále je postaveno na binárně kompatibilním rozhraní, kde je vyžadováno přesné dodržení počtu, pořádí a správnosti typů

Pro lepší posouzení by samozřejmě bylo dobré znát to rozhraní a vidět, jak s tím pracuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

VKladani DCOM — založil Pavel

C++ vs.Delphi — založil Dávid Ivan

Delphi 5 — založil seberm

Delphi 6 — založil mimi

Delphi 7 - smycka — založil Cola-loka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý