C++ programovanie vlákno – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ programovanie vlákno – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ programovanie vlákno – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

22. 5. 2013   #1
-
0
-

Neviete mi náhodou poradiť ako získate obsah premennej na ktorú máte ukazovateľ 'int **ptr'? za odpoveď vopred ďakujem ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.120.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
22. 5. 2013   #2
-
0
-

#1 limetka123
**ptr

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
ta ja
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 5. 2013   #3
-
0
-

#1 limetka123

ak mame:
int **ptr;

tak potom:

**ptr - prvok typu int

*ptr  - pointer na typ int

ptr   - pointer na pointer na typ int

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.66.–
22. 5. 2013   #4
-
0
-

a ešte ak by som sa mohol opýtať že ako zadeklarujem pole o troch prvkoch typu 'int *'?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.120.–
mackousko
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
22. 5. 2013   #5
-
0
-

#3 ta ja
veduci, nepomylil si sa?

ptr - by som povedal, ze je prvok typu int a

**ptr - je pointer na pointer na typ int

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.53.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
22. 5. 2013   #6
-
0
-

#4 limetka123
int * pole[3];

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
22. 5. 2013   #7
-
0
-

#6 crazy
dikes :D 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.120.–
mackousko
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
22. 5. 2013   #8
-
0
-

#7 limetka123
malo by to ist aj 

#define SIZE 3

int main() {

int *pole = malloc (SIZE * sizeof(int));

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.53.–
22. 5. 2013   #9
-
0
-

To už není deklarace, to je dynamická alokace. Akorát po skončení práce bys měl paměť uvolnit pomocí funkce free(pole);

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
mackousko
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
22. 5. 2013   #10
-
0
-

#9 hlucheucho
zalezi od toho, aka aplikacia

ak len nieco matematicky vykona a aplikacia sa ukonci o uvolnenie pamate sa postara operacny system. Ak je to daemon, potom treba riesit uvolnovanie pamete ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.53.–
22. 5. 2013   #11
-
+1
-
Zajímavé

Snad v každé učebnici najdeš poučku: co jsi alokoval, to musíš uvolnit

Každý, kdo dělá na jednočipech, mi může potvrdit, že neuvolnit paměť když ji už nepotřebuji či jiný způsob plýtvání s pamětí je krátkozraká politika.

O takový "úklid" bych se nestaral pouze v případě, že po skončení práce následuje power-off systému (vč. paměti). To je jeden z mála případů, kdy na tom, co v paměti zůstalo, vůbec nezáleží.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
22. 5. 2013   #12
-
0
-

Ano, ja to tak taky delam (uz ze zvyku a ne vzdy jde jen o pamet v ramci procesu/threadu), ale je fakt, ze v pripade jednorazove aplikace na rekneme Win platforme je to fakt jedno. Pamet je pro kazdy proces v user modu oddelena a jeji platnost s procesem konci. Jo takovy driver a alokace sdilene pameti v kernel spacu, to muze byt jina.... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.5.–
mackousko
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
22. 5. 2013   #13
-
0
-

#11 hlucheucho
ale prosim ta, kto tu hovori o jednocipoch. Ty ufo, najprv si precitaj, co som napisal, az potom odpisuj ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.197.–
22. 5. 2013   #14
-
+1
-
Zajímavé

#13 mackousko
pane chytrý, autoři to v těch učebnicích nepíšou nadarmo. Podle dotazů. které zde dáváš to vypadá, že jsi žádnou nečetl.  S jednočipy to byl jeden z mnoha možných příkladů.

Tímto přístupem odradíš lidi, co jsou ochotní poradit a /nebo pomoci.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Vlakno — založil Miro1701

Pthreads vlakno — založil Ezechiel

Vlákno - Thread — založil Kenvelo

Super vlákno :D — založil crazy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý