šifrování – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

šifrování – Java – Fórum – Programujte.comšifrování – Java – Fórum – Programujte.com

 

technik0
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
23. 5. 2013   #1
-
0
-

zdravím, chci se zeptat, existuje v javě nějaká hotová metoda na jednoduchý šifrování kde budu mít vstup string s textem a nejlíp string s klíčem a pomocí toho klíče (třeba deset znaků) se to zašifruje a pak pomocí samého klíče se to rozšifruje?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.138.–
notbeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
23. 5. 2013   #2
-
0
-

Snad ti to k něčemu bude http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jce-6-download-429243.html a zde je postup jak si stím hrát , balik rozbal v kde máš Java RunTime, na stejnou úroveň kde \lib a \bin ( JavaJRE ... je můj adresář) 

/*1) stáhnu balík z http://www.oracle.com/…-429243.html
 *2) Rozbalim a adresar JCE nakopiruji do C:\ProgramFiles\JavaJRE\ ..... ->>>> C:\ProgramFiles\JavaJRE\jce  */
import java.security.InvalidKeyException;
import java.security.NoSuchAlgorithmException;
import javax.crypto.BadPaddingException;
import javax.crypto.Cipher;
import javax.crypto.IllegalBlockSizeException;
import javax.crypto.KeyGenerator;
import javax.crypto.NoSuchPaddingException;
import javax.crypto.SecretKey;
public class Z_01CryptografieDES {
	public static void main(String [] args) {
		try{
			KeyGenerator keygenerator = KeyGenerator.getInstance("DES");
			SecretKey myDesKey = keygenerator.generateKey();
		    //System.out.println("keygenerator :" + myDesKey);
		    Cipher desCipher;
 		    // Create the cipher 
		    desCipher = Cipher.getInstance("DES/ECB/PKCS5Padding");
 		    // Initialize the cipher for encryption
		    desCipher.init(Cipher.ENCRYPT_MODE, myDesKey);
 		    //sensitive information
		    byte[] text = "No body can see me".getBytes();
 		    System.out.println("Text [Byte Format] : " + text);
		    System.out.println("Text : " + new String(text));
 		    // Encrypt the text
		    byte[] textEncrypted = desCipher.doFinal(text);
 		    System.out.println("Text Encryted : " + textEncrypted);
 		    // Initialize the same cipher for decryption
		    desCipher.init(Cipher.DECRYPT_MODE, myDesKey);
 		    // Decrypt the text
		    byte[] textDecrypted = desCipher.doFinal(textEncrypted);
 		    System.out.println("Text Decryted : " + new String(textDecrypted));
 		}catch(NoSuchAlgorithmException e){
			e.printStackTrace();
		}catch(NoSuchPaddingException e){
			e.printStackTrace();
		}catch(InvalidKeyException e){
			e.printStackTrace();
		}catch(IllegalBlockSizeException e){
			e.printStackTrace();
		}catch(BadPaddingException e){
			e.printStackTrace();
		} 	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.87.–
technik0
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
23. 5. 2013   #3
-
0
-

Jo, ale tohle si samo generuje key.. Ja potrebuju string a svuj

Nahlásit jako SPAM
IP: 149.255.82.–
sleepy0
Stálý člen
31. 5. 2013   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.67.–
Radek Slavětínský
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
3. 6. 2013   #5
-
0
-

#1 technik0
http://www.algoritmy.net/article/41797/ROT13

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.63.210.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Šifrování v pascalu — založil Halinek23

Nápad na šifrování — založil Matěj Andrle

Šifrování textového souboru — založil skodik.o

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý