Php include url – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Php include url – PHP – Fórum – Programujte.comPhp include url – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tribalcz0
Super člen
23. 5. 2013   #1
-
0
-

ahoj mám problém s url resp j jejim formatem nechci aby vypadala tato `mujweb.cz/ahoj.php` ale takto http://mujweb.cz/?stranka=ahoj

asi pred dvema roky sem toresil prave pomoci include ale za boha si nemuzu vzpomenout na script nemohl by mi nekdo pomioci predem dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
23. 5. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 tribalcz
 

if(file_exists($_GET['stranka'] . '.php'))
	include_once($_GET['stranka'] . '.php');
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
tribalcz0
Super člen
23. 5. 2013   #3
-
+1
-
Zajímavé

ja to resil jinac takze sorry za mozna debilni otazkuvytvorim index a do nej vlozim tento cript v tomto tvaru  nijak neupraveny hlavni stranku ulozim do souboru uvod.php a pokud zadam adresu tak se mi proste zobrazi toto neco.cz/?stranka=uvod

if(file_exists($_GET['stranka'] . '.php'))
	include_once($_GET['stranka'] . '.php');
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
24. 5. 2013   #4
-
0
-

takhle jde mi o toto nechci aby navstevnici znali presnou strukturu webu takze chci mit sekci ktera se jmenuje napr:. prvni.php ale v url radce bylo napsano mujweb.cz/?stranka=uvod nemuzu si vzpomenout presne na ten kod ale vzpominam si alespon letmo jak vypadal snad to pomuze  

<?php
	$stranka = zde to prebiralo informace z get

	zde byl jeden radek ktery scriptu index.php rikal ze hůavni stranka je 	napr:main.php
podnim byly radky ktere vypadaly uplne stejene ale plus u nich bylo jeste to co se me vepsat do url tj. napr:. to uvod s tim ze prvni bylo tusimv techto zavorkach {} a obsahovalo to skutecny nazev souboru a v druhych takovzchot zavorkach () byl falesny nazev snad to pomuze
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
24. 5. 2013   #5
-
0
-

   

$x = isset($_GET['stranka']) ? $_GET['stranka'] : '';
if ($x==uvod) {$x = 'prvni';}
$x .= '.php';
if(file_exists($x)) {include_once($x);}
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
tribalcz0
Super člen
24. 5. 2013   #6
-
0
-

#5 peter
mno nic to nedela

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
CZechBoY+4
Věrný člen
24. 5. 2013   #7
-
0
-

#6 tribalcz
a jakou si zadal adresu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
tribalcz0
Super člen
26. 5. 2013   #8
-
0
-

mujweb.cz/?stranka=prvni

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
CZechBoY+4
Věrný člen
26. 5. 2013   #9
-
0
-

#8 tribalcz
tzn že stránka neexistuje, aby to nic nedělalo

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #10
-
0
-

tak jakou adresu mam teda davat aby mi to zobrazilo obsah ze stranky uvod.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 5. 2013   #11
-
0
-

#10 tribalcz
musí ten soubor existovat, potom si dej index.php?stranka=uvod

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Řešení
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
27. 5. 2013   #12
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

   

// index.php?stranka=uvod - viz prispevek od tribal 23.5.
// index.php?stranka=prvni

// --- prvni.php --- (soubor 1)
echo 'Toto je stranka prvni.php';

// --- index.php --- (soubor 2)
$x = isset($_GET['stranka']) ? $_GET['stranka'] : '';
if ($x=='uvod') {$x = 'prvni';} // tady mi chybely uvozovky
$x .= '.php';
if (file_exists($x)) {include_once($x);}
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #13
-
0
-

dobře dekuji uz to funguje jak ma diky 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #14
-
0
-

akorat jeste dotaz potrebuju aby to automaticky presmerovavalo na prvni.php coz nedela

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #15
-
0
-

pokud presmerovavam pres php tak se to zacykluje 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 5. 2013   #16
-
0
-

#15 tribalcz
proč přesměrovat?

však to vložíš do nějaký jiný stránky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #17
-
0
-

takto mam index.php do neho vlozim ten kod na upravu url a pak potrebuuju aby se mi to prevedlo rovnou na ?stranka=uvod pokud to udelam pomoci php header tak se to zacykluje a odpoved serveru je že v jeden okamzik dochazi k mnoha presmerovanim na samu sebe jde to jedine pokud zadam prvni.php pote se to presmeruje spravne 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 5. 2013   #18
-
0
-

#17 tribalcz
no pošli mi tu podmínku
správně by to mělo být v htaccess a nebo v php: if(strpos($_SERVER['REQUST_URI'], 'index.php') !== 0) header('location: index.php?stranka=' . $nevimco, true, 301);

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
tribalcz0
Super člen
28. 5. 2013   #19
-
0
-

pouzil sem pouze header ale ani ten tvuj kod nefunguje pokazde se to zacyklí

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
CZechBoY+4
Věrný člen
28. 5. 2013   #20
-
0
-

#19 tribalcz
tak pošli kod co tam máš + co zadáváš za adresu

takhle bez kodu můžu napsat 100 řešení a ani jedno ti nepůjde

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Podobná vlákna

Php - include in html — založil Dalkoplaz

PHP include a CSS — založil mik2

Náhrada include z PHP — založil abcd

čtení url/braní dat z url — založil tribalcz

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý