Podmínka u multiple uploadu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Podmínka u multiple uploadu – PHP – Fórum – Programujte.comPodmínka u multiple uploadu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Forest
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
23. 5. 2013   #1
-
0
-

Zdravím .. tvořím multiple upload.

Mám:  

<input type='file' name='fotky[]' multiple />

a potom podmínku:  

if($_FILES["fotky"]["error"])
{
echo "Nebyla vybrána fotka!";
exit;
}

Problém je, že mi to tvrdí, že nebyla vybrána fotka, i když ji vyberu. Co je na té podmínce špatně? Díky za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Reklama
Reklama
exilimCzech
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
23. 5. 2013   #2
-
0
-

Tak error je tuším pole do kterýho se ukládaj proměný  pokud vím, když soubor neexistuje tak se neuploadne takže bych spíše použil třeba size jestli není velikost 0b tak se nevybrala fotka

Nahlásit jako SPAM
IP: 149.255.82.–
exilimCzech
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
23. 5. 2013   #3
-
0
-

A nezapomen posílat formulař jako enctype="multipart/form-data"

Nahlásit jako SPAM
IP: 149.255.82.–
CZechBoY+4
Věrný člen
24. 5. 2013   #4
-
0
-

#1 Forest
čau,
ty musíš kontrolovat pole $_FILES['fotky'][xxx]['error'] kde xxx je číslo od 0-počet souborů

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Forest
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
24. 5. 2013   #5
-
0
-

#4 CZechBoY

To už jsem zkoušel něco jako:

 

$pocet = count((array)$_FILES["fotky"]["tmp_name"]);

A pak tu podmínku:

if($_FILES["fotky"][$pocet]["error"])
{
echo "Nebyla vybrána fotka!
exit;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
CZechBoY+4
Věrný člen
24. 5. 2013   #6
-
0
-

#5 Forest
count($_FILES['fotky']['tmp_name']) by ti mělo vrátit 0 xD resp. možná i notice

to pole je $_FILES['fotky'][xxx] a v něm je tmp_name, error, ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Forest
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
24. 5. 2013   #7
-
0
-

#6 CZechBoY

Mohl bys to napsat prosím konkrétněji? Asi to nechápu xD

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
CZechBoY+4
Věrný člen
24. 5. 2013   #8
-
0
-

#7 Forest
však použij debugovací schopnosti PHP a dej si var_dump($_FILES) :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 49 hostů

Podobná vlákna

Progress bar do PHP uploadu — založil Jirka

Multiple definition — založil Sejpak

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý