C++ Jak naprogramovat matice – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ Jak naprogramovat matice – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ Jak naprogramovat matice – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Annie
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
25. 5. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, potřebovala bych poradit jak mám naprogramovat matice v C++ . Jsem začátečník a nevím si rady s úkolem . uživatel zadá počet řádků a sloupců matice A a B

program automaticky vyplní RANDOM(0-100)

matice zobrazí 

a následně zobrazí výsledek dělení matic A/B

Děkuji za odpověď pokud se nějaká dostaví . :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.143.–
ingiraxo+15
Grafoman
25. 5. 2013   #2
-
0
-

je otázka, jestli ta velikost matice se zadává přes konzoli nebo ručně... pokud přes konzoli, tak musíš ručně alokovat jak počet řádků, tak sloupců 

const int radku = 10;
const int sloupcu = 10;

// alokace
int** matice = new int*[radku];
for (int i = 0; i < radku; ++i)
    *(matice + i) = new int[sloupcu];

// ...
// tvuj kod pro praci s matici
// ...

// uvolneni
for (int i = 0; i < radku; ++i)
    delete[] *(matice + i);
delete[] matice;
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Annie
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
25. 5. 2013   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
Zadává se ručně 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.143.–
nergal+1
Návštěvník
25. 5. 2013   #4
-
-1
-
Mimo téma

mňa skôr zaujalo ako si predstavuješ delenie matíc... pokiaľ je mi známe tak matice nejdú deliť, môžeš vynásobiť maticu inverznou maticou to by sa dalo považovať za delenie. ale to ide spraviť len pri štvrocových matiaciach..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.179.–
viem že neviem čo viem
Annie
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
25. 5. 2013   #5
-
0
-

Já abych pravdu řekla tak si to nepředstavuji nijak ... To je zadání úkol, který jsem dostala zadaný učitelem a vůbec nevím o co tam jde. Protože se specializuji na Javu 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.143.–
ingiraxo+15
Grafoman
25. 5. 2013   #6
-
0
-

a v Javě "dělení" matic je jiný než v C++ ?  

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Annie
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
25. 5. 2013   #7
-
0
-

#6 ingiraxo
Nevím ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.143.–
25. 5. 2013   #8
-
0
-

Jak pracovat s maticema, co se s nimi smí a nesmí, je spíš matematika, s programovacím jazykem to nemá nic společného.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Annie
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
25. 5. 2013   #9
-
0
-

No, tak asi když to mám zadaný od učitele, tak to má asi něco společného 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.143.–
Sefiros0
Návštěvník
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.252.–
25. 5. 2013   #11
-
0
-

#9 Annie
matematika dá algoritmus, ten naprogramuješ v programovacím jazyku.

Každé programování znamená napsat algoritmus, vůbec nesejde jestli programuješ v Delphi, Javě, C++...

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
TheOndrap+2
Super člen
25. 5. 2013   #12
-
0
-

Ahoj,

bych skoro řekl že ty matice budou rozměrově shodné (m1=m2, n1=n2) a že půjde o to vydělit prvky na stejných pozicích a vytvořit z toho novou matici

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
TheOndrap+2
Super člen
25. 5. 2013   #13
-
0
-

#4 nergal
přesně tak, operace dělení není v podstatě definovaná nad maticemi :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý