CURL nefunguje login – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

CURL nefunguje login – PHP – Fórum – Programujte.comCURL nefunguje login – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Nikishek0
Newbie
25. 5. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych trochu píchnout s cURL. Předem bych chtěl upozornit, že jsem začátečník, tak se mnou také tak prosím komunikujte.

Mám  udělaný skript, který se má přihlásit na https://www.vutbr.cz/login/login, avšak po vykonání stále trčí na přihlašovací stránce. Prosím o pomoc

$ch = curl_init();
$login="nejakejmeno";     
$password="nejakeheslo"; 
$URL = "https://www.vutbr.cz/login/login";
$agent="Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; cs; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7";

curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $URL);
curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, "cookies");              
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, "cookies");             
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);                 
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, $agent );

curl_setopt ($ch, CURLOPT_POST, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "LDAPlogin=".$login."&LDAPpasswd=".$password."pamatovat_login=1");

$srccode = curl_exec($ch);
echo $srccode;
curl_close($ch);

Pravděpodobně nějak špatně zadané ty POSTFIELDS, netuším však jak by mohly být...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.113.–
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 5. 2013   #2
-
0
-

#1 Nikishek
zdar,
bude potřeba nejdřív stáhnout tu stránku a potom odeslat, maj tam nějaký kontrolní kody

co děláš pro portál VUT?
snad nechceš sjednotit wis fit s vut :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Nikishek0
Newbie
27. 5. 2013   #3
-
0
-

Aha, no jasné, je potřeba tam přidat nějaké ty položky hidden... ve formuláři jsem našel konkrétně tyhle:



 <input type="hidden" name="special_p4_form" value="1">
 <input type="hidden" name="login_form" value="1">
 <input type="hidden" name="sentTime" value="1369605041">
 <input type="hidden" name="sv[fdkey]" value="fMiYPF4OIn">

Takže z toho minimálně ty dvě poslední se musí naparsovat. Zde jsem si napsal jednoduchý kód, který by to měl zvládnout avšak....



$srccode = @curl_exec($ch); // již načtené URL obsahující výše uvedený kód
$text = '<input type="hidden" name="sentTime" value="1369605041">';
$vysledek = array();

if(preg_match('/name="sentTime" value="([0-9]+)"/', $text, $vysledek)){
$zprava = $vysledek[1];
} else{
$zprava ="nenalezeno";
}
echo $zprava;

Tento skript funguje správně a vypíše mi číslo z předposlední položky hidden, které potřebuji. Avšak ta proměnná $text je tam jen na zkoušku. Ve skutečnosti to bude prohledávat $srccode, jenže to když tam hodím, tak nic nenajde. Nemohu přijít na to proč, jelikož ten zdrojový kód v ní, opravdu obsahuje výše zmíněné položky hidden (ověřeno). :-(

btw k tvé otázce: Bohužel... je to jen bakalářka :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.113.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 5. 2013   #4
-
0
-

minimalne bych tipl, ze by mohlo byt spatne toto:

curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "LDAPlogin=".$login."&LDAPpasswd=".$password."pamatovat_login=1");

nema byt pred "pamatovat_login=1"  taky &?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 5. 2013   #5
-
0
-

#3 Nikishek
mám 4 hodiny před zkouškou, ale což :D

 s tímhle jsem tam lognul
z headeru můžeš taky poznat, jestli úspěšně nebo neúspěšně (vutbr.cz/login? => špatný login, vutbr.cz?armsgt=xxx => lognutý)



<?php
$login = "xmega00";
$password = "fncnkZUTdfenkUI";

$post = array(
'LDAPlogin'  => $login,
'LDAPpasswd' => $password,
);

$ch = curl_init();
$URL = "https://www.vutbr.cz/login/";
$URL_login = "https://www.vutbr.cz/login/in";
$agent = "Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; cs; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7";

curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $URL);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, $agent );

curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, "cookies");
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, "cookies");

// stahnuti formulare
$srccode = curl_exec($ch);
$count = preg_match_all('~\<input type="hidden" name="(?P<name>.+?)" value="(?P<value>.+?)"\>~', $srccode, $matches);
$post = array_merge($post, array_combine($matches['name'], $matches['value']));

// odeslani prihlasovacich dat
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $URL_login);
curl_setopt ($ch, CURLOPT_POST, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $post);

$srccode = curl_exec($ch);

curl_close($ch);

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Nikishek0
Newbie
27. 5. 2013   #6
-
0
-

#4 KIIV
Ano, máš pravdu. Díky za upozornění.

#5 CZechBoY
Díky moc, pomohl si mi :-) Avšak je tam nejspíš nějakej bug. Skript jsem zkoušel několikrát po sobě (čistě jen ten tvůj) a čas od času, ne vždy, mi vypíše tuto chybu:

PHP Warning:  array_combine(): Both parameters should have at least 1 element in vut_login.php on line 27
PHP Warning:  array_merge(): Argument #2 is not an array in vut_login.php on line 27

Řádek je myšlený, kde se definuje $post. Taky bych asi ještě přidal na konec odlogování (ale ani to nepomohlo problém spravit):

curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "https://www.vutbr.cz/login/out");

Jinak problém byl vyvolán tak, že jsem změnil přihlašovací údaje, skript fungoval, po dalším spuštění skriptu se mi vypsala chyba. Tak jsem poté změnil přihlašovací údaje zpět, ovšem chyba už naskakovala pořád. Vymazal jsem tedy cookies. Po druhém spuštění skriptu chyba zase zmizela. Ovšem jen pokud jsem zase změnil přihlašovací údaje. Zvláštní, rozhodně by to asi potřebovalo ošetřit.

Jinak, prosím znáš nějakou stránku, kde se dobře naučit regulární výrazy?  Celkem na ten zápis dost koukám teda...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.113.–
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 5. 2013   #7
-
0
-

#6 Nikishek
ještě se na to podívám, už mám po testu :-/

možná by bylo dobrý mazat ty cookies (odhlášení, prostě úplně odznova)

ty chyby nevim proč tam jsou, možná když se nepodaří načíst stránka, nebo nevim, otestuju

reguláry máš na netu na každým rohu,možná tě jen mate to pojmenování (?P<jméno>REGEX)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Nikishek0
Newbie
27. 5. 2013   #8
-
0
-

Díky za pomoc. Já už naštěstí mám přes tejden po zkouškách, vzal jsem to šlusem. Ty jsi z FITka viď? :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.113.–
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 5. 2013   #9
-
0
-

#8 Nikishek
jo, já to vzal taky šusem, ale psaní těch testů :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Řešení
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 5. 2013   #10
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#8 Nikishek
tak nějak to funguje, máš tam pár pomocných proměnných na začátku

<?php
error_reporting(-1);

$force_login = false;
$cookie_file = "cookies";



if(0) { // spatny login
	$login = "xmega00";
	$password = "fncnkZUTdfenkUI";
} else { // spravny login
	$login = "xlogin12";
	$password = "he5lo";
}

$post = array(
	'LDAPlogin'		=> $login,
	'LDAPpasswd'	=> $password,
);

$URL_form = "https://www.vutbr.cz/login/";
$URL_login = "https://www.vutbr.cz/login/in";
$agent = "Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; cs; rv:1.8.0.7) Gecko/20060909 Firefox/1.5.0.7";

$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $URL_form);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, $agent);

if($force_login) {	// pokud je vyzadano nove prihlaseni
	@unlink($cookie_file);	// smazat pokud existuje
	file_put_contents($cookie_file, null);	// a vytvorit novy prazdny
}

curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, $cookie_file);
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, $cookie_file);

// stahnuti formulare
$srccode = curl_exec($ch);
$count = preg_match_all('~\<input type="hidden" name="(?P<name>.+?)" value="(?P<value>.+?)"\>~', $srccode, $m_hidden);
if($count) {	// muze nastat pokud neni uzivatel prihlasen
	$post = array_merge($post, array_combine($m_hidden['name'], $m_hidden['value']));

	// odeslani prihlasovacich dat
	curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $URL_login);
	curl_setopt ($ch, CURLOPT_POST, 1);
	curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $post);

	$srccode = curl_exec($ch);
}
curl_close($ch);

$count = preg_match('~Location: (.+?)\r\n~', $srccode, $m_location);
$logged = false;
if($count) {
	if(strpos($m_location[0], 'fdkey=') === false)
		$logged = true;
}

if($logged) {
	echo "Uživatel je přihlášen.";
} else {
	echo "Přihlašovací údaje se neshodují.";
}

	
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Nikishek0
Newbie
28. 5. 2013   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.113.–
CZechBoY+4
Věrný člen
28. 5. 2013   #12
-
0
-

#11 Nikishek
nz, dík

do tý reputace si nemusel psát nic o zkoušce :D ale doufám, že to dám! :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

PHP login nefunguje — založil Martin

Curl — založil wise

CURL — založil wise

Curl — založil lamous

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý