Include neuincluduje – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Include neuincluduje – PHP – Fórum – Programujte.comInclude neuincluduje – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #1
-
0
-

ahoj mam web rekneme mujweb.cz v nem slozku new kde testuji nove stranky  resp nove funkce vzhled a odtud narozdil o puvodni verze beru menu z jine slozky kterou sem nazval jednoduse include v ni mam menu a jine veci ale pokud zadam prikaz include ("include/menu.html") tak se nic nedejepokud toto udelam v puvodni verzi tak je vse ok  ale pokud smazu soubory puvodniho webu a mistot toho nahraji tyto soubory ze slozky new tak to dela to same nevite cim by to mohlo byt 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
27. 5. 2013   #2
-
0
-

muzou to byt prava, nebo velikost pismen v nazvu.. kdo vi...  chtelo by to zapnout vypisovani warningu a chybovych hlasek (pokud na to mas pravo ze skriptu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #3
-
0
-

mam vps takze ano

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #4
-
0
-

no ted probehla mensi zmena pokud zobrazim kod tak to tam je ale jinak se to nezobrazi

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
KIIV+42
God of flame
27. 5. 2013   #5
-
0
-

takze abych si to ujasnil - pokud zobrazis zdrojovy kod, tak to tam je, ale neni to videt v prohlizeci primo?

bych videl spis na nejakou chybu v html nebo css .. treba se neco schovava a schova to vse? Bez kodu se to neda moc natipovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #6
-
0
-

takze primarne pouzivam pri tvorbe ww firefox a firebug ten nezobrazi ve zdrojovem kodu nic ale chrome ano  v tomto pripade samozrejme vice verim firefoxu a ted sem zjistil ze se bohuzel nezobrazuje ani phpinfo();

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #7
-
0
-

ted sem si vzpomel jak si mluvil o css ze dokud tam nic nebylo mezi tagy body tak se uprostred obrazovjy zibrazuje toto '

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #8
-
0
-

   

<?php
session_start();
include "./connect.php";
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
        <title>E85BioServis</title>
        <meta name="keywords" content="bio ethanol, e85, e85bioethanol, bioservis, jiri jiskra, prestavba, prestavba automobilu na bioethanol, bio servis" />
        <meta name="description" content="E82bioservis se zaměřuje na přestavbu na bio ethanol který vám může ušetřit tisíce korun ročně" />
        <meta name="viewport" content="initial-scale=1.0, user-scalable=no" />
        
        <link href="css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
        <link rel="stylesheet" href="css/style.css" type="text/css" media="screen" />
        <link rel="stylesheet" href="css/slide.css" type="text/css" media="screen" />
        <link rel="stylesheet" href="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8.8/themes/base/jquery-ui.css" type="text/css" media="all" /> 
        <link rel="stylesheet" href="http://static.jquery.com/ui/css/demo-docs-theme/ui.theme.css" type="text/css" media="all" /> 
        <link rel="stylesheet" href="css/upozorneni.css" type="text/css" media="screen" />
        <!--[if lte IE 6]><br><script type="text/javascript" src="js/pngfix/supersleight-min.js"></script>
        <![endif]-->
       
        <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js"></script>
        <script type="text/javascript">
            !windows.jQuery && document.write(
                'script src="js/jquery.js"></script>'
        </script>
        <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.9.2/jquery-ui.min.js"></script>
        <script src="js/slide.js" type="text/javascript"></script>
        <script src="js/dialog_kontakty.js" type="text/javascript"></script>
        <script src="js/odpocet_znaku.js" type="text/javascript"></script>
        <script>
            $(function() {
              $( "input[type=submit],  button" )
                .button()
                .click(function( event ) {
                });
            });
        </script>

    </head>
    <body>
<div id="toppanel">
    <div id="panel">
        <div class="content clearfix">  
            <center><img src="../img/comingsoon.png" /></center>
        </div>
    </div>
    <div class="tab">
        <ul class="login">
            <li class="left"></li>
            <li id="toggle">
            <a id="open" class="open" href="#">Mapa čerpacích stanic</a>
            <a id="close" style="display: none;" class="close" href="#">Zavřít mapu</a>
            </li>
            <li class="right">&nbsp;</li>
        </ul>
    </div><br /> 
    </div>
    <div id="top"></div>
    <div id="top-r"></div>
        <?php
            include ("include/menu.php")
            ?>

    </body>
</html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
KIIV+42
God of flame
27. 5. 2013   #9
-
+1
-
Zajímavé

jo takhle.. to server nepozna, ze to ma prohnat pres php... chce to nastavit ... (asi si najdi nejaky tutorial - ja to delal naposledy pred davnymi casy a uz si to fakt nepamatuju)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #10
-
0
-

ou zvlastni ale vse ostatni co je v rootu pozna akorat toto ne to co je ve slozce prikaz k zobrazeni sem taky spoustel ve slozce jinak v rootu se to zobrazi v pohode

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
27. 5. 2013   #11
-
0
-

Obcas staci pouzit jednoduche uvozovky:

include './.....php';

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
KIIV+42
God of flame
27. 5. 2013   #12
-
+1
-
Zajímavé

mozna ceka ze budou php scripty nastaveny s execute flagem... tj. ls -al a zjistit jestli tam nejsou rozdily mezi tim co funguje a nefunguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #13
-
0
-

takze staci akorat zkontrolovat podporu php httpd.conf ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
27. 5. 2013   #14
-
0
-

tribalcz - delas neco spatne. Zdrojovy kod je to, co se zobrazi jako zdrojovy kod ve FF na ctrl+u (nestroje - vyvoj webu) nebo menu soubor - ulozit jako. Pokud v tom kodu je to, cos napsal, tak to znamena, ze

1) bud nefunguje php, soubor nema priponu php

2) nebo neni na serveru povolene php, spusteny apache

3) nebo mas na zacatku souboru nejaky paskvil (skryte znaky, treba UTF bom), ktere stranky narusi (spatny editor stranky nebo chyba pri kopirovani pres FTP; pripadne na wz.cz se doplnuje kod reklamy)

4) a nebo tam mas pouzite kodovani znaku na unicode, &gt; &lt; (spatny editor stranky)

5) na souboru nejsou prava, aby s nim apache mohl manipulovat (ciste teoreticky to nemuze nastat) - to by se dalo resit smazanim a vytvorenim uplne cisteho souboru

2, 1, 5, 3, 4 - serazeno podle pravdepodobnosti

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #15
-
0
-

ta#14 peter

jak sem psal na weebu jiz jedna verze stranej jede takze moznost dve pada protoze ty sou v php ukladani do db cteni podminky loginy nejako to jednoduche cms pro pridavani novinek, editaci + odesilani objednavek na mail a zobrazovani v tomto cms dale soubory jsou jako php ulozene editor php designer v nejnovější verzi ukladám bez bom jako kodovani vyuzivam vyhradne UTF-8  nebo win-1250 takze jedina moznost je 5 ale v tom pripade by neexistovaly prava pro celou slozku nejen soubor

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
KIIV+42
God of flame
27. 5. 2013   #16
-
0
-

ls -al     pak si rekneme co a jak

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #17
-
0
-

aplikovat to mam kde na terminalu serveru???

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
KIIV+42
God of flame
27. 5. 2013   #18
-
0
-

v adresari kde sou ty funkcni a nefunkcni php soubory (terminal samozrejme)

je to vypis souboru v adresari vcetne pristupovych prav

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #19
-
0
-

   

tak tady to je

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
KIIV+42
God of flame
27. 5. 2013   #20
-
0
-

a co z toho funguje a co nefunguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tribalcz0
Super člen
27. 5. 2013   #21
-
0
-

no tak nejak php obecne ted sem zkousel promenné  a ty taky nejdou ale bude to asi jen nejaka drobnost protoze v jine slozce to jede teda nemyslim tyto presne dane soubory mam taj jeste slozku kde testuji jquery soubory nepr:. odeslani formu bez znovunacteni stranky  odeslani do db a vypsani komentu z db

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
CZechBoY+4
Věrný člen
28. 5. 2013   #22
-
0
-

#21 tribalcz
KIIV se ptal na soubory, které fungují a ne jaké části PHP fungují :D

to, že se ti objeví php kod v prohlížeči znamená, že to php nezpracovalo (jak již bylo zmíněno)
takže buď na tom souboru máš zakázaný php, nebo soubor má koncovku, která defaultně není spouštěná php (taky zmíněno)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
tribalcz0
Super člen
28. 5. 2013   #23
-
0
-

a rekl sem ze se kod zobrzazuje v prohlizeci KIIV co facha a co ne a ja mu odpovedel ze az na soborv rootu nic na sto procent predchozi odpoved upravim na toto v jinych slozzkach php funguje tedy az na vyse zminene include a soubory maji stejna prava jako ty v rootu

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
28. 5. 2013   #24
-
0
-

hele jednoduse co mi to tedasem uz rekl a zde je i vypis zdrojaku z firefixu a chromu  prijde mi jako by to proste rozhazelo css protoze kdyz do tohoto osuboru zkopiruji kod puvodniho webu tak je to to same

firefox: 

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
        <title>E85BioServis</title>
        <meta name="keywords" content="bio ethanol, e85, e85bioethanol, bioservis, jiri jiskra, prestavba, prestavba automobilu na bioethanol, bio servis" />
        <meta name="description" content="E82bioservis se zaměřuje na přestavbu na bio ethanol který vám může ušetřit tisíce korun ročně" />
        <meta name="viewport" content="initial-scale=1.0, user-scalable=no" />
       
        <link href="css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
        <link rel="stylesheet" href="css/style.css" type="text/css" media="screen" />
        <link rel="stylesheet" href="css/slide.css" type="text/css" media="screen" />
        <link rel="stylesheet" href="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8.8/themes/base/jquery-ui.css" type="text/css" media="all" />
        <link rel="stylesheet" href="http://static.jquery.com/ui/css/demo-docs-theme/ui.theme.css" type="text/css" media="all" />
        <link rel="stylesheet" href="css/upozorneni.css" type="text/css" media="screen" />
        <!--[if lte IE 6]><br><script type="text/javascript" src="js/pngfix/supersleight-min.js"></script>
        <![endif]-->
      
        <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.1/jquery.min.js"></script>
        <script type="text/javascript">
            !windows.jQuery && document.write(
                'script src="js/jquery.js"></script>'
        </script>
        <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.9.2/jquery-ui.min.js"></script>
        <script src="js/slide.js" type="text/javascript"></script>
        <script src="js/dialog_kontakty.js" type="text/javascript"></script>
        <script src="js/odpocet_znaku.js" type="text/javascript"></script>
        <script>
            $(function() {
              $( "input[type=submit],  button" )
                .button()
                .click(function( event ) {
                });
            });
        </script>

    </head>
    <body>
<div id="toppanel">
    <div id="panel">
        <div class="content clearfix"> 
            <center><img src="../img/comingsoon.png" /></center>
        </div>
    </div>
    <div class="tab">
        <ul class="login">
            <li class="left"></li>
            <li id="toggle">
            <a id="open" class="open" href="#">Mapa čerpacích stanic</a>
            <a id="close" style="display: none;" class="close" href="#">Zavřít mapu</a>
            </li>
            <li class="right">&nbsp;</li>
        </ul>
    </div><br />
    </div>
    <div id="top"></div>
    <div id="top-r"></div>
        <div id="menu">
    <div id="vodorovne-menu">
      <ul id="vmenu" >
        <li><a href="./">Úvod</a></li>
        <li><a href="prestavba.php">Přestavba na ethanol E85</a></li>
        <li><a href="kalkulacka.php">Kalkulátor úspory E85</a></li>
        <li><a href="vse-o-ethanolu-e85">Vše o ethanolu</a></li>
        <li><a href="objednavka.php">Objednávkový Formulář</a></li>
      <li><a href="zkusenosti-zakazniku-prestavba-e85">Zkušenosti zákazníků</a></li>
      <li id="opener"><a href="#">Kontakt</a></li>
      </ul>
    </div>
</div>

    </body>
</html>

chrome:

    <body>
<div id="toppanel">
    <div id="panel">
        <div class="content clearfix">  
            <center><img src="../img/comingsoon.png" /></center>
        </div>
    </div>
    <div class="tab">
        <ul class="login">
            <li class="left"></li>
            <li id="toggle">
            <a id="open" class="open" href="#">Mapa čerpacích stanic</a>
            <a id="close" style="display: none;" class="close" href="#">Zavřít mapu</a>
            </li>
            <li class="right">&nbsp;</li>
        </ul>
    </div><br /> 
    </div>
    <div id="top"></div>
    <div id="top-r"></div>
        <div id="menu">
    <div id="vodorovne-menu">
      <ul id="vmenu" >
        <li><a href="./">Úvod</a></li>
        <li><a href="prestavba.php">Přestavba na ethanol E85</a></li>
        <li><a href="kalkulacka.php">Kalkulátor úspory E85</a></li>
        <li><a href="vse-o-ethanolu-e85">Vše o ethanolu</a></li>
        <li><a href="objednavka.php">Objednávkový Formulář</a></li>
    		<li><a href="zkusenosti-zakazniku-prestavba-e85">Zkušenosti zákazníků</a></li>
    		<li id="opener"><a href="#">Kontakt</a></li>
      </ul>
    </div>
</div> 

    </body>
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
CZechBoY+4
Věrný člen
28. 5. 2013   #25
-
0
-

#24 tribalcz
takže už ti php jede všude?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
tribalcz0
Super člen
29. 5. 2013   #26
-
0
-

jen v rootu todle mi ukazuje jen v podslozkach jako by to ostrelovalo mimo zaber ale kod css je doslova klon toho z rootu

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
30. 5. 2013   #27
-
0
-

tribalcz - Ty jo, ty ses marny :)

Oni se te ptaji, ktere z tech souboru ve vypisu na obrazku, ktery jsi poslal, funguji jako php a ktere ne? V tom seznamu vidis jasne rozdily mezi soubory

config.inc.php a druha.php - vlastnik (uzivatel) jednoho je root a druheho web1

Takze je mozne, ze ti admin (root) nastavil chybne prava tak, ze tve php soubory nebudou fungovat. Ale to je jen dohad, mozna zminene soubory funguji, proto se te na ne ptaji.

Pak tu vyvstava druha otazka, co jsi chtel rici tim html kodem? FF ti ho zobrazil cely, Chrome vynechal hlavicky - cely tag head (asi jsi v chrome pouzil spatnou metodu zobrazeni, i ff jich ma vic, bezpecne by melo fungovat soubor - ulozit jako). Jinak se mi to jevi stejne. Zadny vypis php (znacky <? ?>) kodu tam nevidim.

<script>
            $(function() - to je javascript, kdyz je tam dolar jako u php.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
tribalcz0
Super člen
30. 5. 2013   #28
-
0
-

aha dobre jen sem to blbe pobral php nejede nebo jen na oko nejede ve vsech ethle souborech rikam na oko protoze vypis koudu z chromu a ff to zobrazi jedina moznost zustava css pokud ho smazu tak se menu zobrazi ale jakmile nastavim treba jen cerne pozadi v css tak to zmizi a ustreli to nejam mimo obrazovku

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

Include — založil Zelenáč

Include — založil maaaca

Include — založil Michal115

Include z GET — založil matouch

Problém z include. — založil w3q

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý