Instalator - Updator – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Instalator - Updator – .NET – Fórum – Programujte.comInstalator - Updator – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
VladislavK0
Stálý člen
28. 5. 2013   #1
-
0
-

Ahoj potřeboval bych udělat instalátor s funkci automatického UPDATE

Už jsem zkoušel ten instalátor implementovaný do VS - ten fakt neumí nic.

Pak jsem zkoušel NSI instalátor, ten už trochu fungoval ale nepovedlo se mi udělat automatický UPDATOR

No a teď mam nainstalovaný InnoSetup ten se jeví jako nejvhodnější ale ....

Takže k otázce vygeneruji prvni SETUP nazveme ho třeba INSTALL s nějakou základní verzí a později bych potřeboval vygenerovat další SETUP s imaginárním názvem UPDATE tedy aby funkce byla de facto odinstalování původní verze a nainstalování nové verze se zachováním již vyrobených dat.

Díky za každou radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.19.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
Reklama
Reklama
VladislavK0
Stálý člen
28. 5. 2013   #2
-
0
-

Teď mě tak napadá že bych vlastně potřeboval funkci obdobnou jako jsou aktualizace windows i když nejspíše s jednodušší funkcionalitou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.19.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
ingiraxo+15
Grafoman
28. 5. 2013   #3
-
0
-

takže ty vlastně chceš, aby se ti aktualizovaly soubory třeba ze serveru na lokálním PC? (něco jako je launcher u her)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
VladislavK0
Stálý člen
28. 5. 2013   #4
-
0
-

no nevim ??luncher?? vlastne ani nevim co to luncher je

ale fak je ze ona aplikace je oficialne nainstalovana do programu windows vcetne zapisu do registru

sklada se z nekolika EXE a mnoha DLL a ja v nekterem okamziku budu potrebovat upgradovat napriklad vybranou mnozinu dll jindy zase vybranou mnozinu exe a dll proste ruzne

to je ukol

a prave proto jsem si myslel ze bude nejvhdnejsi udelat nejakej instalator s deinstalacni sluzbou na zacatku

a to vse tak aby uzivatel pouze odkliknul informaci o tom ze se aplikace ma updatovat - neboli vlastni update se provede bez zasahu uzivatele

jak na to???

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.19.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
VladislavK0
Stálý člen
28. 5. 2013   #5
-
0
-

jo a sou cesto ve smyslu server - lokal mas naprostou pravdu

na serveru se budou hromadit ty kompilaty ktere bude potreba predat lokalu

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.19.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
ingiraxo+15
Grafoman
28. 5. 2013   #6
-
0
-

no, tak potřebuješ na serveru mít soubor, kde bude seznam souboru s relativní cestou a jejich hashe... v aplikaci si potom stahneš tenhle soubor a jen zkontroluješ existenci souborů + jejich hashe na localu a stáhneš ty, který jsou novější nebo na localu neexistují nebo se liší od serveru

pro ten "aktualizační" soubor je dobrej formát xml, případně json, ale ofc stačí i klasickej text

jestli máš zájem a nechceš se s tim zatěžovat, tak na tohle jsem kdysi dělal knihovnu - autoupdate

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
VladislavK0
Stálý člen
28. 5. 2013   #7
-
0
-

seznam souboru s relativní cestou 

toto mam

existence souboru take neni problem 

problem vznika v tomze ty kompilaty jsou zaregistrovany v registru widli a tyto je potreba nejdrive odregistrovat a naslede  zaregistrovat ty nove

no a tu registraci mi prave resi ten prvotni instalator 

z tohoto duvodu vznikl mozna chybny pohled na to jak de-instalovat program vcetne vsech potrebnych v kazdem okamziku jinych (jiny pocet a nazvy) zejmena dll 

nekdy to ale bude i ten hlavni EXE

popis prosim trochu tu knihovnu autoupdate

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.19.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
ingiraxo+15
Grafoman
28. 5. 2013   #8
-
0
-

co se týče toho instalátoru, tak bych použil nějakej klasickej, klidně ten z VS, tyhle instalátory jsou většinou bez zásahu do registrů, případně jen přidají unistall

já nějak nechápu, proč bych měl aktualizovat celou aplikaci tak, že ji odinstaluju a nainstaluju znova na novější verzi, prostě stáhnu novější verzi a nahradim stávající a zbytek se zachová

a ta aktualizace je jak jsem psal, prostě stáhne ze serveru novější soubory (detekce třeba hned po spuštění aplikace)

moje libka je čistě pro aktualizaci souborů podle toho "aktualizačního" souboru, který je na serveru společně se soubory co se mají stáhnout, stahuje podle hashe souboru a nahrazuje původní

první je ten hasher, kterej vytváří ten soubor se seznamem souborů (pokud budeš dělat vlastní updater, tak máš aspoň inspiraci) http://mimic.php5.cz/?p=files-hasher

a druhej je libka pro aktualizace souborů (je tam i dokumentace) http://mimic.php5.cz/?p=file-updater

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
VladislavK0
Stálý člen
28. 5. 2013   #9
-
0
-

ted nevim jestli si rozumime - jestli ja rozumim tobe

ten soubor xyz.dll ma svuj vlastni GUID (2x) a je zaregistrovanej do registru

pak ale prijde jinej se stejnym nazvem ale jinym GUID 

takze nejdrive musim prvni xyz.dll odregistrovat a teprve potom ten druhej XYZ.dll zaregistrovat

myslim ze bezny naharzeni souboru na filesytemu by mi zpusobil pad na drzku toho programu

no tak ted fakt nevim jak na to

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.19.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
ingiraxo+15
Grafoman
28. 5. 2013   #10
-
0
-

mě přijde, že to děláš zbytečně komplikovaně... nerozumim, proč chceš z registru odebrat xyz.dll, když  i novější soubor. xyz.dll ma stejný GUID, ten se měnit vůbec nemusí (pokud teda autor toho .dll neni idiot ofc), takže by ho stačilo jen přepsat na novější

pokud ovšem ten původní xyz.dll a novější xyl.dll jsou naprosto odlišný knihovny a jediný co mají společný je název, tak to není aktualizace potom a zde je problém.. to bych jim asi doporučil stáhnout novější verzi jako to má určitý % aplikací

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Evzen+2
Návštěvník
29. 5. 2013   #11
-
0
-

Vyzkoušej ClickOnce od Microsoftu.

Evžen

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.183.–
VladislavK0
Stálý člen
29. 5. 2013   #12
-
0
-

ClickOnce je to co potřebuji

v dalším vstupu sem dodám kód který řeší můj problém - pro ty kteří dodnes nevěděli jak správně clickOnce použít

(toto byl i můj případ)

Evžene díky za správné nasměrování

ps: nebylo vhodné do tohoto fóra vymyslet nástroj pomocí které ho by se vložila příloha celého VS solution? - to je dotaz na moderátora fóra - díky z odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.17.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
VladislavK0
Stálý člen
29. 5. 2013   #13
-
0
-

Tak původní euforii zastínil jeden mráček a to že každá reinstalace sebou vezme i lokální konfiguraci předchozí verze provedenou v XML - no předpokladem je aby ta původní konfigurace zůstala zachována i pro novou verzi programu. Z pohledu ClickOnce, sorry nic jsem nevygogloval

Dá se s tím něco udělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.17.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 140 hostů

Podobná vlákna

Instalátor — založil paashi

Instalátor — založil plasmo

Instalator — založil kadakk

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý