Namapovani enteru a aktivní prvky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Namapovani enteru a aktivní prvky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comNamapovani enteru a aktivní prvky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
tribalcz0
Super člen
29. 5. 2013   #1
-
0
-

ahoj mam dotaz potrebuju aby mi enter v textarei zalamoval pokud odesilam do db resp odradkovaval  asi nejak takto 

co bych chtel:
a (stisknu enter)

b (stisknu enter)

c (stisknu enter)

ale co dostavam:
a (stisknu enter)
b (stisknu enter)
c (stisknu enter)

dale bych chtel pozadat jestli by m nejaka dobra duse poradila jak udelama aktivni prvky tj kliknuti na napis stred  mi do textboxu hodi tag <center></center> s tim ze kurzor zustane ve stredu tohoto tagu aby se nemusel presouvat

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
30. 5. 2013   #2
-
0
-

???

Duplikovat odradkovani regulary nebo str_replace v textu pri ukladani neni problem, ne? Nastaveni pozice v textarea je plne google. Ale asi uplne nerozumim. Mozna by se dal pouzit tento priklad.

http://peter-mlich.wz.cz/…xtarea2.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
tribalcz0
Super člen
30. 5. 2013   #3
-
0
-

takhle zapomel sem zminit ze v oblasti jquery a js sem novacek takze ani nevim co mam vlastne hledat a jde mi o to aby se po stisknuti enteru aplikoval tag <br /> to formatovani uz sem trochu poresil na netu sem vcera vecer nasel navod jak neco podobneho spachat ve vysledku to bylo velice jednoduche jen na par radku

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
30. 5. 2013   #4
-
0
-

<br />?

Do textarea se uklada \n. Jestli te spravne chapu, tak tam chces dat dvakrat zalomeni radku \n\n misto jednoho. To bych resil regularnim vyrazem az pri ukladani v php.

Pokud to chces javascriptem, tak se klavesy odchytavaji pomoci udalosti onkeydown. Tim tam muzes napsat klidne i tag br, ale zobrazi se to pravdepodobne jako "&lt;br&gt;", protoze, jak uz jsem rikal, do textarea se enter uklada jako "\n"

http://www.jakpsatweb.cz/…dalosti.html

http://www.jakpsatweb.cz/…y/index.html#…

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
tribalcz0
Super člen
31. 5. 2013   #5
-
0
-

takze si normalne udelat funkci v php pro zalamoavni textu na každem řekněme 50 znaku ale mohl by byt problém v tom ze tam mam obrazek tuz nejakejch 8 radku +- by se to zalamovalo kazdy 50 znak a pote kazdy 80 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
31. 5. 2013   #6
-
0
-

a co se tyce odradkovani v php tak to pravdau netusim jak udelat asi budu muset oprasit knizku o php od koseka

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
31. 5. 2013   #7
-
0
-

takze jen pro uplnost vytvoril sem toto pro to odradkovani jen bych potreboval vedt jestli to je ok nebo nikoliv  

takze mam input se jmenem : name a v podmince mam toto

$radek = $_POST['text']  //ziskame data z inputu
$text = htmlspecialchars($radek, ENT_QUOTES) //vynegujeme mozne html znaky$vypis_textu = ereg_replace("\n", "\n\n", trim($text)); /*prevedeme \n na \n\n tj.odřádkujeme*/
$vypis = mysql_real_escape_string($vypis_textu)// uprava pred odeslani do db

/*nasleduje podmínka která zkontroluje zda jsou vyplněny všechny požadované inputy*/

$sql= mysql_query("INSERT INTO prestavba VALUES ('','$text','$vytvoreno','$editovano','$datum')") or die(mysql_error());
                                echo'<div class="success">Sekce byla úspěšne vyplněna!</div>'; // odešleme do db

a pro editaci formu se bude az na  tu cast $sgl jednat o stejny script
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Řešení
tribalcz0
Super člen
31. 5. 2013   #8
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

 tak enterovani sem vyresi takto : -)

$nadpis = mysql_real_escape_string($_POST['nadpis']);
                              $text_u =NL2BR(HTMLSpecialChars($_POST['text'], ENT_QUOTES));
                              $text = mysql_real_escape_string($text_u);
                              $vytvoreno = date("j.n.Y H:i:s");
                              $datum = date("j.n.Y");
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
31. 5. 2013   #9
-
0
-

tak formatovani take vyreseno  pro ostatni tagy se musi samozrejme scriptik upravit

$string = preg_replace("#\[b\](.+?)\[/b\]#is", "<b>\\1</b>", $text_u);
                              $string = preg_replace("#\[u\](.+?)\[/u\]#is", "<u>\\1</u>", $string);
                              $string = preg_replace("#\[strike\](.+?)\[/strike\]#is", "<strike>\\1</strike>", $string);
                              $string = preg_replace("#\[center\](.+?)\[/center\]#is", "<center>\\1</center>", $string);
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý