Tahání dat z otevřeného vlákna – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tahání dat z otevřeného vlákna – Java – Fórum – Programujte.comTahání dat z otevřeného vlákna – Java – Fórum – Programujte.com

 

eXilim0
Duch
30. 5. 2013   #1
-
0
-

zdravím, nevím jstli je to vůbec realizovatelné ale...

potřebuju zapnout jedno vlákno, ve kterém poběží cyklus (řekněme že bude počítat i++).

jak mám z jiného vlákna přistoupit do tohodle spuštěnýho a zjistit aktuální stav i?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.138.–
m4r100
Návštěvník
30. 5. 2013   #2
-
0
-

Ruzne, jeden ze zpusobu je zasilani zprav. Vzdycky kdyz se zmeni i, tak vyvolas udalost (v parametru predas hodnotu i). Vsichni, kteri odebiraji tuto udalost (naslouchaji), pri jejim vyvolani provedou svuj kod.

V C# jsou udalosti implementovany primo v jazyce, v Jave to muzes udelat treba takhle.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.208.–
sleepy0
Stálý člen
30. 5. 2013   #3
-
0
-

Alebo mapisat metodu, ktora ti vrati aktualnu hodnotu, pozor treba ju synchronizovat.

class MyClass implements Runnable{
	public int counter;
	
	public MyClass(){
		counter = 0;
	}

	public void run(){
		// cyklus a v nom je niekde counter
		// kod 
	}

	public int synchronized getCount(){
		return counter;
	}
}


MyClass runableClass = new MyClass();
Thread thread = new Thread(runnableClass);
thread.start();

// v nejakom vlakne ktore ma referenciu na runnableClass

int currentState = runnableClass.getCount(); 

Alebo ako je vyssie spomenute mozes pouzit Observery, Listenery a ine ery... co len chces a ako len chces.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý