Php mailer - adresa v proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Php mailer - adresa v proměnné – PHP – Fórum – Programujte.comPhp mailer - adresa v proměnné – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
tribalcz0
Super člen
30. 5. 2013   #1
-
0
-

ahoj mám problém používam php mailer a funguje tedy až na to ze když chci adresu příjemce předat pomoci proměnné tak se to neodešle zde je kód 

jedná se o dotazník který se odešle na mail adminovi ale zároveň i tazateli a právě problém je ve chvíli máli se email odeslat i tazateli protože jeho mail to bere z inputu ve formuláři

formulář se otevirá v jquery dialogu a jquery tabu ale to podle mě nedělá neplechu protože pokud nastavím emaily na pevno oba dva tak se vše se s přehledem odešle

ješte sem se chtěl zeptat dle čeho se email identifikuje jako spam gmail mi to právě jako spam bere

require "class.phpmailer.php";
              $mail = new PHPMailer();
              $mail->IsSMTP();
              $mail->SMTPAuth = true; // zapneme smtp autentizaci
              $mail->SMTPSecure = "STARTTLS"; // nastavíme prefix serveru
              $mail->Host = "smtp.e85bioservis.eu"; // nastavíme adresu smtp server
              $mail->Port = 25; // nastavíme port
              $mail->SMTPAuth = true;               // nastavíme true v případě, že server vyžaduje SMTP autentizaci
              $mail->Username = "kontakt@e85bioservis.eu";   // uživatelské jméno pro SMTP autentizaci
              $mail->Password = "xxxxxxxx";           // heslo pro SMTP autentizaci
              $mail->IsHTML(true);
              $mail->From = "kontakt@e85bioservis.eu";   // adresa odesílatele skriptu
              $mail->FromName = "kontakt"; // jméno odesílatele skriptu (zobrazí se vedle adresy odesílatele)
            
              $mail->AddAddress = $_POST['mail'];  // přidáme příjemce
              $mail->AddAddress("tribal.cz@gmail.com");
              
              $mail->Subject = "Dotaz na webu e85bioservis.eu";    // nastavíme předmět e-mailu
              $mail->Body = "<html><body>".$_POST['text']."<p style='font-size:10px'>Toto je automaticky vygenerovaná zpráva prosíme neodpovídejte na ni </p></body><html>";  // nastavíme tělo e-mailu
              $mail->WordWrap = 50;   // je vhodné taky nastavit zalomení (po 50 znacích)
              $mail->CharSet = "utf-8";   // nastavíme kódování, ve kterém odesíláme e-mail
              $mail->SetLanguage("cz");
              if(!$mail->Send()) {  // odešleme e-mail
                 echo '<div class="error">Došlo k chybě při odeslání e-mailu.</div>';
                 echo 'Chybová hláška: ' . $mail->ErrorInfo;
              }
              else
              {
                 echo '<div class="success">E-mail byl v pořádku odeslán.</div>';
              }

kod formulare

<form action="#" method='post' name="dotaz">
                <p><center><table border="2" cellpadding="5" cellspacing="4" style="width:275px;">
                <tr><th colspan="2">Jméno: <font style="color: red;">*</font></th><th><input type="text" name="jmeno" tabindex="1" /></th></tr>
                <tr><th colspan="2">Telefon: &nbsp;</th><th><input type="text" name="telefon" value="+420 " tabindex="2" /></th></tr>
                <tr><th colspan="2">E-mail: <font style="color: red;">&nbsp;*</font></th><th><input type="text" name="mail" value="@" tabindex="3" /></th></tr>
                <tr><th colspan="2">Zpráva: <font style="color: red;">*</font></th><th style="font-size: 9px; text-align: right;" > zbývá <input type="text" name="cislo" value="2500" size="3" readonly="readonly" /> znaků</th></tr>
                <tr><th colspan="3"><textarea name="text" cols="40" rows="10" wrap="virtual" maxlength="2500" tabindex="4" onkeypress="over();"></textarea></th></tr>
                <tr><th colspan="3"><input type="submit" name="submit" value=" Odeslat dotaz " /></th></tr>
                <tr><th colspan="3"><font style="color: red;">*</font> - Takto označené položky jsou povinné</th></tr>
                </table></center></form></p>
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
2. 6. 2013   #2
-
0
-

je to docela akutni

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.233.–
ench0
Stálý člen
2. 6. 2013   #3
-
0
-

Máš tu emailovou adresu vůbec v té proměnné? Respektive - co se v té proměnné nachází? (Doporučuji před tím skriptem to zjistit například pomocí funkce var_dump();

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.114.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
tribalcz0
Super člen
2. 6. 2013   #4
-
0
-

No takhle ty data z toho formu jdou i do db a tam se mail ulozi korektne zde je kompletni obsluzny kod

<?php
            if(isset($_POST['submit'])) {
              $jmeno = mysql_real_escape_string($_POST['jmeno']);
              $cislo = mysql_real_escape_string($_POST['telefon']);
              $email = mysql_real_escape_string($_POST['mail']);
              $text = mysql_real_escape_string($_POST['text']);
              /* --- KONTROLA ZADANÝCH ÚDAJŮ --- */
              if($jmeno==""){
                echo'<div class="error">Nebylo vyplněno  jméno</div>';
              }
              else if($cislo==""){
                echo'<div class="error">Nebylo vyplněno telefoní číslo</div>';
              }
              else if($email==""){
                echo'<div class="error">Nebyl vyplněn e-mail</div>';
              }
              else if($text==""){
                echo'<div class="error">Nebyl vyplněn text dotazu</div>';
              }
              else{
                $sql= mysql_query("INSERT INTO dotaz VALUES ('','$jmeno','$cislo','$email','$text')") or die(mysql_error());
                echo'<div class="success">Dotaz byl úspěšně odeslán</div>';
              }
             
             
                require "class.phpmailer.php";
              $mail = new PHPMailer();
              $mail->IsSMTP();
              $mail->SMTPAuth = true; // enable SMTP authentication
              $mail->SMTPSecure = "STARTTLS"; // sets the prefix to the server
              $mail->Host = "smtp.e85bioservis.eu"; // sets GMAIL as the SMTP server
              $mail->Port = 25; // set the SMTP port for the GMAIL server
              $mail->SMTPAuth = true;               // nastavíme true v případě, že server vyžaduje SMTP autentizaci
              $mail->Username = "kontakt@e85bioservis.eu";   // uživatelské jméno pro SMTP autentizaci
              $mail->Password = "BG6T7U890";           // heslo pro SMTP autentizaci
              $mail->IsHTML(true);
              $mail->From = "kontakt@e85bioservis.eu";   // adresa odesílatele skriptu
              $mail->FromName = "kontakt"; // jméno odesílatele skriptu (zobrazí se vedle adresy odesílatele)
           
              $mail->AddAddress = $email;  // přidáme příjemce
              $mail->AddAddress("tribal.cz@gmail.com");
             
              $mail->Subject = "Dotaz na webu e85bioservis.eu";    // nastavíme předmět e-mailu
              $mail->Body = "<html><body>".$text."<p style='font-size:10px'>Toto je automaticky vygenerovaná zpráva prosíme neodpovídejte na ni </p></body><html>";  // nastavíme tělo e-mailu
              $mail->WordWrap = 50;   // je vhodné taky nastavit zalomení (po 50 znacích)
              $mail->CharSet = "utf-8";   // nastavíme kódování, ve kterém odesíláme e-mail
              $mail->SetLanguage("cz");
              if(!$mail->Send()) {  // odešleme e-mail
                 echo '<div class="error">Došlo k chybě při odeslání e-mailu.</div>';
                 echo 'Chybová hláška: ' . $mail->ErrorInfo;
              }
              else
              {
                 echo '<div class="success">Dotaz byl přeposlán na vámi udaný email</div>';
              }
            }
            ?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.233.–
ench0
Stálý člen
2. 6. 2013   #5
-
0
-

Heh. Jak jsem to mohl prehlidnout? AddAddress je metoda, ne property. Takze tam pouzij kulate zavorky. Stejne jako to mas o radek nize.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.114.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
tribalcz0
Super člen
2. 6. 2013   #6
-
0
-

to uz sem taky skousel ale neproslo to ale skusim to znovu ale  az zitra rano

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.237.–
tribalcz0
Super člen
3. 6. 2013   #7
-
0
-

tak uz to jede chyba byla v tom ze sem tam daval jeste znak navic

daval sem toto

$mail->AddAddress = ($email);

ale melo byt toto

$mail->AddAddress ($email);
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý