Pozadí podle rozlišení - javascript – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pozadí podle rozlišení - javascript – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPozadí podle rozlišení - javascript – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
blabalal
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
30. 5. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

mám problém s pozadím hlavičky. Chtěl bych udělat něco jako je tohle: http://halfcreative.themes.bitfade.com/
S js zkušenosti nemám, ale myslím, že by to přes to šlo udělat nejlépe. 

Nějaké nápady?   

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.189.–
Reklama
Reklama
Kowalsky950
Stálý člen
1. 6. 2013   #2
-
0
-

   

<script>
var sirka=document.body.clientWidth;
var vyska=document.body.clientHeight;
</script>

Tímto zjistíš velikost zobrazeného okna, poté na to můžeš připojit nějaký script. Mě ted napadá napříkald využití DOM
 

<script>
var headdiv=document.createElement("div");
//var headdiv=document.createElement("header"); //pro HTML5
headdiv.style.display="block";
headdiv.style.width=sirka + "px";
//headdiv.style.width="100%"; //taky by melo fungovat
headdiv.style.height=vyska + "px";
//potom bys potreboval nejaky velky obrazek ktery by se vesel
//na vsechny velikosti obrazovek, zabiral by hodne mista
//reseni by vypadalo takto
headdiv.background="url('obrazek.jpg') no-repeat center top";
//pokud bys to mel vice obrazku tak bys napsal nejake podminky na velikost
//prikaz by byl stejny jen s jinymi obrazky
//nakonec ho pridas do stranky
var body=window.document.getElementByTagName("body");
body.insertBefore(headdiv,body.firstChild);
</script>

btw nejsem si jisty jestli je mozne zapsat ze .style.width=cislo + "px"; prinejhorsim by sis vytvoril dalsi promenou jako var sirkaDivu=cislo+"px"; a potom bys napsal jen style.width=sirkaDivu;

Jinak bys jeste musel dodelat obsah toho divu, asi opet pres DOM popripade trosku amatersky pres innerHTML.

snad jsem poradil dobře a nenapsal jsem tam nějake kraviny :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

Rozlišení — založil Zelenáč

Rozlišení — založil loop

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý