PHP vykreslení dat – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP vykreslení dat – PHP – Fórum – Programujte.comPHP vykreslení dat – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Aleš
~ Anonymní uživatel
98 příspěvků
31. 5. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, jak udělám aby můj script natáhl data z databáze, srovnal je pomocí indexu v db ... a pak vykreslil 4 na stránku tak, aby v dolním levém rohu bylo to s nejnižším indexem a s nejvyšším bylo v pravém horím rohu?

Načtení dat z db bych udělal nejraději pomocí cyklu while, uspořádal to do pole, to následně porovnal a pomocné proměné přiřadil hodnotu která odpovídá řádku s nejnižším indexem ... Ale jak na to vykreslení/vypsání?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.143.132.–
Reklama
Reklama
Akimi Keita0
Návštěvník
31. 5. 2013   #2
-
0
-

Pokud ti jde o SQL dotaz, tak k určení maximálního počtu dat, a k uspořádnání slouží LIMIT a ORDER BY.

Příklad:

SELECT * FROM `tabulka` LIMIT 4 ORDER BY id

Jestli ne, tak jsem asi špatně pochopil otázku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
ingiraxo+15
Grafoman
1. 6. 2013   #3
-
0
-

1) to nevykresluješ ale vypisuješ (opravdu zde nemalujeme)
2) použiješ zde uvedený SQL dotaz a fetchneš si výsledek 

$result = mysql_query($sql); // kde SQL je sql dotaz

while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
{
    // jako index se uvede název sloupce z tabulky
    echo $row["id"];
    echo $row["name"];
    echo $row["age"];
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
tribalcz0
Super člen
2. 6. 2013   #4
-
0
-

#2 Akimi Keita

jelikoz tazatel potrebuje radit tak bych to spise udelal takto

SELECT * FROM `tabulka` LIMIT 4 ORDER BY id ASC nebo DESC podle toho jak chceme aby se to radilo DESC sestupne a asc vzestupne

v pripade tazatele se pouzije DESC aby nissi index byl dole

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.233.–
Markaos0
Návštěvník
4. 6. 2013   #5
-
0
-

Šlo by to i takto: 

$sql = "SELECT * FROM 'tabulka' LIMIT 4 ORDER BY ID DESC";
$result = mysqli_query($pripojeni,$sql);

while($rec = mysqli_fetch_array($result)){
	$recs[] = $rec;
}

// $recs[0] je nejnovější (nejvyšší index)
// $recs[3] je nejstarší (nejnižší index)
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.18.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 60 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý