Přihlášení uživatele – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přihlášení uživatele – PHP – Fórum – Programujte.comPřihlášení uživatele – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
quest0
Newbie
1. 6. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den.Chci se zeptat proč mi nefunguje login na mých stránkách.Registrace funguje normálně ale login ne.Tady je můj kód:

<?php
require_once dirname(__FILE__)."/config.php";

if (!session_is_registered("jmeno"))
    session_register("jmeno");

if (!session_is_registered("heslo"))
    session_register("heslo");

if (isset($_POST['submit'])) {

    $select = mysql_query("SELECT id from uzivatele where jmeno = '". $_SESSION["jmeno"] ."' and heslo = '". $_SESSION["heslo"] ."' ") or die (mysql_error());
    $udaje = mysql_fetch_assoc($select);

    if (mysql_num_rows($select)==1) {
        session_regenerate_id();
        $_SESSION['jmeno'] = $_POST['jmeno'];
        $_SESSION['heslo'] = md5($_POST['heslo']);
        header("Location: ./admin/index.php");
    }
    else {
        header("Location: ./401.html", 401);
    }
}
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" lang="cs">
<head>

  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
  <title>nadpis</title>

</head>
<body>

<form action="#" method="post">
  <fieldset>
    <legend><b>Přihlášení uživatele</b></legend>
    <p><input name="jmeno" size="20" tabindex="1" type="text" /> <label>Jméno</label></p>
    <p><input name="heslo" size="20" tabindex="2" type="password" /> <label>Heslo</label></p>
    <p><input name="submit" type="submit" tabindex="3" value=" přihlásit &raquo; " /></p>
  </fieldset>
</form>
 
 
<p><a rel="nofollow" href="./register.php">Zaregistrovat</a></p>
 
</body>
</html>

Vím že už to bylo několikrát zmiňované na různých diskuzích ale mě by zajímalo kde je tady chyba.Děkuji za každou odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.241.65.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
1. 6. 2013   #2
-
0
-

mozna bych zkusil zmenit tu action... na prazdnou nebo url stranky kde to je

+ v tom selectu neznas v dobe "_POST" hodnoty v _SESSION - jeste tam nejsou

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
quest0
Newbie
1. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
Zkusil jsem ale tím to není, děkuju za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.241.65.–
KIIV+42
God of flame
1. 6. 2013   #4
-
0
-

#3 quest
no jeste to druhy.. vyhledavas podle veci z _SESSION ktery se nastavujou az o kousek dal

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
quest0
Newbie
1. 6. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV
Takže mám dát

$select = mysql_query("SELECT id from uzivatele where jmeno = '". $_SESSION["jmeno"] ."' and heslo = '". $_SESSION["heslo"] ."' ") or die (mysql_error());
$udaje = mysql_fetch_assoc($select);

nad

if (isset($_POST['submit'])) { 

?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.241.65.–
quest0
Newbie
1. 6. 2013   #6
-
0
-

#4 KIIV
Moc děkuju už jsem to vyřešil.:-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.241.65.–
KIIV+42
God of flame
1. 6. 2013   #7
-
0
-

tak snad to vyreseni bylo vymenit $_SESSION za $_POST :D

+ asi rozlisit, jestli uz je v SESSION prihlasenej a pak to nepoustet az k sql dotazum

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
quest0
Newbie
1. 6. 2013   #8
-
0
-

#7 KIIV
Ano bylo to tak ale mám ještě jeden dotaz:chtěl bych aby se po přihlášení dostal uživatel na stránku kde mu to napíše: nyní jsi přihlášen jako:......
ale když tam dám: <p>Nyní jste přihlášen jako <b><?php echo $_SESSION['jmeno'] ?></b>.</p>
tak $_SESSION['jmeno'] neznamená nic protože se uživatel dostal do jiného souboru.Jak to udělat?

Moc děkuju za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.241.65.–
KIIV+42
God of flame
1. 6. 2013   #9
-
0
-

ja to delavam tak, ze mam jeden index.php, v nem prihlaseni a zobrazovani vsech podstranek podle parameru (nejaky includy a tak)

aby ti pak nekdo nemohl spustit samostatny podscripty tak na zacatku cekat nastavenej nejakej define... a pokud neexistuje tak papa

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Přihlášení — založil Zelenáč

Přihlášení — založil petr143

Prihlaseni — založil Misiak

Přihlášení session — založil Zuben

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý