Atmel Studio 6.1 Simulator interrupt – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Atmel Studio 6.1 Simulator interrupt – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comAtmel Studio 6.1 Simulator interrupt – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ojg0
Duch
1. 6. 2013   #1
-
0
-

Zdravím,

Mám problém nejspíše se simulatorem v Atmel Studiu 6.1. Nevím, či chovaní které pozoruji je zcela správné.

V tomto kodu:

#include <avr/io.h>
#include <avr/interrupt.h>


ISR(INT0_vect)
{
	asm("NOP");
}


int main(void)
{
	DDRB=0b00011100;
	MCUCR|=0b00000010; //sestupna hrana
	GIMSK|=0b01000000;
	PCMSK|=0b00000000;
	
	
	sei();
    while(1)
    {
		asm("NOP");	
    }
}

se snažím docílit přerušení při sestupné hraně na pinu PB1 který odpovídá pro INT0.


Prvním dotazem je chovaní při krokování v kódu. Jsem v nekonečné smyčce a v I/O rozhraní simulátoru změním PB1 na 1 a poté na 0 kdy by melo dojí k přerušení. Při dalším krokovaní však k přerušení nedochází. Pokud nastavím na oba příkazy NOP BreakPoint a po zastavení pokračuji v kódu (F5) k přerušení dojde.

Zadruhé bych se chtěl zeptat, proč při druhém požitém postupu dochází k přerušení při jakékoliv změně úrovně na pinu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1b1:5dec:8...–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
1. 6. 2013   #2
-
0
-

simulatory mivaji s prerusenima trosicku problemy... nekdy je lepsi mit realnej cip + jtag a debugovat primo na nem

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ojg0
Duch
1. 6. 2013   #3
-
0
-

Děkuji za odpověď.
Ještě bych měl jeden dotaz ohledně programátoru. Jelikož jsem začátečník a uvažuji o pořízení nějakého programátoru, ale nevím který je nejvhodnější.


http://www.gme.cz/…sp-p752-663/#…


tento od Atmelu asi nemá funkci odlaďování oproti


http://www.gme.cz/…v2-p752-444/#…


ale zase u tohoto programátoru si nejsem jisty spolehlivosti.

Děkuji za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1b1:5dec:8...–
KIIV+42
God of flame
1. 6. 2013   #4
-
0
-

no ja mam z programatoru AVR Dragon, Asix presto, mel sem postavenej jtag ice (ale nejak nefachal debug)

a dragon je sice super ale je strasne citlivej na podpeti na usb, jakykoliv chyby na sbernicich a tak... (sice sem ho jeste neusmazil ale cetl sem uz spousty diskuzi o tom)

no ten jtag avr usb nema zase isp .. tak je hlavni si ho nevyblokovat :D ale mohlo by to stacit (novy kousky sou vetsinou se zapnutym jtagem... akorat nebudes moct pouzit verze jako 328 a tak.. nemaj jtag)

ten prvni zvladne vsechny avr ale nejde s nim debugovat ( a podrezat si pod sebou vetev muzes v obou)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
2. 6. 2013   #5
-
0
-

Mám JTAGICE 3, doporučuji koupit v Atmel Store. Clo je asi 600Kč. I tak výjde levněji než od Farnella

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
10. 7. 2014   #6
-
0
-

#5 Honza

mrknete na release notes dokument k Atmel Studio 6.2, je tam tabulka, ktery programmer a debugger je podporovan a na kterem chipu...


Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.44.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
10. 7. 2014   #7
-
0
-

Me osobne se tedy nepodarilo rozchodi v simulatoru 6.2 kod s interrupty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.44.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
29. 7. 2014   #8
-
0
-

Tak uz to vesele chodi - externi interrupt z PD2 a to: a) JTAGICE3 s ARDUINO MINI PRO (nema USB) tj. nema k reset pripojen kondik, tj. chodi DebugWire. b) v simulatoru bez problemu, pin vyvolavajici ext int nastavim v pauze debugu, pak kod spustim a interrupt je zavolaa normalne se v nem zastavi beh na breakpointu

chyba byla mezi zidli a klavesnici :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.44.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Atmel Studio 6,1 — založil Protos

Prace s vlakny sleep/interrupt — založil rybar73

Simulator — založil LordMorpheus

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý