Jak tvoříte config? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak tvoříte config? – PHP – Fórum – Programujte.comJak tvoříte config? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Akimi Keita0
Návštěvník
2. 6. 2013   #1
-
0
-

Toto je spíš takové diskutabilní téma. Jak tedy tvoříte config (samozřejmě v čistém PHP, nemyslím neon v Nette.  )

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
Markaos0
Návštěvník
4. 6. 2013   #2
-
0
-

Pokud jsem to správně pochopil (myslíš soubor s nastavením), tak já používám parse_ini_file("neco.ini",true)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.19.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
CZechBoY+4
Věrný člen
6. 6. 2013   #3
-
0
-

#1 Akimi Keita
když už konfigurák je nutné umístit na disk tak v takovém formátu, aby ho nikdo nezobrazil zvenku, takže ukládám do proměnných v php

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
6. 6. 2013   #4
-
0
-

#3 CZechBoY
stačí správně nastavit práva souboru a může to být klidně v texťáku mimo skript

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
CZechBoY+4
Věrný člen
6. 6. 2013   #5
-
0
-

#4 crazy
jasně, ale to bych musel dělat instalačku systému a tohle je jednodušší

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Akimi Keita0
Návštěvník
6. 6. 2013   #6
-
0
-

Abych se taky zapojil - já osobně mám config v proměnných, který se automaticky zařadí jako data do Registru, které pak volám

Registry::getSetting("klíč")

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
6. 6. 2013   #7
-
0
-

Třídami se statickými proměnnými. Výhoda je v tom, že mohu dědit a udržovat tak snáze více různých nastavení. Klasicky mám strukturu takovouto:

config.php
settings/base.php
settings/local.php
settings/production.php

V configu pak něco jako:

class Config extends Settings\LocalSettings {}
//class Config extends Settings\ProductionSettings {}

a v jednotlivých settings/*.php něco na tento způsob:

namespace Settings;

class LocalSettings extends BaseSettings {
    static $debug = True;
}

A přístup na požadovanou vlastnost je pak jednoduchý: 

echo \Config::$debug;
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
Markaos0
Návštěvník
7. 6. 2013   #8
-
0
-

#4 crazy
Přesně tak, akorát já to pro jednoduchost dělám tak, že vytvořím novou složku, do ní dám .htaccess se zakázáním přístupu a je to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.10.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý