Pomoc v programovaní c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc v programovaní c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc v programovaní c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

blavica0
Duch
2. 6. 2013   #1
-
0
-

Dobrý deň. Som na škole kde keď ju skončím c++ nepotrebujem. Ale v prvom ročníku je to povinný predmet. A tak teraz mám s toho skúšku a profesor nám dal otázky nech sa na to pozrieme že s toho vyberie.   A ja tomu moc nerozumiem tak by som vás chcel poprosiť či by ste mi s tým nevedeli pomôcť. Za pomoc vám vopred ďakujem.

Akú životnosť má ľubovoľný zásobník?
Akým príkazom rezervujete pamäť v halde?
Akým príkazom zmeníte veľkosť rezervovanej pamäti v halde?
Akým príkazom uvoľníte pamäť v halde?
Ako rezervujete v halde pamäť pre 10 intov?
Čo vracia funkcia malloc ak už nie je miesto v halde?
Musíte uvoľniť staré miesto v halde po príkaze realloc?
Aký typ má premenná s ukazovateľom na súbor?
Akým príkazom otvoríte súbor?
Akým príkazom zatvoríte súbor?
Ako otvoríte súbor len na čítanie?
Čo vráti funkcia fgetc na konci súboru?
Čo vráti funkcia fgets na konci súboru?
Čo vráti funkcia fscanf na konci súboru?
Aký je správny zápis pre načítanie 10 znakov zo súboru?
Aký príkaz slúži na čítanie čísel zo súboru?
Ako otvoríte súbor len na doplnenie na koniec?
Ako vložíte znak nového riadku do súboru?
Akým príkazom zistíte veľkosť poľa rezervovaného p?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.97.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 6. 2013   #2
-
0
-

1) po dobu existence procesu

2) new (zaroven vola i konstruktory)

3) v C++ neexistuje (musi se pomoci new udelat misto jinde a prekopirovat data) / v C realloc (to se o to postara samo)

4) delete / delete [] (pro pole) - zaroven vola i destruktory

5) int * pole = new int[10];

6) NULL (ale jedna se o alokaci z C - neni dobre to michat s new/delete)

7) ne realloc se o uvolneni postara sam

8) jak kde, nekdy je to pointer  FILE* nekdy int (zalezi na prekladaci)

9) fopen v C,  fstream neco("soubor"); v C++

10) fclose v C,  neco.close() nebo by se o to mel postarat destruktor po vyskoceni z kontextu promenne

11) ifstream neco(file);  nebo  fopen("soubor.txt","r")

12) fgetc na konci souboru vrati EOF (-1 ale jako int ne jako char)

13) fgets na konci vrati NULL

14) fscanf asi vrati nulu jako zadna nactena hodnota, musi se pouzit  feof (file end of file)

15) fgets(retezec,11,F);  // 11 = 10znaku + 1 ukoncovaci

16) ???  fscanf ?

17) fopen(soubor,"a")   nebo   std::fstream fs;  fs.open ("test.txt", std::fstream::in | std::fstream::out | std::fstream::app);

18) vypiseme << std::endl  nebo  "\n" (bacha na woknouzech to neni znak ale dva znaky)  nekdy se musi zapisovat i "\r\n"

19) sizeof(pole)   ale nefunguje na pointerech (rekne velikost pointeru ne pole) - jen na statickem poli, strukturach, unionech a promennych

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
blavica0
Duch
2. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
Ďakujem pekne. som rád že sa nájdu ludia čo chcú pomôcť :D Ešte raz ďakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.97.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 6. 2013   #4
-
0
-

akorat podle dotazu to vypadalo spis na test z C nez z C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
blavica0
Duch
2. 6. 2013   #5
-
0
-

tak ale máme takého profesora čo s ním :.. nevie položiť otázku a ked ju položí tak tú správmu odpoveď musí mať podľa seba .. je divný ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.97.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 6. 2013   #6
-
0
-

kazdopadne u programovani je dulezitejsi vedet, kde hledat odpovedi na otazky... neni nezbytne nutne vsechno znat nazpamet... (ikdyz obecny principy se hodi znat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sergej
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 6. 2013   #7
-
0
-

takisto potrebujem pomoct mam stoho pisat  a neviem si dat rady prosim pomozte niekto

Ktorá hodnota ukazovateľa značí, že ukazovateľ neukazuje na nič?
Ako sa deklaruje ukazovateľ na typ 'int'?
Čo môžete priradiť do premennej typu 'int **ptr2'?
Ako získate obsah premennej na ktorú máte ukazovateľ 'int **ptr'?
Ako pomocou ukazovateľov získate prvok poľa 'p' s indexom 3?
Ako zadeklarujete pole o troch prvkoch typu 'int *'?
Ak máte pole 'p', ktorá dvojica bude zhodná?
Ako zadeklarujete ukazovateľ na pole o troch prvkoch typu int?
Lokálne premenné sa ukladajú do akej pamäti?
Akú životnosť má ľubovoľný zásobník?
Akým príkazom rezervujete pamäť v halde?
Akým príkazom zmeníte veľkosť rezervovanej pamäti v halde?
Akým príkazom uvoľníte pamäť v halde?
Ako rezervujete v halde pamäť pre 10 intov?
Čo vracia funkcia malloc ak už nie je miesto v halde?
Musíte uvoľniť staré miesto v halde po príkaze realloc?
Aký typ má premenná s ukazovateľom na súbor?
Akým príkazom otvoríte súbor?
Akým príkazom zatvoríte súbor?
Ako otvoríte súbor len na čítanie?
Čo vráti funkcia fgetc na konci súboru?
Čo vráti funkcia fgets na konci súboru?
Čo vráti funkcia fscanf na konci súboru?
Aký je správny zápis pre načítanie 10 znakov zo súboru?
Aký príkaz slúži na čítanie čísel zo súboru?
Ako otvoríte súbor len na doplnenie na koniec?
Ako vložíte znak nového riadku do súboru?
Akým príkazom zistíte veľkosť poľa rezervovaného pre reťazec?
Akým príkazom zistíte dĺžku reťazca?
Čo vráti príkaz 'strcmp("ahoj", "ahojte")'?Čo vráti príkaz 'strncmp("ahoj", "ahojte", 3)'?
Príkaz 'strcpy(str1, str2)' zbehne bez problémov ak:
Koľko znakov skopíruje príkaz 'strncpy(str1, str2, 5)'?
Zbehne 'char str1[8] = "ahoj"; char *str2 = "svet"; strcat(str1, str2)'?
Čo vráti príkaz 'strchr' ak nenájde hľadaný znak?
Čo vráti príkaz 'strstr' pri nájdení hľadaného reťazca?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.86.254.–
Azs
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
3. 6. 2013   #8
-
0
-

Dobrý deň,

nachádzam sa v podobnej situácii, ako je opisovaná vyššie. Jednou takou perličkou medzi otázkami na písomke bola nasledovná:

Ak máme pole "p", ktoré dve premenné budú rovnaké?

Absolútne ju nechápem, preto sa pýtam, či by niekto vedel poradiť. 

Ďakujem! 

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.185.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 6. 2013   #9
-
0
-

#8 Azs
ja bych to resil cimrmanovskym ukrokem stranou...

p[0] == *p           

#7 sergej
velkou cast uz mas zodpovezenou u predchoziho... projdi si to a zeptej se na to co tu neni ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
3. 6. 2013   #10
-
0
-

#9 KIIV
a nebo p[i] == *(p+i)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
sergej
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
3. 6. 2013   #11
-
0
-

Ktorá hodnota ukazovateľa značí, že ukazovateľ neukazuje na nič?
Ako sa deklaruje ukazovateľ na typ 'int'?
Čo môžete priradiť do premennej typu 'int **ptr2'?
Ako získate obsah premennej na ktorú máte ukazovateľ 'int **ptr'?
Ako pomocou ukazovateľov získate prvok poľa 'p' s indexom 3?
Ako zadeklarujete pole o troch prvkoch typu 'int *'?
Ako zadeklarujete ukazovateľ na pole o troch prvkoch typu int?
Lokálne premenné sa ukladajú do akej pamäti
Akým príkazom zistíte veľkosť poľa rezervovaného pre reťazec?
Akým príkazom zistíte dĺžku reťazca?
Čo vráti príkaz 'strcmp("ahoj", "ahojte")'?

Dakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.167.99.–
marpit0
Stálý člen
4. 6. 2013   #12
-
0
-

NULL

int *

přes aritmetiku ukazatelů, první prvek v poli je zároveň bázovou adresou, poté třetí prvek zjistíš tak, *(p + 3)

v C++ pomocí new, v C malloc

zodpovězeno výše

opravdu se neptají spíš na jejich platnost? Lokální se ukládají na zásobník, pokud si to dobře pamatuju

velikost pole přes sizeof(pole)/sizeof(datovy_typ), v případě řetězce funkce s string.h - strlen(), vrací délku řetězce

strlen

strcmp porovnává řetězce -> http://www.cplusplus.com/reference/cstring/strcmp/

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
4. 6. 2013   #13
-
0
-

#11 sergej
3) ukazatel na ukazatel... napriklad   int * ptr = new int[30];   int ** ptr2 = &ptr;  ... hodi se v C, kde nejsou reference a chceme ve funkci zmenit ten pointer... pokud se preda primo, tak se udela jen kopie a mimo funkci se pointer nezmeni

4) int neco = **ptr2;   (pripadne   neco = (*ptr2)[index]  nebo   ptr2[index1][index]  )

6) int * pole[3];

7) int pole[3];  int * ptr = pole;

8) obvykle na stack (ale pri zapnutych optimalizacich klidne do jednoho z registru procesoru)

9) u statickyho pole se da zjistit pomoci sizeof... u dynamickeho si ho musi program drzet v nejake promenne

10) strlen nebo u   std::string je metoda size()

11) neco kolem hodnoty -1

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý