Instalace linuxu na USB flashku – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Instalace linuxu na USB flashku – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comInstalace linuxu na USB flashku – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ingiraxo+15
Grafoman
2. 6. 2013   #1
-
0
-

Čau,

je možný spustit linux z USB flashky? A teď nemyslim LiveUSB, ale přímo čistou instalaci systému na USB.

Zkoušel jsem to s linux Mint 15 a Ubuntu 10.4. Instalace proběhla úspěšně, ale následně při bootu zůstala černá obrazovka s blikajícím podtržítkem (treba 5-10min a nic)

Tak by mě zajímalo, jestli lze použít USB flashku pro čistou instalaci systému (mam USB 3 s rychlostí cca 70/23 Mb)... ty LiveUSB mají boot klidně do 30s, ale tady bude někde chyba

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Reklama
Reklama
Rudolf
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
3. 10. 2013   #2
-
0
-

Ahoj,

pokud mas USB 3.0, pak se divim, ze ti bootovani vubec funguje (ale je rpavda ze do novych bios jdou nacpat pozoruhodne veci). Pokud mas aspon jeden port 2.0, zkus bootovat z neho.

Co se tyce LinuxMintu nebo Ubuntu - byt tebou radsi pouzivam neco jineho. Nevim jak je na tom tedkom LinuxMint ale Ubuntu je dosti velky balast a v budoucnosti pravdepodobne bude aspirovat na titul "balast vsech balastu."

Konkretne Debian je relativne dobry. Rozhodne se mi jeste nestalo abych musel upravovat zdrojaky jadra v stable verzi protoze tam proste a jednoduse maji chybu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.181.–
Rudolf
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
3. 10. 2013   #3
-
0
-

#1 ingiraxo
Jeste k te ciste instalaci:

problem by to byt nemel. V podstate se jedna o standardni pametove medium s kterymi jiz v dnesni dobe kazdy rozumny bios umi pracovat.

Zkus si na flashku nainstalovat i zavadec (napriklad grub) a bootovat jako hlavni disk primo flashku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.181.–
KIIV+42
God of flame
3. 10. 2013   #4
-
0
-

a hlavni cast disku namountit jako ro - flashky nejsou delany na moc zapisu...  tmp naprat do ramfs a tak... vypnout logovani

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý