Tlačitko a odkaz na funkci – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Tlačitko a odkaz na funkci – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comTlačitko a odkaz na funkci – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
quest0
Newbie
2. 6. 2013   #1
-
0
-

Chtěl bych se zeptat na jednu věc:
Kdyz mám určité proměnné a chci aby se po kliknutí na tlačítko zkontrolovala jedna a pokud odpovídá tak něco odečíst a něco přičíst k druhé.
Mám to zatím v tomhle kódu ale po kliknutí na tlačítko se nic neděje.
Kód:
<body>
<script>
var x = 300;
var y = 5;

function pridat(){

if (x>==(30 * y)){
  x  -= 1
  y  += 1
}

document.write(y);
</script>
<form>
<p><a rel="nofollow" href="javascript:pridat();"><input type="button" name="pridat" value="přidat" onclick="pridat();"></a>
</form>
</body>

Nevím co s tím udělat aby to fungovalo.V JS se moc nevyznám.Budu moc rád za odpověď.

(Myslím že by tam mělo být něco co obnoví stránku a načne ji už s vypočítaným výsledkem ale nevím jak to přesně udělat.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.241.65.–
Reklama
Reklama
Kowalsky950
Stálý člen
2. 6. 2013   #2
-
0
-

Jednak ti mezi "x  -= 1" a "y  += 1" chybí středník. Navíc nemáš ani ukončenou tu funkci složenýma závorkama, máš je tam jenom pro tu podmínku. Samozřejmě bych ještě napsal <script type="text/javascript">
Potom bych napsal jednoduše jen tlačitko a k němu přiřadil onClick
Pokud chceš aby se ten vysledek vypsal do stranek tak si potřebuješ vytvořit nějaké element na který se budeš odkazovat a potom mu nastavit innerHTML

<div id="vysledek">
</div>
<script type="text/javascript">window.document.getElementById("vysledek").innerHTML="co se ma zobrazit";
</script>

Zavoláš-li document.write() mimo funkci tak se ta proměnna zobrazi pouze při prvnim načtení stránky. Poté se znovu nenačte pokud ji nemáš v té funkci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
quest0
Newbie
2. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 Kowalsky95
jak tam mám zařadit ten "vysledek"?

Jinak dík za opověď.Ale pořád nevím jak to má přesně být:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.241.65.–
Kowalsky950
Stálý člen
2. 6. 2013   #4
-
0
-

   

<script type="text/javascript">
var x=300;
var y=5;
function prepocet()
{
if (x>= (30*y))
     {
     x--;
     y++;
     }
window.document.getElementById("vysledek").innerHTML=y;
}
</script>
<div id="vysledek">5
</div>
<br>
<input type="button" onClick="prepocet();" value="prepocti">
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
quest0
Newbie
3. 6. 2013   #5
-
0
-

#4 Kowalsky95
Děkuju už jsem to pochopil.Mohlo by tam za tím <div id="vysledek">5 být místo určitého čísla proměnná?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.241.67.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
3. 6. 2013   #6
-
0
-

? Tvuj dotaz nedava smysl. Tak to presne je v tom programu, ne? div pak prepises pomoci funkce prepocet(); Tu muzes spustit pomoci onclick nebo normalne jako <script>prepocet();</script>. Coz predpokladam, ze vis, takze to nedava smysl, protoze to vypada, ze se prave na to ptas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
quest0
Newbie
3. 6. 2013   #7
-
0
-

#6 peter
Ahoj já se ptám na tohle:Když otevřeš stránku s tlačítkem přepočet a v kódu je <div id="vysledek">5 zobrazí se ti tlačítko a pětka nezávisle na tom že y se nerovná pět...po kliknutí na prepocti se ti zobrazí správné číslo (třeba 2 pokud to začíná na 1)ale já bych chtěl aby se zobrazilo i při prvním načtení stránky podle hodnoty proměnné.(Jinak vím že ho potom přepíšu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.241.69.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
3. 6. 2013   #8
-
0
-

 Ok, jeste jednou.

<input type="button" onClick="prepocet();" value="prepocti">
<script>prepocet();</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Tlačítko C — založil Fíkus

Tlačítko — založil 12dawe34

Tlacitko so)t — založil gerry

Nefunkční tlačítko — založil Jan Grygerek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý