C# jednoduche zastaveni cyklu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# jednoduche zastaveni cyklu – .NET – Fórum – Programujte.comC# jednoduche zastaveni cyklu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Vladimir
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
4. 6. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den, zkouším sestavit jednoduchý prográmek, který tlačítkem start spustí nekonečný cyklus a tlačítko stop ho zastaví. jenže příkaz např. if (Stop.Click)  se mu nelíbí, proč?

Chyba	3	Událost 'System.Windows.Forms.Control.Click' se může nalézat pouze na levé straně výrazu += nebo -=

Případně jak správně cyklus zastavit tlačítkem Stop?

namespace zastav_cyklus
{
    public partial class Form1 : Form
    {
	int i = 0
        public Form1()
        {
            
            InitializeComponent();

            
        }

        private void Start_button_Click(object sender, EventArgs e)
        {
	    while(true)
            {
	     i += 1;
            }
        }

        private void Stop_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            ;
        }
    }
}

Mnohokrát děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.133.–
Reklama
Reklama
m4r100
Návštěvník
4. 6. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé

Za prve si oprav tu chybu co ti vyskakuje. A za druhe ti to stejne nebude fungovat, protoze to poustis ve stejnym vlakne jako GUI, takze ti vsechny tlacitka zamrznout a nepujde na ne kliknout.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.208.–
Vladimir
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
4. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 m4r10
Díky, mrknu na to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.133.–
Mutagen0
Super člen
5. 6. 2013   #4
-
+2
-
Zajímavé

A hlavně pokud se nepletu tak while (true) nepůjde ukončit. Když už tak bych to řešil já takhle.

bool isRun;

private void Start_Button(object sender, EventArgs e)
{
	isRun = true;
	Run();
}

private async void Run()
{
	while (isRun)
	{
		i += 1;
		await Task.Delay(250);
	}
}

private void Stop_Button(object sender, EventArgs e)
{
	isRun = false;
}

Je to psáno z hlavy tak popřípadný chyby nehleď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

Podobná vlákna

Zastavení smyčky — založil Radek

Zastaveni behu programu — založil Tom@sQo

Zastaveni vystupu z konzoly — založil Karel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý