Vypsání z databáze do pole – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vypsání z databáze do pole – PHP – Fórum – Programujte.comVypsání z databáze do pole – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hhacker0
Newbie
4. 6. 2013   #1
-
0
-

Zdravím potřeboval bych poradit jak zapsat  data do z db pole. Je možné jej zapsata takhle ? 

$vypis = mysql_query("select * from zakaznici order by id");
while ($polozka = mysql_fetch_array($vypis))
{
$jmena[] = $polozka["jmeno"];
}

// a pak výpisání 

echo $jmena[];
// nebo to dát do foreach ?

Předem díky za odpovědi :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.225.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
5. 6. 2013   #2
-
0
-

$jmena[] to je pridani na konec pole. Vypis pole je var_dump($pole), print_r($pole), pripadne echo implode(",",$pole)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
5. 6. 2013   #3
-
0
-

 Nebo to muzes napsat s $i takhle

$jmena = array();
$i = 0;
(cyklus)
{
$jmena[$i] = 'neco';
echo $jmena[$i];$i++;
}
echo $jmena[0];
echo $jmena[1];
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
hhacker0
Newbie
5. 6. 2013   #4
-
0
-

Vyzkouším, tudíž když budu chtít vypsat celé pole s tím, že by tam byly třeba ty pole dvě, tak bych použil forreach ? Jako například pole

function vypis_uzivatele()
{
$jmena = array();
$prijmeni = array();
$i = 0;
(cyklus vypisujici z db)
{


$jmena[$i] = 'neco';
$prijmeni[$i] = 'neco';
$i++;
}

}

//a pak na indexove strance si includnu treba tuhle funkci ktera bude v souboru vypis_uzivatelu.php

include "funkce/vypis_uzivatelu";

// a vypisu

foreach {echo "Jmeno uzivatele ".$jmena." Prijmeni uzivatele".$prijmeni."";}

//nebo pres ten printf ? ... jde me o to aby se k jmenu vypsalo spravne prijmeni

Děkuji za vysvětlení :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.225.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
5. 6. 2013   #5
-
+1
-
Zajímavé
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
CZechBoY+4
Věrný člen
6. 6. 2013   #6
-
0
-

docela by mě zajmalo proč by někdo ukládal data z databáze do pole a pak je úplně stejným cyklem vypsal

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Row0
Stálý člen
8. 6. 2013   #7
-
0
-

$vypis = mysql_query("select * from zakaznici order by id");

$jmena=array();

while ($polozka = mysql_fetch_array($vypis))
{
$jmena[] = $polozka["jmeno"];
}

foreach($jmena as $jedno_jmeno){

       echo   $jedno_jmeno["jmeno"];

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.7.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 50 hostů

Podobná vlákna

Vypsání pole — založil Jan

Vypsání — založil Karel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý