Načítanie obrázku zo súboru do pictureBox – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načítanie obrázku zo súboru do pictureBox – C / C++ – Fórum – Programujte.comNačítanie obrázku zo súboru do pictureBox – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Brano
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
6. 6. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, potreboval by som poradiť..
Robím vo Visual Studio 2010. 
Chcem spraviť program kde bude pictureBox a aj nejaká databáza v DataGridView. Potreboval by som aby som ku každej položke v databáze priradil nejaký obrázok. 

Dá sa to nejak spraviť tak aby po kliknutí na pictureBox vyskočilo okno kde mám nájsť umiestnenie *.png , následne to tam zobrazilo a vedelo to potom uložiť pozíciu niekde do textového súboru?

Ukladanie a to všetko viem ale len to načítanie obrázku do pictureBox nie.

Ďakujem za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1a1:d5b4:e...–
marpit0
Stálý člen
6. 6. 2013   #2
-
0
-

   

private void pictureBox1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            openFileDialog1.ShowDialog();

            string cesta = openFileDialog1.FileName;

            pictureBox1.ImageLocation = cesta;
        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
Brano
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
6. 6. 2013   #3
-
0
-

mám to takto:
  

private: System::Void pictureBox1_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) 
{		
	openFileDialog1.ShowDialog();
	string cesta = openFileDialog1.FileName						 
	pictureBox1.ImageLocation = cesta;
}

a vypísalo to nejaké chyby

Error 1 error C2065: 'openFileDialog1' : undeclared identifier c:\users\brano\desktop\aaa\aaa\Form1.h 
Error 2 error C2228: left of '.ShowDialog' must have class/struct/union c:\users\brano\desktop\aaa\aaa\Form1.h 
Error 3 error C2065: 'string' : undeclared identifier c:\users\brano\desktop\aaa\aaa\Form1.h 
Error 4 error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'cesta' c:\users\brano\desktop\aaa\aaa\Form1.h 
Error 5 error C2065: 'cesta' : undeclared identifier c:\users\brano\desktop\aaa\aaa\Form1.h 
Error 6 error C2065: 'openFileDialog1' : undeclared identifier c:\users\brano\desktop\aaa\aaa\Form1.h 
Error 7 error C2228: left of '.FileName' must have class/struct/union c:\users\brano\desktop\aaa\aaa\Form1.h 
Error 8 error C2228: left of '.ImageLocation' must have class/struct/union c:\users\brano\desktop\aaa\aaa\Form1.h 
Error 9 error C2065: 'cesta' : undeclared identifier c:\users\brano\desktop\aaa\aaa\Form1.h 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1a1:d5b4:e...–
marpit0
Stálý člen
6. 6. 2013   #4
-
0
-

   

private: System::Void pictureBox1_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) {
				 pictureBox1->ImageLocation = openFileDialog1->FileName;
			 }

Tohle by mělo fungovat. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
Brano
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
6. 6. 2013   #5
-
0
-

to už vyzerá fajn   dal som to takto ale stále vypisuje nejaké chyby

Error 1 error C2065: 'openFileDialog1' : undeclared identifier  

Error 2 error C2227: left of '->FileName' must point to class/struct/union/generic type 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1a1:65af:5...–
Brano
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
6. 6. 2013   #6
-
0
-

skúšam to len testovať zatiaľ čiže som si spravil nový projekt a vo Form1 mam vložený len ten pictureBox a k nemu kód a nič iné, môže byť niekde tam chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1a1:65af:5...–
marpit0
Stálý člen
6. 6. 2013   #7
-
0
-

#6 Brano
Vlož tam ten openFileDialog

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
Brano
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
6. 6. 2013   #8
-
0
-

dik, už to nevyhodilo žiadne chyby ale stále to nefunguje..
Po kliknutí sa na mieste obrázka len objaví toto a ani sa neotvorí FileDialog ani sa nič nestane..

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1a1:d823:8...–
marpit0
Stálý člen
6. 6. 2013   #9
-
0
-

No jasně, já opoměl dopsat otevření dialogu :) Ještě doplň openFileDialog->ShowDialog();

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
Brano
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
6. 6. 2013   #10
-
0
-

zase dve chyby :/ 
Error 1 error C2065: 'openFileDialog' : undeclared identifier 
Error 2 error C2227: left of '->ShowDialog' must point to class/struct/union/generic type 
 

tu som to hodil :)

http://leteckaposta.cz/711992031

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1a1:d823:8...–
marpit0
Stálý člen
6. 6. 2013   #11
-
0
-

Podívám se na to

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
marpit0
Stálý člen
6. 6. 2013   #12
-
0
-


#10 Brano

Mě to normálně funguje  

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
Brano
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
6. 6. 2013   #13
-
0
-

woou :) 

skúsil som stiahnuť to čo som sem pridal a po build-nutí mi vyhodilo zase tie dve chyby..

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1a1:d823:8...–
marpit0
Stálý člen
6. 6. 2013   #14
-
0
-

Jo, já ti tam opravil jednu chybku, místo openFileDialog1 máš jen openFileDialog. 

edit: to je tak, když člověk něco udělá a pak na to hned zapomene :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
marpit0
Stálý člen
6. 6. 2013   #15
-
0
-

   

private: System::Void pictureBox1_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) {
				 openFileDialog1->ShowDialog();
				 pictureBox1->ImageLocation = openFileDialog1->FileName;
			 
			 }
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
Brano
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
6. 6. 2013   #16
-
0
-

jóó! už to ide :)  už len nastavím správne rozloženie obrázka a bude to super 

Díki moc za pomoc..


(tak niekedy nabudúce   ,, asi celkom skoro, keď budem pokračovať ďalej v tom projekte)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1a1:1d42:b...–
Brano
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
6. 6. 2013   #17
-
0
-

Potom keď niekde inde chcem v programe zistiť kde je uložený obrázok tak to vytiahnem z  openFileDialog1->FileName; ?

a existuje nejaký taký príkaz ktorým nakopírujem obrázok niekde do Debug zložky projektu ak by sa náhodou tamten vymazal, alebo premiestnil? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1a1:1d42:b...–
marpit0
Stálý člen
6. 6. 2013   #18
-
0
-

Já nevím, jestli ještě zavčasu nedělat v Qt (existuje i plugin do VS), případně C#. Ono to C++/CLI je dost prasárna. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
marpit0
Stálý člen
6. 6. 2013   #19
-
0
-

Já jsem předpokládal, že si cestu někam ukládáš do souboru, tak jsem se tím dál nezabýval, když jsi psal, že to umíš a že ti to funguje. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
Brano
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
6. 6. 2013   #20
-
0
-

ako zapisovanie do súboru by som mal vedieť to som už robil ale konkrétne cestu som do súboru ešte nezapisoval, len som tiež predpokladal, že to budem vedieť a potom následne použiť pri zobrazovaní údajov z databázy.
Ono je to celé taký projekt do školy a mala by byť z toho filmotéka/videotéka :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1a1:1d42:b...–
marpit0
Stálý člen
6. 6. 2013   #21
-
0
-

Kopírování souboru do jiného umístění uděláš takto:

FileInfo ^ f = gcnew FileInfo();
f->CopyTo("zdroj", "cil");
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
marpit0
Stálý člen
6. 6. 2013   #22
-
0
-

#20 Brano
Tak cestu můžes zapsat normálně jak text, třeba. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.62.–
MarPit
Brano
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
6. 6. 2013   #23
-
0
-

#22 marpit
ok tak dík zatim   

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1a1:1d42:b...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Uloženie obrazku picturebox — založil Trebor

Načítanie zo súboru — založil Grungy

Načítanie matice zo súboru — založil DušanDinoZzo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý