Formular reagujici bez stisknuti tlacitka – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Formular reagujici bez stisknuti tlacitka – PHP – Fórum – Programujte.comFormular reagujici bez stisknuti tlacitka – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Iveta
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
7. 6. 2013   #1
-
0
-

Zdravim,

jelikoz netusim jak se vlastne problem, ktery resim jmenuje, davam odkaz na priklad, kde to funguje

http://www.vistaprint.cz/…studio3.aspx?…

jde o to, aby jiz pri vypisovani do formulare (vlevo) se zobrazoval vysledek (vpravo) a treba stiskem tlacitka se tento vysledek natrvalo ulozil/zapsal do souboru...

mozna bude stacit vedet, jak se tato funkce jmenuje a jestli ji umi i php, pripadne jaky jiny serverovy jazyk...

Diky, Iveta

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.154.–
Řešení
Markaos0
Návštěvník
7. 6. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

HTML + JavaScript: 

<script>
function loadXMLDoc(way,id)
{
var xmlhttp;
if (window.XMLHttpRequest)
  {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
  }
else
  {// code for IE6, IE5
  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
  }
xmlhttp.onreadystatechange=function()
  {
  if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
    {
    document.getElementById(id).innerHTML=xmlhttp.responseText;
    }
  }
xmlhttp.open("GET",way,true);
xmlhttp.send();
}

function odesliNeco(){
  loadXMLDoc('test.php?text='+document.getElementById('neco').value,'textProNeco');
}

function odesliNecoDalsiho(){
  loadXMLDoc('test.php?text='+document.getElementById('neco-dalsiho').value,'textProNecoDalsiho');
}
</script>
<input type='text' id='neco' onInput="odesliNeco()"><br>
<input type='text' id='neco-dalsiho' onInput="odesliNecoDalsiho()"><br>
<br>
<br>
<div id='textProNeco'></div>
<div id='textProNecoDalsiho'></div>

PHP: 

<?php
echo $_GET['text'];
?>

Ale pro tak jednoduchou věc, jako je obyčejné vypsání textu, bych to nedělal (na to stačí JavaScript). Ale pokud chceš vypisovat do obrázku, tak opravdu PHP už k něčemu bude

Přikládám i předchozí příklad pouze pomocí JavaScriptu: 

<script>
function odesliNeco(){
  document.getElementById("textProNeco").innerHTML=document.getElementById("neco").value;
}

function odesliNecoDalsiho(){
  document.getElementById("textProNecoDalsiho").innerHTML=document.getElementById("neco-dalsiho").value;
}
</script>
<input type='text' id='neco' onInput="odesliNeco()"><br>
<input type='text' id='neco-dalsiho' onInput="odesliNecoDalsiho()"><br>
<br>
<br>
<div id='textProNeco'></div>
<div id='textProNecoDalsiho'></div>
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.10.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Iveta
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
7. 6. 2013   #3
-
0
-

Dekuju moc.

Konktertne to ma slouzit k vytvareni novych newsletteru z puvodni sablony. Doplnit na urcita mista novy text a ruzne kombinovat bloky.

Jdu to zkusit zaimplementovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.154.–
Iveta
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
10. 6. 2013   #4
-
0
-

Muzu mit jeste upresnujici dotaz - prvni verze s PHP nacita pouze jednu z tech dvou poli, verze "jen JavaScript" funguje dobre, ale potrebovala bych "<div id='textProNeco'></div>" pouzit vicekrat.. Zobrazi se ale pouze jednou...

Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.142.91.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
10. 6. 2013   #5
-
0
-

Id je unikatni, muze byt maximalne jednou na strance.

<script>
function presun(id){
  a = 'sem' + id;
  b = id;
  document.getElementById(a).innerHTML = document.getElementById(b).value;
}
</script>

<form>
<input type='text' id='aaa' onInput="presun(this.id)"><br>
<input type='text' id='bbb' onInput="presun(this.id)">
</form>

<br>
<br>
<div id='semaaa'></div>
<div id='sembbb'></div>

--- pro ten xml

function odesli(id){
  a = 'sem' + id;
  b = id;
  loadXMLDoc('test.php?text='+document.getElementById(b).value,a);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
10. 6. 2013   #6
-
0
-

Napada mne, jestli by treba nebylo jednodussi to resit canvasem nez to davat do php nebo swf. Tam na strance maji na to spesl editor. Coz mi prijde jako ztrata casu, resit to takhle slozite.

http://www.w3schools.com/…filltext.asp

A uplne jednoduse by se to dalo udelat pomoci skladani obrazku. Rozdelis si font na jednotliva pismenka a pak v javascriptu udelas fintu fn.

<script>
function textToimages(str)
{
var i,out,lett,name;
out  = '';
lett = str.split("");
for (i=0;i<lett.length;i++)
{
name = lett[i].replace(/./,function(patt){return patt.charCodeAt(0);})
out += '<img src="'+name+'.gif">';
}
return out;
}
alert(textToimages("ahoj iveto"));
</script>

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý