Domácí síť - neřešitelný problém – Sítě – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Domácí síť - neřešitelný problém – Sítě – Fórum – Programujte.comDomácí síť - neřešitelný problém – Sítě – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
omsoft
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
14. 1. 2007   #1
-
0
-

To JMM:ten PCI communication device nema se siti nic spolecneho,slouzi k modemu!Takze pokud tam nechces mit vykricnik,tak si najdi ovladace pro modem,co mas v pocaku a doinstaluj.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
21. 1. 2007   #2
-
0
-

Podobný problém jsem taky řešil, mám doma dva počítače s WinXP a jeden s 98, z toho 98 jsem dělal v podstatě něco jako router. Řešil jsem to taky pár hodin, chtěl jsem aby ten komp s W98 sdílel připojení k netu v domácí síti. Nakonec kupodivu pomohla nápověda Windows. V 98 existuje cosi s názvem "Sdílení připojení k internetu", tak jsem to doinstaloval, nastavení je v celku primitivní (i s ním kdyžtak pomůže nápověda) a výsledek byl, že ten počítač je nastavený s pevným IP a funguje jako domácí brána tak, že ostatním počítačům síti automaticky přiděluje IP, sítí jde normálně procházet a net je bezproblémů sdílen.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Linux is like a vigwam: no Windows, no Gates and Apache inside
Jakub Lajmon0
Věrný člen
21. 1. 2007   #3
-
0
-

myslim, ze najlepsie by bolo, keby si mal na oboch kompoch WinXP, lebo XP zacali "novu eru" vo windowsoch a neviem, ci az tak na 100% spätne kompatibilne :D

JMM píše:PC: Duron 700Mhz, 64 MB RAM, 16 TNT2 grafika (bohužel PC asi neutáhne WinXP, pač se po chvíli resetne)



myslím, že restart bude niekde inde ako v konfigurácií PC, lebo XP ma minimálne požiadavky oko 255MHz a 64 RAM, VGA 800 x 600 dpi, takze chyba bude asi niekde inde

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pinkava Pavel0
Stálý člen
21. 1. 2007   #4
-
0
-

No, o těch winxp na slabším železe. Osobně se mi povedlo rozběhat WinXp na Celeron 233Mhz, 64Mb a se starou grafikou a jedou opravdu luxusně. Když je správně nakonfiguruješ, tak ti pojedou i tam. Nejedná se o můj počítač, ale když si vzpomenu, můžu udělat nějaký screenshoty...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. - Teorie Chaosu -
Arch Linux / Mac OSX Lion
23. 1. 2007   #5
-
0
-

Binary Ranger píše:#
# myslim, ze najlepsie by bolo, keby si mal na oboch kompoch WinXP, lebo XP zacali "novu eru" vo windowsoch a neviem, ci az tak na 100% spätne kompatibilne :D #
##
#



Mě to běhá naprosto bez problémů, takže myslím, že kompatibilita OS nebude zas až takový problém.

Jinak co třeba zkusit jiné Win: to PC by mělo bez problémů zvándout Win2000 nebo NT.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Linux is like a vigwam: no Windows, no Gates and Apache inside
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
25. 1. 2007   #6
-
0
-

no abych tuto kapitolu uzavřel. Tak sem vše reinstaloval a na obou PC je zase WinXP (i na tom starším... sice to leze jak šnek, ale budiž), síť je také 100% (nebo se aspon zdá)

jen se vyskytl jeden menší problém. Pokud nejsem doma přítomen (tak je moje pc pro ostatní členy rodiny tabu) => že je nutné vzít modem a připojit k druhému pc (pač můj pc funguje jako "server" = blbé přirovnání, ale nic jiného mě momentálně nenapadlo). Ale ted k tomu problému. Po chvíli se internet odpojí a vyhodí to prej chybu "V aplikaci GENERIC HOST PROCESS FOR WIN 32 SERVICES, je potřeba ji zavřít). Možná je to nějakým virem...fakt nevím

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
17. 2. 2007   #7
-
0
-

Mám 3 PC v síti zapojené přes switch kdyz prijmam nebo posilam soubor na 2 PC odeslou se v poradku a kdyz posilam soubor z 3PC na jakykoli PC tak to funguje taky ale pokud chcu poslat nejaky soubor z 3PC nefunguje to vymazou se mi vsechny odeslane pakety a soubory se neodeslou cim myslite ze by to mohlo byt ???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
.p.vachi@seznam.cz
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
12. 12. 2007   #8
-
0
-

já mám také problém se sítí, mám doma kompla a notas na obou XP, dříve mi to chodilo normálně v pohodě, sdílení souborů a internetu, jenže včera jsem daval format na komplu a daval novy XPčka a te'd ať dělám co dělám nic nejde, sdílení souborů ani net :( už si nevím rady. Ale když dám zkoužku přes cmd ( ping IPadresa komplu) tak mi to ukazuje že kompy jsou propojený a viděj se pls pomoc!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.12.–
satyres0
Newbie
30. 4. 2008   #9
-
0
-

To .p.vachi@seznam.cz : No... mas je ve stejny skupine, a HLAVNE ve stejny podsťi adres ip? ... nemáš jednu v Ackovy a druhou v ceckovy ip adrese?... No a nebo se podívej na práva a share, jesli mas nadefinovany uzivatele..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.109.–
satyres0
Newbie
30. 4. 2008   #10
-
0
-

To Matěj Baloga : Teze bych hledal problem v IP adresách, případně v nastavení práv a share....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.109.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Domaci sit — založil Kolafa

C++ a síť — založil ...

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý