Úprava PHP kódu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Úprava PHP kódu – PHP – Fórum – Programujte.comÚprava PHP kódu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Gabriel
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
7. 6. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych pomoc s PHP kódem, kterým mi z xml ve webové podobě vytahuje informace a vypisuje je na web. Potřeboval bych úpravu, aby šlo vytáhnout údaje jen od jistého data, které si zadám.

Web, ze kterého se vytahují data: http://www.czech-craft.eu/xml/1848.xml

Celý kód zde:

<meta charset="UTF-8" />
<meta name="author" content="Mysteria" />
<meta name="description" content="" />
<meta name="keywords" content="" />

<style><!--
			#hlasy { font-family: verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif; font-size: 0.9em;  }
			#hlasy thead tr { background-color: #fff; }
			#hlasy thead tr th { padding: 0.5px 5px; border: 1px solid black; }
			#hlasy tbody tr.lichy { background-color: white; }
			#hlasy tbody tr.sudy { background-color: white; }
			#hlasy tbody tr td { padding: 0.5px 5px; border: 1px solid black; }

--></style>

[insert_php]
$XML = 'http://www.czech-craft.eu/xml/1848.xml';

$T2 = "\t\t";
$T3 = "\t\t\t";
$T4 = "\t\t\t\t";
$T5 = "\t\t\t\t\t";
date_default_timezone_set('Europe/Prague');
$hraci = array();
$pozice = 1;

$hlasy = new simplexmlelement($XML, NULL, TRUE);
foreach ($hlasy as $hlas) {
$jmeno = (string)$hlas-&gt;nick;
$cas = date("d. m. Y H:i:s", strtotime($hlas-&gt;cas));
if (!isset($hraci[$jmeno])) {
$hraci[$jmeno]['jmeno'] = $jmeno;
$hraci[$jmeno]['pocetHlasu'] = 1;
$hraci[$jmeno]['posledniHlasovani'] = $cas;
} else {
$hraci[$jmeno]['pocetHlasu']++;
$hraci[$jmeno]['posledniHlasovani'] = $cas;
}
}

foreach ($hraci as $hrac) {
$radiciPole[] = $hrac['pocetHlasu'];
}
array_multisort($radiciPole, SORT_DESC, $hraci);

echo "$T2

\n"; echo "$T3\n"; echo "$T4\n"; echo "$T5\n";
echo "$T5Přezdívka\n";
echo "$T5Počet hlasů\n";
echo "$T5Poslední hlasování\n";
echo "$T4\n";
echo "$T3\n";
echo "$T3
\n";foreach ($hraci as $hrac)
{
if ($pozice % 2 === 1) { echo "$T4
\n"; } else { echo "$T4\n"; } echo "$T5\n";
echo "$T5" . $hrac['jmeno'] . "\n";
echo "$T5" . $hrac['pocetHlasu'] . "\n";
echo "$T5" . $hrac['posledniHlasovani'] . "\n";
echo "$T4\n";
$pozice++;
}
echo "$T3\n";
echo "$T2
<table id="\&quot;hlasy\&quot;">
<thead>
<tr>
<th>Pořadí</th>
</tr>
</thead>
<tbody>
<tr>
<td>$pozice</td>
</tr>
</tbody>
</table>
\n";
[/insert_php]

Předem děkuji všem, kteří by byli schopni pomoct.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.72.253.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
12. 6. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 Gabriel
Obávám se, že tuhle hrůzu po tobě nikdo louskat nebude. Co jsem tak letmo koukl, tak v XML výpisu nevidím žádné dny nebo časy, tudíž to budeš mít o to složitější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Řešení
12. 6. 2013   #3
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Čau, mám takový dojem, že jseš akorát línej si to udělat sám, mezi pomocí s problémem a vytvoření scriptu je rozdíl.

Ale aby jsi neřekl, že jsem pes, tak ti poradím : 

Vyber si jednotlivá data a ty převed na sekundy ( strtotime ), pak zadej datum od kterého chceš vypisovat( také strtotime ), no a následně pak už jen stačí porovnávat( pokud je datum stejné, nebo větší než datum zadané, tak se vypíše, pokud ne, script pokračuje ).

Snad jsem pomohl ! 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.252.–
Gabriel
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
12. 6. 2013   #4
-
0
-

Díky moc za rady :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.72.253.–
13. 6. 2013   #5
-
0
-

Není za co, pokud už máš vyřešeno, tak lockni vlákno.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Úprava kódu — založil vesi

Uprava kodu — založil david

Excel úprava kodu — založil ferar360

Uprava kodu coocie — založil Vlček

Úprava vstupního kódu — založil Draffix

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý