$login – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

$login – PHP – Fórum – Programujte.com$login – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Counter0
Newbie
8. 6. 2013   #1
-
0
-

Zdarec, 

potřebuju přenést z jednoho souboru do druhého login uživatele sice vím jak na to, ale v tomhle případě mi to prostě nejde...

1) soubor


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<link rel="stylesheet" href="index.css">

<title>Moto E-shop</title>

</head>
<!--Přihlášení uživatele-->
<div class="napisprihlasovani">
<h2>Přihlášení</h2> 
</div>
<div class="register">
<a href="adduser.php">Registrace</a>     
</div>
<div class="prihlaseni">
<form action="pokus.php" method="POST">
<table>
<tr><td>Login:</td><td><input type="text" name="login" size="15"></td></tr>
<tr><td>Heslo:</td><td><input type="password" name="heslo" size="15"></td></tr>
<tr><td></td><td><input type="submit" value="Přihlásit se"><input type="reset" value="Reset"></td></tr>
</table>
</form>
</div>
<!------------------------>
<!---Pozadí--->
<body background="pokus.png">
<br /><br />
<!------------------->
<?php
  require("connect.php");
  if(isset($_POST["login"])and(isset($_POST["heslo"]))){
  if(empty($_POST["login"])and(empty($_POST["heslo"]))){
  echo("<font color=\"white\">Nezadal jste login nebo heslo</font>");
  }
  else{
  $login=$_POST["login"];
  $heslo=$_POST["heslo"];
  $dotaz="select * from users where login=\"$login\" and heslo=\"$heslo\"";
  if($vysledek=mysql_query($dotaz)){
  echo ("<font color=\"white\">Zadal/a jste špatné uživatelské jméno nebo heslo</font>");
  }
  /*$vysledek=mysql_query($dotaz)or die ("Chyba při přihlašování uživatele");*/
  if(mysql_num_rows($vysledek)==1){
  header("location:indexuzivatel.php");

  }
  }
  }
?>



<div class="pozice">
<img src="hlavicka.png" height="30px">
&nbsp Nepřihlášený


</div>
<table cellpadding="20" bgcolor="white" align="center" border="10"  bordercolor="black" width="1100">

<td background="pk.jpg" align="left" colspan="2" height="240" ><br </td>
</tr>
<tr>
<td background="smrk.jpg" width="200" height="800" valign="top">
<div class="menu">
   <center><u>Vyber si značku:</u></center>
   <p>
   <a href="bmw.php">BMW</a><span>-</span>
   <a href="cz.php">ČZ</a><span>-</span>
   <a href="harley.php">Harley-Davidson</a><span>-</span>
   <a href="honda.php">Honda</a><span>-</span>
   <a href="husaberg.php">Husaberg</a><span>-</span>
   <a href="kawasaki.php">Kawasaki</a><span>-</span>
   <a href="husqvarna.php">Husqvarna</a><span>-</span>
   <a href="jawa.php">Jawa</a><span>-</span>
   <a href="ktm.php">KTM</a><span>-</span>
   <a href="mz.php">MZ</a><span>-</span>
   <a href="yamaha.php">Yamaha</a><span>-</span>
   </p>
   </div>
<td valign="top">
<img src="listek.jpg" width="900" height="1000">
</td>
</tr>

<tr>
<td background="smrk.jpg" align="center" colspan="2"><img src="copywrite.jpg"> </font></td>
</tr>                                                                            
</table>
<!--Admin--->
<p style="text-align: right"><a href="loginadmin.php">Admin</a></p>
<br /><br />
</body>
</html>

2)Soubor

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<link rel="stylesheet" rel="nofollow" href="index.css">

<title>Moto E-shop</title>

</head>
<body>
<!---Pozadí--->
<body background="pokus.png">
<br><br>
<!------------------->
<div class="pozice">
<img src="hlavicka.png" height="30px">


<?php
require("connect.php");
if(isset($login)){
echo ($login);              /* sem bych potřeboval přenést ten login z prvního souboru...
}
?>


</div>
<table cellpadding="20" bgcolor="white" align="center" border="10"  bordercolor="black" width="1100">

<td background="pk.jpg" align="left" colspan="2" height="240" ><br </td>
</tr>
<tr>
<td background="smrk.jpg" width="200" height="800" valign="top">
<div class="menu">
   <center><u>Vyber si značku:</u></center>
   <p>
   <a rel="nofollow" href="bmw.php">BMW</a><span>-</span>
   <a rel="nofollow" href="cz.php">ČZ</a><span>-</span>
   <a rel="nofollow" href="harley.php">Harley-Davidson</a><span>-</span>
   <a rel="nofollow" href="honda.php">Honda</a><span>-</span>
   <a rel="nofollow" href="husaberg.php">Husaberg</a><span>-</span>
   <a rel="nofollow" href="kawasaki.php">Kawasaki</a><span>-</span>
   <a rel="nofollow" href="husqvarna.php">Husqvarna</a><span>-</span>
   <a rel="nofollow" href="jawa.php">Jawa</a><span>-</span>
   <a rel="nofollow" href="ktm.php">KTM</a><span>-</span>
   <a rel="nofollow" href="mz.php">MZ</a><span>-</span>
   <a rel="nofollow" href="yamaha.php">Yamaha</a><span>-</span>
   </p>
   </div>
<td valign="top">
<img src="listek.jpg" width="900" height="1000">
</td>
</tr>

<tr>
<td background="smrk.jpg" align="center" colspan="2"><img src="copywrite.jpg"> </font></td>
</tr>                                                                           
</table>
<!--Admin--->
<p style="text-align: right"><a rel="nofollow" href="loginadmin.php">Admin</a></p>
<br /><br />
</body>
</html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
Akimi Keita0
Návštěvník
8. 6. 2013   #2
-
0
-

Asi jsem nepochopil dotaz, ale proč údaje nezadáš v prvním souboru do SESSION, a pak v druhém nevypíšeš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
Row0
Stálý člen
8. 6. 2013   #3
-
0
-

v souboru kde naplnis session si napis

session_start();

$_SESSION["login"]=true;

a v dalsim souboru si jenom vypis echo $_SESSION["login"]

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.7.–
Counter0
Newbie
8. 6. 2013   #4
-
0
-

AHa, super zkusím to. A ještě proč tam má bejt login= true?

A ještě jak vytáhnu z databáze celej ten údaj o userovi? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
Row0
Stálý člen
8. 6. 2013   #5
-
+1
-
Zajímavé

          $_SESSION["tento udaj si pojmenujes sam"]= cokoliv co chces napriklad nick heslo atd...

   nasledne

          $nick=mysql_real_escape_string($nick);
          $heslo=mysql_real_escape_string($heslo);
          $heslo=md5($heslo);
          $dot=mysql_query("SELECT * FROM uzivatele WHERE nick='$nick' AND heslo='$heslo' ");

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.7.–
Counter
~ Anonymní uživatel
50 příspěvků
8. 6. 2013   #6
-
0
-

Ten výpis loginu nepomohl..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
9. 6. 2013   #7
-
0
-

#5 Row
Prosím, aby si příště umístil svůj kód pomocí editoru a funkce <?.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Row0
Stálý člen
10. 6. 2013   #8
-
0
-

#7 null_while
dobře

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.42.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Login — založil mylan4

Nefungující login — založil Krupy(nejede login)

Login - zkouška — založil davidus

Recaptcha a login — založil TomasZelenka

Login uživatele — založil Counter

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý