Jak na košík? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak na košík? – PHP – Fórum – Programujte.comJak na košík? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Skalak
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 6. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

Mohl bych se prosím Vás zeptat jak se dělá v PHP košík?

Děkuji mnohokrát za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
Akimi Keita0
Návštěvník
8. 6. 2013   #2
-
0
-

Buď v SESSION nebo v databázi. Při session jen házíš do pole id-čka zboží, která jsou v databázi. Když chceš košík přes databázi, uděláš si tabulku se sloupcem odkazující na id-čko zboží v jiné tabulce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
Skalak
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 Akimi Keita
Tak třeba přes SESSION, jak by to bylo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
Akimi Keita0
Návštěvník
8. 6. 2013   #4
-
0
-

Normálně hodíš do session ID-čko zboží:

Tabulka MySQL
-------------
| ID:    1
| Jméno: Acer Aspire

<?php
$_SESSION["zbozi"][] = 1;

// Výpis košíku
foreach($_SESSION["zbozi"] as $zbozi)
{
	$good = // Dotaz do db pro zboží
	echo $good["jmeno"]; // Výpis zboží
}
?>

Dost zjednodušená verze, jen tak pro představu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
Skalak
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 6. 2013   #5
-
0
-

#4 Akimi Keit

Kurna, vůbec nevim...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
tanned880
Super člen
9. 6. 2013   #6
-
0
-

Nebylo by lepší ukládat obsah košíku do TMP databáze a jen uchovávat ID v session? Resp. tak by to mělo být ne? :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.75.–
Skalak
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
9. 6. 2013   #7
-
0
-

Jenže, jak to zapsat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
Akimi Keita0
Návštěvník
9. 6. 2013   #8
-
0
-

#6 tanned88
Proč uchovávat obsah košíku v databázi, když stačí mít obsah v sessions? V databázi pak bude jen popis zboží.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
tanned880
Super člen
9. 6. 2013   #9
-
0
-

#8 Akimi Keita


No já nevím, ale představa že v session uživatel mění počet jednoho produktu, přidává produkty, ubírá, mění barevné varianty produktů + o něm ukládat údaje jako IP, na jakých stránkách byl atp. Nemyslím si že je to správný postup.

Myslím si že do session by se měl ukládat jen jeho token, hash pro identifikaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.11.–
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #10
-
-1
-
Mimo téma

#9 tanned 88
Ne, session se na stranu klienta neda poslat

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
tanned880
Super člen
9. 6. 2013   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.11.–
Akimi Keita0
Návštěvník
9. 6. 2013   #12
-
0
-

#9 tanned88
V SESSIONs by bylo jen ID, systém by vypočítal počet stejného zboží sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.59.150.–
Řešení
Ericsko+3
Stálý člen
9. 6. 2013   #13
-
+2
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Ak to narves vsetko do session, stratis napr. moznost kontroly nad dianim. Ak mas v session len ID a obsah v db, mozes napriklad urobit skvely realtime prehlad, co ludia prave nakupuju, resp. co maju v kosikoch a pripadne im mozes zo strany administratora hodit nejaky help.

Napr. Ak uzivatel odide zo stranky a necha veci v kosiku (teda nenakupil), mozes urobit nejaku offline action, napr. napisat mu mail, pripadne sa ho opytat pri dalsom prichode na stranku, ci si to nerozmyslel a nechce si to predsa len kupit. Alebo mu mozes ponuknut dodatocnu zlavu a podobne marketingove lahodky.

Ak by si mal cele info iba v session, nemas ziadnu z tychto moznosti.. Programatorsky sice spravne, ale marketingovo kratkozrako. 

Jednoducho, ako autor/programator webu potrebujes klientovi predstavit vsetky moznosti, a jeho bude v prvom rade zaujimat marketing a nie riesenie, ktore si pouzil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.34.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
9. 6. 2013   #14
-
0
-

#10 Markaos
Příteli, je hezké, že se snažíš pomáhat a být aktivní na fóru. Každopádně si myslím, že máš ještě dost času na to, aby si někomu radil. Jsem o skoro deset let starší a stále si nemyslím, že bych byl ten pravý učitel. Tvé příspěvky jsou dost často mimo mísu, špatně nebo neúplně. Takové příspěvky jsou potom k ničemu, protože nejen, že uživatele nepoučíš, ale ještě ho zmateš. 

Doporučuji se nejdřív zaměřit na vlastní výuku. Je samozřejmě správně, že se snažíš být aktivní, ale spíš se uč od těch zkušenějších, které zde problémy řeší. Stejně jako já. Dost často se mi chtějí tvé příspěvky hatovat a mazat.

#1 Skalak
Nejlepší a nejméně náročná na paměť i výstavbu je možnost, která tu už zazněla několikrát. Vytvořit tabulku s virtuálním košíkem, kde budou informace o nákupu a časech a druhou tabulku s produkty, které byly zvoleny/vybrány. Nejen, že nemusíš hledat a vypisovat 50 proměnných, ale budeš to mít u sebe a budeš s tím moc dál pracovat. Je to výborné pro tvoření statistik, dá se poznat, na co lidi klikají, sahají a nekoupí... Např. kvůli ceně, apod. Jedním dotazem se pak dá zjistit co a kdy nakupují nejvíce. Uvádím pouze svoji zkušenost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Jak na jednoduchý košík? — založil Pokusník

Jednoduchý košík — založil mich

Eshop košík — založil Jarda 25

E-Shop - nákupní košík — založil Jiří Stojan

Cookie / SESSION košík — založil RedBulliik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý