TXT súbor ako databáza – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

TXT súbor ako databáza – PHP – Fórum – Programujte.comTXT súbor ako databáza – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Redix
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
8. 6. 2013   #1
-
0
-

Čaute, mám taký problem .. potrebujem si spraviť registráciu na ip,dátum a meno .. no .. čiźe .. mám súbor http://test1.bitee.eu/db.txt no a chcem . .aby to zacalo cítat .. ale aby sa každe zvlášť ukladalo do nejakej premeny. .

Čiže začne čítať prvý  resp druhý riadok .. číta ip . no ak zdetekuje | .. tak sa zastaví a uloží,ok ,, pokračuje ďalej .. prečíta meno a znova(najlepšie do dalšej premeny) uloží . Tak dúfam že ste pochopily:P .. za každu radu ďakujem ..

a poprosím príklady .. nie teoriu .. lebo ta mi nepomôže zistiť ako to má byť a ako to funguje.. Za každu dobru radu ďakujem :) .

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #2
-
-1
-
Mimo téma

$file = file("cesta/k/db.txt");
$i = 0;

foreach($file as $line){
if($ine=="Ip|Name|Date") continue;

$records[$i]['ip'] = substr($line,0,strpos($line,"|"));
$records[$i]['name] = substr($line, strpos($line,"|")+1, strr?pos($line,"|"));
$records[$i]['date'] = substr($line, strrpos($line,"|")+1);
$i++;
}
// to bylo cteni, jednotlive zaznamy muzes cist pomoci foreach($records)
// tou funkci file si nejsem jisty, ale podle manualu by to melo fungovat

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #3
-
0
-

A když už to děláš pomocí souboru, tak mu potom zmen prava, aby to nikdo jiny neprecetl.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Redix
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
9. 6. 2013   #4
-
0
-

Dik .. to je mi jasne . .že musím nastaviť práva na súbor , :P

ale ta syntax je trošku zlá a kedže som začiatočnik neviem čo a ako .. tak ešte keby si vedel upraviť aby to bolo spravne ..

našiel  som jednu chybu $records[$i]['name] . .tam chýba apostrof. .ale to nieje jedina chyba .. čo mi píše. .

a ešte . . ako dokážem  ,vypisovať..? .. každú vec zvlášť .. ? .. zvlášť meno .. ip .. atď .. ale znova ďakujem ..:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #5
-
0
-

Sory, píšu nazpaměť z mobilu a nemám přístup ke svému počítači. Napiš, jaké chyby to vypisuje.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #6
-
0
-

radek 8: je tam otaznik navic, ma to byt normalne strrpos

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Redix
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
9. 6. 2013   #7
-
0
-

ok už to mám :) .. ale je tu malý problem .. teraz to vypisujem takto ..

echo($records[$i]['name']);

ale problém je ten . .že to vypiše príkald : Redix|8.6.2013

..Chápeš?? .. že mi dáva aj meno aj datum .. ale ako to určit. . od tadiaľ do taďial ..

pozri .. teraz robi toto 

http://test1.bitee.eu/

Tie textové polia si nevšímaj .. :P .. ale takto to výpíše keď chcem vypísať iba name. .

..Tak kde je chyba ?? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #8
-
0
-

Na to existuje funkce implode.
Zkus pohledat na http://php.net/manual/en/function.implode.php

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #9
-
0
-

ten foreach by mel vypadat asi takto:
foreach($file as $line){
$records[$i] = explode("|",$line);
$i++;
}

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
9. 6. 2013   #10
-
0
-

#9 Markaos
Naposledy tě upozorňuji na 2 věci:

Pravidlo diskuse číslo 4. bod 5 - spamování. 
Příspěvky, které obsahují zdrojový kód umísti do funkce <?, kterou nalezneš v editoru. 

#2 Markaos
Neposílej neúplné a špatné kódy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #11
-
0
-

#10 null_while
Za spamování se omlouvám, ale zkus z mobilu upravit článek a za to nepoužití <? se taky omlouvám, ale v Opeře Mini jsem to vážně nenašel
Dobře, omlouvám se za všechny příspěvky, ale jako omluvu jsem bral takový ten šedý nápis

Zasláno z mobilního telefonu.

Prostě jsem se snažil pomoct... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.23.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý