Dtabaze – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dtabaze – Java – Fórum – Programujte.comDtabaze – Java – Fórum – Programujte.com

 

Kornin
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
8. 6. 2013   #1
-
0
-

Tak sem trochu pokrocil s databazi. Posilam na ukazku kod, kde se pripojuju k databazi a getConnection() a nasledne tam mam dve metody. Jednu na precteni databaze a jeji vypis do konzole a druhou na pridani radku do databaze. To mi ovsem nejak nefunguje. Nevite proc?

public class Database{ 
     Connection getConnection() throws Exception{  
        String url = "jdbc:derby://localhost:1527/Tasks";
        Class.forName("org.apache.derby.jdbc.ClientDriver").newInstance();        
        return DriverManager.getConnection(url, "Majitel", "heslo");
     }
     
     void readDatabase(Connection conn) throws Exception{
        Statement st = conn.createStatement();
        ResultSet rs = st.executeQuery(
                "SELECT APP.TASKS.TASK, APP.TASKS.TOPIC, APP.TASKS.TOPIC, APP.TASKS.DONE " 
                + "FROM APP.TASKS");
        
        System.out.println("Task - Topic - Priority - Done");
        
        while (rs.next()) {
             System.out.println(""+ rs.getString(1)+" - "+rs.getString(2)+" - "+rs.getString(3)+" - "+rs.getString(4)+"");
        }
         // uzavření dotazu i všech výsledků a spojení
        st.close();
        conn.close();
     }
     
     void addRow(Connection conn) throws Exception{
        Statement st = conn.createStatement();
        
        st.executeUpdate("INSERT INTO TASKS" + "(TASK, TOPIC, PRIORITY) VALUES ('Ahoj', 'Neco', '1')");
        
        st.close();
        conn.close();
    }
     
    public static void main(String[] args) throws Exception {
        
        
        Database d = new Database();
        d.addRow(d.getConnection());
        d.readDatabase(d.getConnection());  
        
    }
     
 }
Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
Kornin
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
8. 6. 2013   #2
-
0
-

beru zpet. uz sem to vyresil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý