Otázka - Jak to udělat? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Otázka - Jak to udělat? – PHP – Fórum – Programujte.comOtázka - Jak to udělat? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Q.0
Duch
9. 6. 2013   #1
-
0
-

Zdravím vás,

mám takových pár dotazů.

1) Jak funguje session?

- Jak pomocí session přenést login a ostatní informace o uživateli (které by sloužili jako profil a jak ty informace editovat)

2) Když budu mít tabulku počítače kde budu chtít vytáhnout všechny informace o produktech ACER.

     

Select * from notebook where znacka =$_POST["znacka]; 

A pak kdybych chtěl do přidávajícího formuláře udělat upload systém aby se mi v databázi ukázal obrázek toho daného notebooku?

Díky, za vaše rady.

S pozdravem

Q.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #2
-
-2
-
Mimo téma

1) Kazdemu uzivateli se pomoci cookies nebo nejak jinak (to udela PHP samo) zasle session id. Viz v manualu...
-je to proste pole $_SESSION, akorat na zacatek skritu musis dat session_start().
2) Doporucoval bych SQL prikazy psat velkymi pismeny:
$sql = "SELECT * FROM notebook WHERE znacka=".$_POST['znacka'];
$result = mysql(i)_query($connection,$sql);
3) vytvor si slozku pro obrazky, kam budes nahravat (navod na upload najdes napriklad na linuxsoft.cz v kategorii PHP) a do databaze si uloz cestu k nim.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Q.
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
9. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 Markaos
Díky za odpoveď

Prosím tě, když jak když si udělám ten upload systém se mi to zobrazí do databáze, nějákej návod prosím :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
9. 6. 2013   #4
-
0
-

#2 Markaos
Pomocí cookies zašle session?   

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #5
-
0
-

null_while: session id

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #6
-
-1
-
Mimo téma

Q: nepochopil jsem otazku

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #7
-
-2
-
Mimo téma

Q: uz jsem to pochopil.
do tabulky musis pridat jeste sloiupec, ve kterem bude cesta k obrazku. Takze upload obrazku by mohl vypadat nejak takto:
prvni.html:





druhy.php:
move_uploaded_file($_FILES['obrazek']['tmp_name'],"img/".$_FILES['obrazek']['name']);

a samozrejme musis jeste osetrit chyby atd.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #8
-
0
-

tak prvni.html se zrejme neodeslal... snad si domyslis, ze tam je input type=file name=obrazek...

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
Markaos0
Návštěvník
9. 6. 2013   #9
-
-2
-
Mimo téma

test.html

<form action="test.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">
<input type='file' name='obrazek'><br>
<input type="submit" value='Odeslat'>
</form>

test.php 

move_uploaded_file($_FILES['obrazek']['tmp_name'],"img/".$_FILES['obrazek']['name']);
$sql = "INSERT INTO notebook (obrazek) VALUES ('".$_FILES['obrazek']['name']."')";

Zbytek si snad nějak domyslíš

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.23.–
Linux is like a wigwam
No gates, no windows, apache inside.
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
9. 6. 2013   #10
-
+1
-
Zajímavé

#9 Markaos
Nabíráš příspěvky? Z tvých 6 příspěvků jsou 4 úplně k ničemu - spam.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Řešení
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
9. 6. 2013   #11
-
+2
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#9 Markaos
Funkční... ale v praxi naprosto nepoužitelné.

1) Kde je nějaké ošetření? Například SQL injection, apod? 
2) Co když budu mít dva obrázky stejného názvu?
3) Nepoužívat INSERT INTO notebook [...], ale INSERT INTO `notebook` [...]
4) Existuje adresář img? Existuje obrázek? Byl vůbec obrázek nahrán? 
5) Kde je ošetření koncovek? Nahraji .exe, .php, cokoliv.

#1 Q.
Ahoj, 
prosím tě, nepoužívej to, co ti poslal Markaos, ale nejdřív si o problematice něco přečti, protože se musíš naučit dobré návyky a to právě pro bezpečnost tvé aplikace.

Kvalitní vysvětlení a skript nalezneš např.:
http://php.vrana.cz/…ele.php ;

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Q.
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
9. 6. 2013   #12
-
0
-

#11 null_while
Odkaz nefunguje.Přesně tak jak řikáš jsem lajk. A mám vytvořit velkou aplikaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
Ericsko+3
Stálý člen
9. 6. 2013   #13
-
0
-

#12 Q.
Si lajk a mas vytvorit velku aplikaciu? 

Niekto sa ti chce pomstit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.34.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Jak to udělat — založil Dave

Jak udělat šachy. — založil Montezo

Jak udělat Textcolor? — založil Mircosoft

Jak udělat aplikaci? — založil Jakub

Jak udělat materiál — založil Danny

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý