Datagriedview – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Datagriedview – .NET – Fórum – Programujte.comDatagriedview – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tom
~ Anonymní uživatel
419 příspěvků
9. 6. 2013   #1
-
0
-

Zdravim. Mam problem s rychlostou komponenty datagriedview. Tuto komponentu pouzivam len na zobrazenie tabulky, ktora ma cca 1580 riadkov a 7stlpcov. Tabulka obsahuje len text. Problem je, ze ked rolujem zaznamy je to take oneskorene, bojim sa, ze ked bude zaznamov napr. 3000 bude to este pomalsie. Da sa nejako zvysit rychlost datagriedview?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.181.130.–
Reklama
Reklama
Evzen+2
Návštěvník
9. 6. 2013   #2
-
0
-

Mel bys uvezt hlavně jaký datagrid, jestli u WPF/winforms/ASP.NET.

Vetsinou to není problém komponenty, ale zdroje dat. Např. Pomalá střed procedura.

Evžen

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.117.–
Tom
~ Anonymní uživatel
419 příspěvků
9. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 Evzen
Je to klasicky WinForms, aplikacia je jednoducha graficky preto som pouzil WinForms, WPF dobre neovladam. Ako zdroj dat pouzivam dataset.tables[0], klasicky pristup na DB SQL cez adapter ....Da sa to nejako jednoducho zrychlit? Mam tam len klasicke textove zaznamy, ako Meno, Bydlisko, atd. nic zlozite...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.181.130.–
JardaJirava0
Stálý člen
11. 6. 2013   #4
-
0
-

Ahoj,

  DataGridView je pomalý. Co tedy můžeš udělat je, buď použít nějakou komponentu třetí strany, která bude o hodně rychlejší. Případně můžeš data virtualizovat a DGV tak předat pouze výsek těchto dat a pak si skrolování zajistit ve vlastní režii.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Tom
~ Anonymní uživatel
419 příspěvků
11. 6. 2013   #5
-
0
-

Vedel by si poradit nejaku dobru komponentu tretej strany? Staci nieco jednoduche, DGV mi sluzi len na zobrazovanie tabulky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.181.130.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 75 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý