Vypsání výsledku z databáze. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vypsání výsledku z databáze. – PHP – Fórum – Programujte.comVypsání výsledku z databáze. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Q.0
Duch
9. 6. 2013   #1
-
0
-

Zdarec,

mám takový problém mám databázi motorek a potřeboval bych jí vypsat do souboru, nevíte někdo jak??


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<link rel="stylesheet" href="index.css">

<title>Moto E-shop</title>
<style type="text/css">

.wireframemenu{
border: 1px solid #C0C0C0;
background-color: white;
border-bottom-width: 0;
width: 170px;
}

* html .wireframemenu{ 
width: 164px;
}

.wireframemenu ul{
padding: 0;
margin: 0;
list-style-type: none;
}

.wireframemenu a{
font: bold 13px Verdana;
padding: 4px 3px;
display: block;
width: 100%; 
color: #595959;
text-decoration: none;
border-bottom: 1px solid #C0C0C0;
}

.wireframemenu a:visited{
color: #595959;
}

html>body .wireframemenu a{ 
width: auto;
}

.wireframemenu a:hover{
background-color: #F8FBBD;
color: black;
}

</style>



</head>
<!--Přihlášení uživatele-->
<div class="napisprihlasovani">
<h2>Přihlášení</h2> 
</div>



<div class="prihlaseni">
<form action="pokus.php" method="POST">
<table>
<tr><td>Login:</td><td><input type="text" name="login" size="15"></td></tr>
<tr><td>Heslo:</td><td><input type="password" name="heslo" size="15"></td></tr>
<tr><td></td><td><input type="submit" value="Přihlásit se"><input type="reset" value="Reset"></td></tr>
</table>
</form>
</div>

<!------------------------>
<!---Pozadí--->
<body background="pokus.png">
<br /><br />
<!------------------->




<div class="pozice">
<img src="hlavicka.png" height="30px">
&nbsp Nepřihlášený


</div>
<table cellpadding="20" bgcolor="white" align="center" border="10"  bordercolor="black" width="1100">

<td background="pk.jpg" align="left" colspan="2" height="240" ><br></td>
</tr>
<tr>
<td background="smrk.jpg" width="200" height="800" valign="top">
   
   <center><b><u>Vyber si značku:</u></b></center>
   <div class="wireframemenu">
   <ul>
   <li><a href="bmw.php">BMW</a></li>
   <li><a href="cz.php">ČZ</a</li>
   <li><a href="harley.php">Harley-Davidson</a></li>
   <li><a href="honda.php">Honda</a></li>
   <li><a href="husaberg.php">Husaberg</a></li>
   <li><a href="kawasaki.php">Kawasaki</a></li>
   <li><a href="husqvarna.php">Husqvarna</a></li>
   <li><a href="jawa.php">Jawa</a></li>
   <li><a href="ktm.php">KTM</a></li>
   <li><a href="mz.php">MZ</a></li>
   <li><a href="yamaha.php">Yamaha</a> </li>
   </ul>
   </div>
    <td valign="top">

  
  <?php
  require(connect.php);
  
  
  $dotaz="SELECT * FROM motorky";
  $vysl=mysql_query($dotaz);
  
  echo "<table border=\"5\" width=\"1000px\" height=\"550px\">";
  
  echo "<tr>";echo"<td>";echo"<b>";echo "ID";echo "</b>";echo"</td>";
  echo"<td>";echo"<b>";echo "Značka";echo"</b>";echo"</td>";
  echo"<td>";echo"<b>";echo "Rok";echo"</b>";echo"</td>";
  echo"<td>";echo"<b>";echo "Cena";echo"</b>";echo"</td>";;echo "</tr>";
  while($radek=mysql_fetch_array($vysl)){
  echo "<td>";echo $radek["ID"];echo "</td>";
  echo "<td>";echo $radek["znacka"];echo "</td>";
  echo "<td>";echo $radek["rok"];echo "</td>";
  echo "<td>";echo $radek["cena"];echo"</td>";
  echo "<td>";echo "<a href=\"moto.php?idu=".$radek["ID"]."\">Upravit</a>";echo"</td>";
  echo "<td>";echo "<a href=\"moto.php?idm=".$radek["ID"]."\">Smazat</a>";echo"</td>";
  echo "</tr>";
  
  }
  echo("</table>");
  
  ?>

</td>
</tr>

<tr>
<td background="POKUS.jpg" align="center" colspan="2"><img src="copywrite.jpg"> </font></td>
</tr>                                                                            
</table>
<!--Admin--->
<p style="text-align:center"><a href="loginadmin.php">Admin</a></p>
<br /><br />
</body>
</html>

Chyba: Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in

Díky za odpověďi..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.106.–
Reklama
Reklama
Řešení
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
9. 6. 2013   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 Q.
Hádám, dle tvých minulých příspěvků, že si lajk a problematice moc nerozumíš, proto nemá smysl tě zahlcovat většími kódy, které by si jenom lepil, a proto ti doporučuji si přečíst naprosto základní 

http://www.jakpsatweb.cz/…soubory.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
10. 6. 2013   #3
-
0
-

Chyba: Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in

Ta chybova hlaska znamena, ze mas chybu v SQL dotazu. Pokud nastane chyba, tak do promenne se neulozi "link na data" ale "boolean false hodnota". Nasledne na tom zkape prikaz "mysql_fetch_array", ktery ocekava link na data a dostane false hodnotu.

require('connect.php'); // tady ti chypi apostrofy

Mozna to je cely problem. Jakmile se nezdari include, tak nemas sql pripojeni a tim padem selze jakykoliv php_sql prikaz, ikdyz ma spravny dotaz.

echo "<table border=\"5\" width=\"1000px\" height=\"550px\">"; -- tady preci px nepatri, viz jakpsatweb.cz, element table

Echo muzes pouzit jen jedno. Nemusis jich placat 100. To ukladej radeji do promenne.

while($radek=mysql_fetch_array($vysl)){
  echo "<td>";echo $radek["ID"];echo "</td>";

Nezacinas tam radek TR.

Mno, a asi jako uplne prvni mela byt rada, aby sis zapl error_reporting, aby jsi videl vsechny chyby, ktere v kodu mas. Uplne na zacatek, jak mas <?php das:

<?php //to tam mas
//to tam pridas
@ini_set('error_reporting', E_ALL);
@ini_set("display_errors", "on");
error_reporting(E_ALL);
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
10. 6. 2013   #4
-
0
-

Ono ti na to testnuti staci tohle, mozna. Vsechno ostatni je v tom souboru zbytecne, dokud ti tohle neco nevypise na obrazovku (za predpokladu, ze tam nemam chybu a ze v connect.php je to, co tam ma byt. bys pripadne mohl obsah toho souboru connect.php pridat, kdyby ti to nic nedelalo)

<?php
@ini_set('error_reporting', E_ALL);
@ini_set("display_errors", "on");
error_reporting(E_ALL);
echo '<pre>';
require('connect.php');
$dotaz = "SELECT * FROM motorky";
$vysl  = mysql_query($dotaz);
while($radek=mysql_fetch_array($vysl)) {print_r($radek);}
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 53 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý