XPath a metoda StartWidth – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

XPath a metoda StartWidth – .NET – Fórum – Programujte.comXPath a metoda StartWidth – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
VladislavK0
Super člen
9. 6. 2013   #1
-
0
-

Ahoj prosim jak mohu do XPath napsat porovnonai na to jestli hodnota atributu zacína nejakym textem obdobne jako se da testovat string samotny.

 pro string

string a="poklop";
string b="poklicka"
string c="viko';

if(a.StartWidth("po"))
pravda
if(b.StartWidth("po"))
pravda
if(c.StartWidth("po"))
neprvada

a obdoba pro XML

<aaa>
	<bb attr="poklicka"/>
	<bb attr="poklop"/>
	<bb attr="viko"/>
</aaa>

XMlNodeList xn=doc.SelectNodes("aaa/bb[@attr.StartWidth("po")]");

diky za kazdou radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.13.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
P
~ Anonymní uživatel
212 příspěvků
9. 6. 2013   #2
-
0
-

No a co jsi uz zkousel hledat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.80.–
VladislavK0
Super člen
9. 6. 2013   #3
-
0
-

Fajn

Hledal jsem POKLOP, POKLIČKA, a nezapoměl jsem ani na VÍKO

Dík za "odpověď".

Já než sem položím jakýkoli dotaz tak hledám  a nejraději mam strejdu googla

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.13.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
VladislavK0
Super člen
9. 6. 2013   #4
-
0
-

Jen pro úplnost následující nefunguje PROČ

XmlNodeList verze = WebDocument.SelectNodes("html/head/link[starts-with(@href,'qpack')]");

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.13.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 6. 2013   #5
-
0
-

Pokud je html kořenový tag, tak je lepší to tak i zapsat neb jinak se to bere relativně k aktuální pozici v procházeném dokumentu, takže takto: 

XmlNodeList verze = WebDocument.SelectNodes("//html/head/link[starts-with(@href,'qpack')]");

A jenom se zeptám, aby nedošlo k omylu, chceš tedy najít všechny tagy link (na dané cestě), u který atribut href začíná qpack?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
VladislavK0
Super člen
10. 6. 2013   #6
-
0
-

Html je kořenový TAG 

A jenom se zeptám, aby nedošlo k omylu, chceš tedy najít všechny tagy link (na dané cestě), u který atribut href začíná qpack?

ANO 

Aha dvě lomítka na začatku - blik,

nic méně WebDocument je proměná typu XMLDocument a TAG html je skutečně ROOT ale ještě si to překontroluji

Díky za typ - jestli byla chyba z pohledu ROOT tagu tak se půjdu dobrovolně utopit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.18.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
VladislavK0
Super člen
10. 6. 2013   #7
-
0
-

No tak jsem se neutopil protože nějak nechápu jak tato funkce může fungovat 

StartWith je deklarovaná následovně starts-with(string,string)

jak si tedy mám představit funkci toho zavináče ve jméně attributu

starts-with(@href,'qpack')

primárně mi to přijde tak že to prostě nemůže fungovat

nerozumím tomu - uměl by to někdo vysvětlit

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.18.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
P
~ Anonymní uživatel
212 příspěvků
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.80.–
VladislavK0
Super člen
11. 6. 2013   #9
-
0
-

Vyreseno 

Chyba byla mezi opěradlem židle a klávesnicí - starts-with(), funguje přesně dle popisu

V tom textu nebylo QPACK ale GPACK - chtělo by se to naučit číst    

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.22.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
P
~ Anonymní uživatel
212 příspěvků
11. 6. 2013   #10
-
0
-

Chyba byla mezi opěradlem židle a klávesnicí - starts-with(), funguje přesně dle popisu

jj, vetsinou to tak je :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Staticka metoda — založil jonhnw

Metoda createGraphics — založil Martin

Rekurzivní metoda — založil Nefaritus

Genericka metoda — založil jirka

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý