Hledání pokladu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hledání pokladu – Java – Fórum – Programujte.comHledání pokladu – Java – Fórum – Programujte.com

 

gafan4ik0
Duch
9. 6. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den. 

Ve škole jsem dostal za úkol vytvořit program v programovacím jazyce JAVA.

Program za pomoci, kterého budeme hledat poklad na předem určené mapě.

Dostal jsem se až sem : 

public static void main(String[] args) {
       
       Scanner sc=new Scanner(System.in);
       System.out.printf("Jsi v tmavém a hlubokém lese a hledáš zlatou korunu a tvým hlavním úkolem je udělat vše pro to, aby jsi jí našel.\n");
       System.out.printf("Už jsi velmi blízko a ted´ už ti stačí jen zadat souřadnice Xn a Yn, které ti určí odkud začneš hledat.\n");
      
       double d,u;
       int a,xn,yn,x,y;
      
       d=Math.random()*10;
       u=Math.random()*10;
      
       x=(int) d; y=(int)u;
      
       for(a=0;a<=5;a++)
      
       {
          
       System.out.printf("Zadej souřadnici Xn : ");
       xn=sc.nextInt();
      
       System.out.printf("Zadej souřadnici Yn : ");
       yn=sc.nextInt();
      
       if((yn>10)&&(xn>10)) System.out.printf("Dostal jsi se do bažiny kde daný poklad určitě nenajdeš.\n");
      
       if((y==yn)&&(x==xn)){System.out.printf("Našel jsi zlatou korunu.\n"); break;};
      
       if((x<yn)&&(y==xn)) System.out.printf("Jdi na západ\n");
       if((x>yn)&&(y==xn)) System.out.printf("Jdi na východ\n");
       if((x==yn)&&(y>xn)) System.out.printf("Jdi na jih\n");
       if((x==yn)&&(y<xn)) System.out.printf("Jdi na sever\n");
       if((x>yn)&&(y<xn)) System.out.printf("Jdi na severo-východ\n");
       if((x<yn)&&(y<xn)) System.out.printf("Jdi na severo-západ\n");
       if((x>yn)&&(y>xn)) System.out.printf("Jdi na jiho-východ\n");
       if((x<yn)&&(y>xn)) System.out.printf("Jdi na jiho-západ\n");
      
       if(a==5){ System.out.printf("Ztratil jsi se v lese a zemřel jsi hlady.");break;};
      
       };
    }
}

Ale nevím jak dál... Nedaří se mi totiž daný poklad objevit. Nejspíš mám špatně nastavené souřadnice, ale nevím jak a co bych měl opravit, aby mi program správně fungoval.

Předem děkuji za odpověd´ a přeji pěkný den.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.169.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
9. 6. 2013   #2
-
0
-

#1 gafan4ik
Prosím, vkládej svůj kód pomocí funkce <?.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
gafan4ik0
Duch
9. 6. 2013   #3
-
0
-

OK :)

/*
 * To change this template, choose Tools | Templates
 * and open the template in the editor.
 */
package poklad;
import java.util.Scanner;
/**
 *
 * @author Georgiy
 */
public class Poklad {

    /**
     * @param args the command line arguments
     */
    public static void main(String[] args) {
        // TODO code application logic here
        
       Scanner sc=new Scanner(System.in);
       System.out.printf("Jsi v tmavém a hlubokém lese a hledáš zlatou korunu a tvým hlavním úkolem je udělat vše pro to, aby jsi jí našel.\n");
       System.out.printf("Už jsi velmi blízko a ted´ už ti stačí jen zadat souřadnice Xn a Yn, které ti určí odkud začneš hledat.\n");
       
       double d,u;
       int a,xn,yn,x,y;
       
       d=Math.random()*10;
       u=Math.random()*10;
       
       x=(int) d; y=(int)u;
       
       for(a=0;a<=5;a++) 
       
       {
           
       System.out.printf("Zadej souřadnici Xn : ");
       xn=sc.nextInt();
       
       System.out.printf("Zadej souřadnici Yn : ");
       yn=sc.nextInt();
       
       if((yn>10)&&(xn>10)) System.out.printf("Dostal jsi se do bažiny kde daný poklad určitě nenajdeš.\n");
       
       if((y==yn)&&(x==xn)){System.out.printf("Našel jsi zlatou korunu.\n"); break;};
       
       if((x<yn)&&(y==xn)) System.out.printf("Jdi na západ\n");
       if((x>yn)&&(y==xn)) System.out.printf("Jdi na východ\n");
       if((x==yn)&&(y>xn)) System.out.printf("Jdi na jih\n");
       if((x==yn)&&(y<xn)) System.out.printf("Jdi na sever\n");
       if((x>yn)&&(y<xn)) System.out.printf("Jdi na severo-východ\n");
       if((x<yn)&&(y<xn)) System.out.printf("Jdi na severo-západ\n");
       if((x>yn)&&(y>xn)) System.out.printf("Jdi na jiho-východ\n");
       if((x<yn)&&(y>xn)) System.out.printf("Jdi na jiho-západ\n");
       
       if(a==5){ System.out.printf("Ztratil jsi se v lese a zemřel jsi hlady.");break;};
       
       };
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.169.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Hledani v souboru.. — založil Alexey

Hledání nejvyšší — založil Alex

Hledani retezce — založil pazdy

Hledaní absolventů — založil Evík

Hledání v řetězci — založil Dr. ERROR

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý