Snímání a ošetření stisku/přidržení dvou kláves naráz – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Snímání a ošetření stisku/přidržení dvou kláves naráz – .NET – Fórum – Programujte.comSnímání a ošetření stisku/přidržení dvou kláves naráz – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
návštěvník
~ Anonymní uživatel
66 příspěvků
9. 6. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych návod, jak snímat a ošetřit stisk dvou kláves najednou (klávesy stisknuty a drženy), kdy každá provádí jinou operaci. A druhá otázka je, jak zamezit prodlevě po stisknutí a přidržení klávesy mezi prvním a druhým opakováním (klasicky např. při inkrementaci proměnné závislé na stisku, dojde při stisku k první a při přidržení klávesy až po kratší době k cyklické "rychlejší" inkrementaci použité proměnné - tuto prodlevu potřebuji odstranit)? Dík za případnou pomoc :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.150.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 6. 2013   #2
-
0
-

Na zjištění stisku více kláves je ve WinAPI funkce GetKeyboardState. A ta prodleva je daná nastavením systému, protože by ti to jinak po stisku každé klávesy napsalo více jak jeden znak. Pokud to chceš mít ve své moci, tak to musíš udělat jinak a asi nejlépe vlákno, které volá v definovaných časech GetKeyboardState a podle stisknutých kláves provádí jednotlivé operace.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
návštěvník
~ Anonymní uživatel
66 příspěvků
14. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 liborb
...dík za pomoc. Sice mi to s tou Tebou nabízenou funkcí nějak nešlo, ale použil jsem GetAsyncKeyState. Naučil jsem se díky tomu jak v c# využít API funkce :). A tu druhou část jsem už před tím chtěl řešit přes časovač. Nakonec jsem po troše hledání dosáhl požadovaného výsledku, ještě jednou dík....

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.150.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý