GUI a jeho aktualizace – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

GUI a jeho aktualizace – Java – Fórum – Programujte.comGUI a jeho aktualizace – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kornin
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 6. 2013   #1
-
0
-

Vsimnul sem si, ze existuje vice zpusobu jak udelat nejake okno aplikace. Chci se zeptat, ktery by byl nejvhodnejsi pokud mam nejakou databazi, v okne bude par tlacitek a chci aby se databaze aktualizovala pomoci tech tlacitek a nasledne v realnem case zobrazovala v okne.

Diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
Reklama
Reklama
wannabewebguy
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 6. 2013   #2
-
0
-

Zkus se podívat na návrhový vzor Observer.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.42.–
Kornin
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 6. 2013   #3
-
0
-

hmmmmmm a jak mi tohle ma pomoct s navrhem GUI prosim pekne? Co si misto povysenejch komentaru nejdriv precist otazku.

Ano, vim, moje databaze bude vydavatel a nasledna aplikace predplatitel. Aktualizaci dat taky umim zaridit, ale ja resim GUI! Takovy okno aplikace, ktere se mi bude v momente aktualizace samo prekreslovat. Vim ze existuje vic zpusobu swing, awt, atd.... a proto se ptam ktery je ten pravy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
9. 6. 2013   #4
-
0
-

Původně jsem napsal "Podívej se návrhový vzor Observer.", ale pak mi přišlo, aby to náhodou neznělo "povýšeně". Jestli to tak stejně znělo, tak se omlouvám. Otázku jsem pochopil takhle.

Co se samotného GUI týče, pak nejspíš budeš chtít použít Swing. Pokud to čtu teď dobře, tak na okno, pár tlačítek a nějaký vypis z databáze ti postačí několik jednoduchých komponent - JFrame, JButton a JTextArea například..

Swing/AWT není buď a nebo. Když použiješ tyhle Swingový komponenty, stejně budeš používat i AWT.

http://docs.oracle.com/…s/index.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.42.–
Kornin
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 6. 2013   #5
-
0
-

Aha, dobře. dík

Já už se to právě pokusil nějak splácat, ale to aktualizování v realnem case mi nefungovalo. Pravdepodobne to bude tim, ze sem mel cele okno/databazy/cudliky resenou v konstruktoru objektu ktery dedil z JFrame a ten sem pak vytvoril v mainu....

Jak by mela byt sprave rozdelena ta struktura, co muze byt v konstruktoru a kde b mel byt ten zbytek?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
9. 6. 2013   #6
-
0
-

Na tý struktuře nezáleží funkčně, napsat se to dá ledajak. Pokud chceš mít pořádek a napsat to pěkně,

tak bych to rozdělil do tří balíku: main, logika, grafika. V mainu nech main, v logice logiku a tohle budeš psát v grafice. Do grafiky dáš základní GUI, kde budeš v konstruktoru volat nějakou metodu, která ti bude kreslit ty komponenty.. No a pak záleží, co budeš potřebovat. Další třída asi bude s tou TextAreu, která bude poslouchat toho vydavatele. Ty tlačítka můžeš asi rovnou z toho GUI.

Updatování v reálném čase by fungovat mělo, pokud je to napsané, jak má. Bez toho kódu je tu těžké něco vymýšlet, ale pokud upozorňuješ ty předplatitele odkud máš (předpokládám že vydavatele máš, kde se vypisuje výpis té databáze nějak) a ta komponenta, která má výpis databáze je napsaná správně jako předplatitel..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.42.–
Kornin
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
9. 6. 2013   #7
-
0
-

Jojo presne to sem takhle chtel vedet tu strukturu... Kdyz uz programuju objektove, tak at to mam aspon nejak smysluplne navrzeny. Uz sem na tom zacal pracovat a puvodni verzi asi komplet prepisu. Kdybych mel nejaky problem hodim sem pak kod. :)

Zatim diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

Aktualizace ?? — založil Retipne

Aktualizace — založil xhonzax

TextBox aktualizace — založil hejnallukas

Aktualizace listView — založil cybernick

Automatická aktualizace dat — založil Shark

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý