JPanel jako osma rana egyptska – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JPanel jako osma rana egyptska – Java – Fórum – Programujte.comJPanel jako osma rana egyptska – Java – Fórum – Programujte.com

 

Kornin
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
10. 6. 2013   #1
-
0
-

Zacinam byt nestastny.

 
    private void taskLine(String string){    
        
        JPanel radek = new JPanel();
        radek.setSize(400, 40);
        radek.setBackground(Color.red);
        JLabel task = new JLabel();     
        task.setText(string);
        task.setHorizontalAlignment(SwingConstants.LEFT);
        radek.add(task);
        this.add(radek);
    }

Tenhle kus kodu by podle me mel vytvorit graficky prvek s velikosti 400x40 ktery bude vymalovany cervene a uvnir bude napis string, ktery bude zarovnany nalevo.

Nicmene to vytvori objekt neurcite velikosti - jinak receno cele okno (400x500) je cervene. Dovnitr se sice napise string, nicmene je zarovnany doprostred.

Kdyz zavolam tuto metodu 2x (ve finale se bude volat prumerne 10-20x) tak se to prekrije, ikdyz to vsechno ma flow layout a melo by se to tudiz radit za sebe. Co je prosim pekne spatne? :`(

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
10. 6. 2013   #2
-
0
-

Otevřel jsem to tu těsně před usnutím, takže to ber s rezervou(kdyžtak mne někdo opraví), ale:

1) Zkus nastavit setPreferredSize() s dimension misto toho setSize()

2) nemá JLabel metodu na zarovnání texu? setHorizontalTextPosition()?

3) Pokud mi něco neuniká, ta metoda bude kreslit pořád stejný panel/label?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.42.–
Kornin
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
10. 6. 2013   #3
-
0
-

jo, akorat by do nich mela vzdycky vkladat ruzny string /pozdeji i dalsi prvky/ a ten "stejny" label (s ruznym obsahem) stosovat pod sebe. Bude jich tam treba 5. V kazdym jina radka textu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
sleepy0
Stálý člen
10. 6. 2013   #4
-
0
-

Aky si nastavil layout? Lebo ak mas v komponente co ktorej vkladas ten JPanel mas nieco ine ako BoxLayout tak ti to nepojde. Lebo vsetky ostatne ignoruju nastavenia pozicie a velkosti. Precitaj si nieco o BoxLayout (ja ho nepouzivam) http://docs.oracle.com/javase/tutorial/uiswing/layout/box.html. Potom je uz len nejaky co pouziva fixovane hodnoty, ale tam jedine zakazat resize okna.

Potrebujes to urcite robit prave takto? Lebo ak nie tak mozes pouzit aj komponenty ako JLabel. Ja to robievam tak ze si nastavim GridBagLayout a nastavim si ho a potom len vkladam komponenty do  Jpanelu a ten potom vlozim do komponenty kde chcem znova pomocou GBL (isto to nieje najefektivnejsie, ale za to ked resiznem okno stale je to pouzitelne).

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.204.–
Kornin
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
10. 6. 2013   #5
-
0
-

Všechno mám flowLayout a už sem zkusil snad úplně všechny příkazy který mají se zarovnáním byť jen písmenko společný a nic nepomohlo. 

    private void taskLine(String string, int priority){    
       JPanel radek = new JPanel();     
       radek.setPreferredSize(new Dimension(400, 40));
       radek.setBackground(Color.red);    
       JLabel text = new JLabel(string);
       radek.add(text);
       text.setAlignmentX(SwingConstants.LEFT);
       this.add(radek);
    }
Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

JPanel, BorderLayout, ... — založil Cetebe

JPanel - setPreferredSize — založil Nicolas

Ikonky na jpanel — založil vlado0991

JScrollpane pridani JPanel — založil Roman

SetFocus na button v jPanel — založil JavaKing

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý