Jeden formulář pro vkládání a upravu dat v db – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jeden formulář  pro vkládání  a upravu dat v db – PHP – Fórum – Programujte.comJeden formulář pro vkládání a upravu dat v db – PHP – Fórum – Programujte.com

 

tribalcz0
Super člen
10. 6. 2013   #1
-
0
-

ahoj nedávno sem o tom četl cca 1 mesic zpet ale clanek již nemůžu najít a nevím jak to udělat ale zajímalo bymne jak upravit formulář tak aby jeden form fungoval jako odesílací a upravovací

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Forest0
Stálý člen
10. 6. 2013   #2
-
0
-

#1 tribalcz
Udelas si jeden formulář a nastavis si $_GET ..

kdyz budes chtit odeslat, tak:

formular.php?f=odeslat

a kdyz upravit, tak třeba:

formular.php?f=upravit

A pak: 

<?php
if(isset($_GET["f"]) && $_GET["f"] == "odeslat"))
{
klasický formulář
}

if(isset($_GET["f"]) && $_GET["f"] == "upravit"))
{
ten samý formulář, ale přidáš těm inputům value z DB
}
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
10. 6. 2013   #3
-
0
-

Adresu formu muzes menit javascriptem. - funguje jen s aktivnim js, tak asi 90%

Nebo je mozne udelat 2 submit tlacitka s ruznymi name a pak sledovat isset($_POST['tlac1']) nebo totez pro tlac2. - funguje ne ve vsech prohlizecich, tak asi 90%.

Nebo hledas neco jako templatovaci systemy? Pripadne frameworky jako treba u nas pouzivane nette?

Kdyz vytvarim nebo upravuji form, pouzivam stejnou sablonu, jenom pro novy davam do skryteho inputu id=-1 a pro upravujici id=12345. V tom je cely rozdil. A tez tam muzou byt nektera policka zakazana pro opetovnou upravu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
tribalcz0
Super člen
11. 6. 2013   #4
-
0
-

asi takhle na webu mam upravu a v kladani dat resim to dvema odlisnymi formy ktere mam umistene v jquery acordionu aby to nezabiralo moc mista ale zkratka chci skusit neco noveho uz sem skousel i formulare v dialogu ale to mi nejak blblo devetkrat se to odeslalo a po desaty ne

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
13. 6. 2013   #5
-
0
-

mohl by mi sem nekdo dat nejakou ukazku?? asi sem vazne natvrdlej

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
kriplozoik
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
19. 6. 2013   #6
-
0
-

(Předpokládám, že se jedná o formulář pro vložení nebo úpravu záznamu v tabulce.)

Moje řešení je hlídat hodnotu id. Tak lze dokonce vystačit i s jedním tlačítkem (pro uložení záznamu, ať už nového či existujícího).

Do formuláři nezapomeň uvést id záznamu (asi bych ho nedělal editovatelné, max. skryté). Při zpracování formuláře zjistíš nejdříve, jestli bylo stisknuto tlačítko pro uložení a poté, jestli existuje id. Pokud ano, upravuješ stávající záznam, pokud ne, vkládáš nový záznam.

if($_POST['ulozit']){
	if($_POST['id']){
		//uprava zaznamu - UPDATE tabulka SET ...;
	}else{
		//vlozeni zaznamu - INSERT INTO tabulka(pole) VALUES(hodnoty);
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.77.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
20. 6. 2013   #7
-
0
-

tribalcz - Mozna, kdybys dal kratkou ukazku, treba i v tom jquery. Ja osobne to moc nechapu. Forest ti tam napsal reseni se dvema submit tlacitky (reseny pomoci odkazu, ale neni problem prepsat odkaz na form s method=get).

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý