PLS mohl by mi nekdo poradit s tou chybou
Dubug Asseration Failed!
Program G:\index\Debug\Index.exe
File: fgets.c
Line: 60
Expression: str!= NULL
(zdrojak je o jeden prispevek vyse)
Fórum › C / C++
Jak zapisovat do souboru na jinen PC?
Hmm zaujimave.Na prvy pohlad to vyzera byt OK.Skus tam dat:
...
if (szIndexPath == NULL) {
printf("chyba: IndexPath je NULL \n");
return 1;
}
fseek(f, 112, adresaL);
fgets(szIndexPath, BUFSIZE, f);
printf("%s\n", szIndexPath)
...
V akej situacii ti tento ASSERT vyskakuje? Na prvy pohlad je to OK a mne to principialne zbehlo(sice som vyhodil polovicu kodu aby som sa tam dostal ;)
Tak ako bolo napisane predtym.fgets() funkcia potrebuje ukazovatel na char pole(char*) a tak to vyzera ze tvoj szIndexPath je akosi neinicializovany.Este teda skus takuto vec(je to size dost nepekne ale co uz):
char* szIndexPath = NULL;
szIndexPath = (char*)malloc(sizeof(char)* BUFSIZE);
if (!szIndexPath) {
printf("chyba pri alokovani szIndexPath");
}
...
fseek(f, 112, adresaL);
fgets(szIndexPath, BUFSIZE, f);
printf("%s\n", szIndexPath)
...
free(szIndexPath);
A dalsia vec.. skus si dat na ten riadok z fgets() breakpoint a cez watcher sa pozri na szIndexPath, ze co to lezie do tej fcie.
To sn3d:
Tak te chyby jsem se uz zbavil, ale kdyz to spustim tak ten program skonci na radku :
printf("OK\n\n"); vypise to OK a jinak to uz neudela nic.
Vypada to ze je problem nekde v otvirani toho souboru:
if((x=fopen("\\\\192.168.15.11\\E$\\xxx\\x.txt","a"))==NULL)
Zajimave je ze kdyz tam zadam svoji IP adresu tak to jede bez problemu.
Za rady predem diky
No neprogramujem velmi v M$ takze v tomto velmi neporadim ale myslim ze to nebude len take easy nakolko je pravdepodobne potrebne mat nejake access prava aby si takto mohol pristupovat k suborom. Podla mna .. fopen je elemntarna IO funkcia ktorou to asi nepojde. Skus sa pozriet na MSDN ci tam nenajdes nejake API ohladom vzdialeneho pristupu.
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa364229.aspx
Je mozne ze sa mylim takze ber to z rezervou.S Win32 som uz nejaky ten rocik nepracoval
To machis: To zajimave a jsi si jisty, ze mas potrebna prava? Vim, ze te tu s tim porad vsichni otravujem, ale zkus si normalne pres okno vytvorit na tom vzdalenem PC soubor(prave mysitko->novy->texttovy soubor), docela bych se divil,ze by kvuli tehle operaci bylo potreba mit spustenou FTP sluzbu na tom PC, kdyz se jedna o nasdilenou slozku.
To Majkee: Diky, pomalu se v te diskuzi zacinam uz ztracet. Nicmene jsem na mysli neco jineho, at zkusi vytvorit ten soubor pres sit, protoze to co tu psal predtim, jsem pochopil tak, ze soubor vytvoril na PC a potom jej zkousel akorat otevrit a neco zapsat z jineho PC. Opravte me jestli se pletu.
sn3d: nj ale pak uz celkem ztraci kod dinamiku vlastne uz od zacatku ztraci dinamiku protoze neni mozno zadavat vlastni IP (ovsem kod ma vyuziti pouze pro autora tedy pokud autor chce programek pouze pro sebe tak by mohlo pomoc jak rikas namapovat misto kde budeme chtit po siti vytvret nejaka data namapovat)
Tak keby to bolo uplne po mojom.Pravdepodobne ide o program ktory bude nacitavat data z nejakeho suboru a potom ich posielat na nejaky centralny server.Na tom servery by som rozbehal Apache + PHP(alebo IIS a ASP.NET) kde by som si vytvoril prislusny script kotry by vytiahol s POSTu data a natlacil ich do databazy.Program ktory by bezal na klientoch by nacital data, a pomocou CURLu by ich POSTOl na ten dany(prednastaveny) server. Myslim si ze toto je take celkom v poho riesenie.Samozrejme by som urobil kontrolu (kotrola IPcky + autentifikacia) aby niekto neposielal falosne POSTy.Keby som bol uplny paranoik tak mozem rozbehat SSL sifrovanie.
A ak by mi to vobec nestacilo siahol by som po moznosti napisat si vlastny server ktory by si menil XMLka.To nieje az taky problem.Staci praca z vlaknami a socketmi.Taky framework na nete urcite je free(aj ked ja pouzivam vlastne libky na to).Ale podla mna by to bol len zbytocny zdroj mnozstva chyb
Ale to keby bolo na mne ;)
How do you mount this location?
# Clik right on My Computer and choose Map Network drive.
# In the dialogue box that will appear, next to Path, type in: \\files\loginnaam
# Click on Connect using a different user name or in the field Connect As and type in your log-in name or username as received from DICT.
# Click OK and type in the passward when asked to do so
Toto by ti malo fungovat aj bez toho mapovania.Skus sa pozriet na msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa364229.aspx
Konkretne WriteFile a CreateFile funkcie.Asi najvecsi zadrhel je otvorit subor.K tomu je aj priklad:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa363874.aspx
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Ako zapisovať údaje z javascriptu do databázy ??? — založil Mishsuli
Jak najit cestu k souboru — založil Borisek
Jak na hromadnou editaci více souborů? — založil Kit
Jak ykompilovat .cpp soubor do .o souboru — založil pepa