C - prosim o pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C - prosim o pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.comC - prosim o pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

krajco0
Duch
11. 6. 2013   #1
-
0
-

Príkaz printf v programe slúži na čo? // vypis na obrazovku
Príkaz scanf v programe slúži na čo?  //nacita udaje do premenej
Ktorý komentár sa môže natiahnuť cez viac riadkov?//  /* */
Ako sa ohraničujú bloky v kóde? //{}
Aký najmenší dátový typ môžte použiť pre číslo 128? //1byte-8bitov 256...
Ako sa volá operátor >>? //bitový posun v pravo opacne v lavo
Na čo slúži operátor %? // zvysok po deleni...
Čo sa vypíše na obrazovku po zbehnutí kódu: int i=3; printf(i--); //vypise3 ,dalsie kolo zmensi...
Na čo slúži príkaz if?  // aby sme vykonali urcity kus kodu ,ked je podmienka splnena
Ako sa označuje logický operátor AND v C? // &&
Ako sa označuje bitová negácia v C? //~
Koľkokrát sa vykoná príkaz za else, ak je výraz za if pravdivý? //0x
Na čo slúži príkaz case?//ak hodnota vyrazu v zatvorke jedna z moznosti vykonaju sa prikaz za case:
Môže byť v tele príkazu switch príkaz break? //áno
Na čo slúži podmienka v príkaze while? //na ukoncenie cyklu
Čo urobí príkaz continue v cykle?//ukonci aktualne kolo cyklu a začne nové
Ako zapíšete nekonečný cyklus pomocou príkazu while? //while (1)
Koľkokrát minimálne sa vykoná príkaz do ... while? // aspon raz
Koľko krát sa vykoná cyklus for s hlavičkou for (;;)? //nekonecne vela krat
Môžte použiť cyklus v cykle? // áno
Ako sa volajú premenné v zátvorke za názvom funkcie?
Čo znamená príkaz return? // ukončuje vykonávanie funkcie main
Aký návratový typ dáte funkcii, ktorá nič nevracia? //
Môže byť príkaz 'return' aj inde ako len na konci kódu funkcie? //ano
Môže mať funkcia, ktorá nevracia žiadnu hodnotu, vo svojom tele príkaz
'return'? //nemusi , ale musi byt bez parametra
Koľko maximálne hodnôt môže vrátiť jedna funkcia?
Aký názov má hlavná funkcia v programe? //main
Ako sa deklaruje jednorozmerné pole? //int pole []
Akým príkazom zistíte veľkosť poľa v bajtoch?
Ktorá hodnota ukazovateľa značí, že ukazovateľ neukazuje na nič?//null
Ako sa deklaruje ukazovateľ na typ 'int'? // int *
Akým príkazom rezervujete pamäť v halde?//new
Čo vracia funkcia malloc ak už nie je miesto v halde? //null
Akým príkazom otvoríte súbor? //fopen
Ako otvoríte súbor len na čítanie?// fopen(nazov, "r");
Akým príkazom zistíte dĺžku reťazca?//strlen

Prosim vás niekto to je skúsenejší progromátor ako my či by nám neskontroloval odpovode a nepomohol s pár otázkami čo su tam

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.21.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 6. 2013   #2
-
0
-

3) striktni C dokonce neznalo jednoradkovy //

5) 1B -> unsigned char  (signed char zmakne jen 127 maximalne)

6)   cislo >> kolik_bitu_posunout

14) ve vetsine pripadu break byt i musi ... jinak se vykonaji i dalsi vetve case ...: za nim

21) parametry funkce

22) return ukoncuje libobolnou funkci .. ne jen main

23) void

27) jen jeden parametr.. ale nic nebrani vracet treba jednu strukturu, ukazatel na pole a tak

30) u statickeho pole sizeof... u dynamickeho jedine udrzovat velikost v promenne

31) NULL ... null nic neni (ale v c++ standardu 2011 je i nullptr)

33) new je jen v c++ ... v c je to obvykle malloc

34) NULL

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
krajco0
Duch
12. 6. 2013   #3
-
0
-

Dakujem ti 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.21.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

C / C++ → Prosim pomoc — založil Nory

Pomoc prosim — založil Anonymní uživatel

Prosím o pomoc — založil mergle

Prosim o pomoc — založil bbeni

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý