Obrázek jako regulární výraz – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Obrázek jako regulární výraz – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.comObrázek jako regulární výraz – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Poohlížíte se po nové práci? Junior programátor webových aplikací
Forest0
Stálý člen
15. 6. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, mám tento regulární výraz pro převedení textu na odkaz při výpisu novinek

$_POST["novinka"] = preg_replace('#(^|\s)([a-z]+://([^\s\w/]?[\w/])*)#is', '\\1<a class="odk" href="\\2">\\2</a>', $_POST["novinka"]);

Podobným způsobem bych potřeboval udělat to, že když tam hodím:

<img src="img/obrazek.png" alt="obrázek" />

aby mi to ukázalo ten obrázek. Děkuji předem za pomoc   

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Forest0
Stálý člen
17. 6. 2013   #2
-
0
-

To mi jako opravdu nikdo nedokáže pomoct?

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
peter
~ Anonymní uživatel
3463 příspěvků
18. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 - Nerozumim. Prodleva fora je  2 dny az 2 mesice nez nekdo a jestli odpovi. Jakakoliv takova hlaska je zcela marna.

#1 - Nerozumim. Funkcni php kod? Nevim, jaky je vstup, vim, jaky ma byt vystup. Nedostatecne pro hledani odpovedi.

Ten reg. vyraz pro odkaz mas velmi osizeny. Udela ti odkaz i z toho, co skutecnym odkazem podle normy pro odkazy byt nemuze.

Pokud by vstup mela byt adresa a regularni vyraz mel byt stejny, pak druhy parametr se

'\\1<a class="odk" rel="nofollow" href="\\2">\\2</a>' - pred

'\\1<img class="obr" src="\\2"/>' - po

Ale tohle verim, ze dokazes sam. Takze mi tu schazi ta podstatna cast dotazu, co je na vstupu a jak to ma vypadat po zmene.

'#(^|\s)([a-z]+://([^\s\w/]?[\w/])*)#is'

' - apostrof pro retezec pred a za

# - znak pro zacatek a konec reg. vyrazu, pred a za

^|\s = reg. vyraz pro... zacatek stringu NEBO mezera

[a-z]+ = pismena a-z opakovana 1 az nekonecno (ve skutecnosti jsou pravidla omezena tusim do 8 znaku a nejake dalsi veci)

:// = :// (http://)

([^\s\w/]?[\w/])* = ((ne-mezera nebo pismeno neb lomitko) pokud takove existuje; pak nasleduje pismeno nebo lomitko) a to cele opakujes do nekonecna (to je hodne falesne, vylucuje to ciselne adresy, vylucuje to cisla v adrese, otazniky, tecky pro domeny, minuska, podtrzitka nebo jine znaky)

Rekl bych, ze ti ten vyraz nemuze vyhledavat adresy odkazu v textu.

http://www.regexp.cz/

http://www.regularnivyrazy.info/url.html#…

http://www.regularnivyrazy.info/email.html#…

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Forest0
Stálý člen
18. 6. 2013   #4
-
0
-

#3 peter
Se omlouvám, ale spěchám na to.

Ten odkaz neřeším, pro můj účel to vystačí, ale díky za připomínky.

Můj problém tedy je:

Když vložím do DB:

<img src="img/obrazek.png" alt="obrázek" />

Vypíše mi to jako text a já potřebuju, aby se ukázal ten daný obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
peter
~ Anonymní uživatel
3463 příspěvků
18. 6. 2013   #5
-
0
-

Najdi funkci php htmlspecialchars a zrus ji. Pokud ovsem pouzivas ajax, tam se to dela trosku jinak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Forest0
Stálý člen
18. 6. 2013   #6
-
0
-

#5 peter
Jako kde ji mam hledat? Ve svem kodu nebo nekde v konfiguraku serveru

EDIT: ono to funguje normálně 

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Regularni vyraz — založil don_Dominique

Regulární výraz — založil polonium

Regulární výraz v c# — založil attila

Regulární výraz — založil Pilot

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý