Obrázek jako regulární výraz – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Obrázek jako regulární výraz – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.comObrázek jako regulární výraz – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Forest0
Stálý člen
15. 6. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, mám tento regulární výraz pro převedení textu na odkaz při výpisu novinek

$_POST["novinka"] = preg_replace('#(^|\s)([a-z]+://([^\s\w/]?[\w/])*)#is', '\\1<a class="odk" href="\\2">\\2</a>', $_POST["novinka"]);

Podobným způsobem bych potřeboval udělat to, že když tam hodím:

<img src="img/obrazek.png" alt="obrázek" />

aby mi to ukázalo ten obrázek. Děkuji předem za pomoc   

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Reklama
Reklama
Forest0
Stálý člen
17. 6. 2013   #2
-
0
-

To mi jako opravdu nikdo nedokáže pomoct?

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
18. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 - Nerozumim. Prodleva fora je  2 dny az 2 mesice nez nekdo a jestli odpovi. Jakakoliv takova hlaska je zcela marna.

#1 - Nerozumim. Funkcni php kod? Nevim, jaky je vstup, vim, jaky ma byt vystup. Nedostatecne pro hledani odpovedi.

Ten reg. vyraz pro odkaz mas velmi osizeny. Udela ti odkaz i z toho, co skutecnym odkazem podle normy pro odkazy byt nemuze.

Pokud by vstup mela byt adresa a regularni vyraz mel byt stejny, pak druhy parametr se

'\\1<a class="odk" rel="nofollow" href="\\2">\\2</a>' - pred

'\\1<img class="obr" src="\\2"/>' - po

Ale tohle verim, ze dokazes sam. Takze mi tu schazi ta podstatna cast dotazu, co je na vstupu a jak to ma vypadat po zmene.

'#(^|\s)([a-z]+://([^\s\w/]?[\w/])*)#is'

' - apostrof pro retezec pred a za

# - znak pro zacatek a konec reg. vyrazu, pred a za

^|\s = reg. vyraz pro... zacatek stringu NEBO mezera

[a-z]+ = pismena a-z opakovana 1 az nekonecno (ve skutecnosti jsou pravidla omezena tusim do 8 znaku a nejake dalsi veci)

:// = :// (http://)

([^\s\w/]?[\w/])* = ((ne-mezera nebo pismeno neb lomitko) pokud takove existuje; pak nasleduje pismeno nebo lomitko) a to cele opakujes do nekonecna (to je hodne falesne, vylucuje to ciselne adresy, vylucuje to cisla v adrese, otazniky, tecky pro domeny, minuska, podtrzitka nebo jine znaky)

Rekl bych, ze ti ten vyraz nemuze vyhledavat adresy odkazu v textu.

http://www.regexp.cz/

http://www.regularnivyrazy.info/url.html#…

http://www.regularnivyrazy.info/email.html#…

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Forest0
Stálý člen
18. 6. 2013   #4
-
0
-

#3 peter
Se omlouvám, ale spěchám na to.

Ten odkaz neřeším, pro můj účel to vystačí, ale díky za připomínky.

Můj problém tedy je:

Když vložím do DB:

<img src="img/obrazek.png" alt="obrázek" />

Vypíše mi to jako text a já potřebuju, aby se ukázal ten daný obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
18. 6. 2013   #5
-
0
-

Najdi funkci php htmlspecialchars a zrus ji. Pokud ovsem pouzivas ajax, tam se to dela trosku jinak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Forest0
Stálý člen
18. 6. 2013   #6
-
0
-

#5 peter
Jako kde ji mam hledat? Ve svem kodu nebo nekde v konfiguraku serveru

EDIT: ono to funguje normálně 

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Regulární výraz — založil polonium

Regulární výraz v c# — založil attila

Regulární výraz — založil Pilot

Regulární výraz. — založil Paja2

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý