Operace s ^ znakem – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Operace s ^ znakem – Java – Fórum – Programujte.comOperace s ^ znakem – Java – Fórum – Programujte.com

 

Pat
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
17. 6. 2013   #1
-
0
-

Co a proč vypíše příkaz
1) System.out.println( 7 ^ 0 );

2) System.out.print( 7 ^ -1 );

3) System.out.println(5 ^ 2 ); 

4) System.out.println('A' ^ 'B' ^ 'B' ^ 'A');

5) System.out.println(true ^ false ); 

Výsledky mám, tudíž by mě spíš zajímalo proč. A jak má tento operátor fungovat. Myslel sem si, že to je XOR, ale to evidentně není...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
Pat
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
17. 6. 2013   #2
-
0
-

6) System.out.println(0xFFFF << 16 >>> 16);

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
17. 6. 2013   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
17. 6. 2013   #4
-
0
-

a ještě si můžeš ty čísla zkusit vypisovat v binárním tvaru, abys to viděl názorně

System.out.println(Integer.toBinaryString(-1));
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Pat
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
18. 6. 2013   #5
-
-2
-
Mimo téma

nevim proc mi ve wikipedii posilas odkaz na dvojkovou soustavu. Me zajima, jak funguje ten XOR v takovyhle vypoctech. Jak to mam spocitat? Je nejaky vzorecek? Napr ze neco nekam prevedu, neco prictu/odectu/vynasobim ? Proste mi dejte nejaky algoritmus.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
CigaX cierny
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
18. 6. 2013   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.209.–
Pat
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
18. 6. 2013   #7
-
-2
-
Mimo téma

Jasně, proč si nehrát na povýšený pány programátory. Od toho tu to forum je. Zvedat si ego na začátečnících.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
18. 6. 2013   #8
-
+2
-
Zajímavé

Vážený pane, fórum tu není od toho, aby vyřešilo všechny problémy světa, ale aby nastínio možná řešení a odpovědi, příp. poskytlo další zdroje k čerpání informací. Než-li se ptáme, hledáme odpovědi sami na googlu (viz komentář od CigaX) a až poté jdeme na fórum. Oba přispěvatelé Vám svými příspěvky odpověděli. To, že jste líný přečíst si zdroje, které Vám poskytli, to je už Váš boj. Konec konců, nikdo Vám tu není povinen odpovídat.

S přáním hezkého dne,

Survik1

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.98.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Pat
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
18. 6. 2013   #9
-
-2
-
Mimo téma

Jojo, přesně takovouhle povýšenou odpověď ve stylu: "já sem velký borec, všechno vím, ale odpovídat ti nemusím" jsem čekal. Čili už jsem napsal na jiné forum, kde kupodivu byli o něco ochotnější a nastínili mi jak na řešení.

Doufám, že ste na sebe patřičně hrdí a máte dobrý pocit, že ste poslali do háje začátečníka který jen žádal o jednu větu "jak na to". Předpokládám, že ste si udělali zářez nebo tak něco. 

Co sem se díval na další témata, tohle je váš běžný standard. Ani se nedivím, že to tu tak skomírá... Také jsem tu naposledy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.55.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 6. 2013   #10
-
+1
-
Zajímavé

#9 Pat
Nejak nechapu tvoje narikani na uroven fora, to jak jsou v pocitaci prezentovany cisla v pocitaci (nebo jave) ti poslal crazy, to jak se pocita xor cigaX cerny. To ze se nedela xor jednoho bitu, ale vsech bitu na stejnych pozicich najednou je opet v tom druhem odkazu... Vse na co ses ptal vychazi z toho jak jsou prezentovany cisla v pocitaci a jak se provadi xor bit po bitu.

Takze mi rekni, co jeste potrebujes k tomu, abys dokazal pochopit, ze ti uz davno poradili? Pokud potrebujes vysvetlit neco konkretniho z tech odkazu, ptej se. Ale jestli cekas ze se z tebe vsichni posadi na zadek, tak sis nas spletl s linkou duvery.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Flowy0
Věrný člen
19. 6. 2013   #11
-
0
-

Asi by stačilo kopania do Pat a necháme ho v tichosti odkracat ... snáď bude mať dosť rozumu aby sa neotacal ... ľudia ktorý sa nechcú učiť a nemajú ochotu ani rozmýšľať pri diskutovaní sú tu zbytočný

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.141.–
https://github.com/Flowy
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Operace s bity — založil Pavel Prokop

Pocetni operace v C — založil Vojta

Bitove operace — založil Keny

Operace množin — založil kareln

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý