Terminologie – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Terminologie – Java – Fórum – Programujte.comTerminologie – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
K2830
Duch
17. 6. 2013   #1
-
0
-

Dokázal by někdo jasně a přesně vysvětlit jaký je rozdíl mezi instancí a objektem,popřípadě instancí,objektem a třídou?Když pročítám nejrůznější knihy o Javě tak mám pocit,že každý autor to vidí úplně jinak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.162.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
17. 6. 2013   #2
-
0
-

#1 K283
třídu ber jako formu, do které naleješ data a vyleze ti objekt :) (hodně obrazně řečeno)

třeba nějakou formu na čokoládovou postavičku (udává ti, jak bude objekt vypadat, co bude umět apod.) -> když do té formy naleješ tu čokoládu, tak ti vznikne objekt (instance), která už nějak vypadá a něco umí :D

Instance = new Třída(data);
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
K2830
Duch
17. 6. 2013   #3
-
0
-

#2 crazy

Díky,tak nějak jsem si to představoval...jak do toho prosím tě ještě zapadá konstruktor a metoda?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.162.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
17. 6. 2013   #4
-
0
-

#3 K283
metoda je v podstatně třídní funkce - tzn. že se dá volat pouze nad objektem dané třídy

konstruktor je metoda, která se volá při vytváření objektu, tedy když já zavolám:

new Třída();

tak se volá konstruktor třídy Třída

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Flowy0
Věrný člen
18. 6. 2013   #5
-
0
-

Class/enum/interface sú len spôsoby prevedenia a označenia pri komunikácii s pc ... povedzme ze bicykel je objekt ... tvoj bicykel je ďalší objekt ktorý je instance z bicykla

Konstruktor je metóda ktorá sa zavolá pri vytváraní nových objektov z iného objektu

 Static metoda je metóda triedy ... nonstatic sú metódy ktoré vlastní každá instancia vlastné 

 Každý objekt je instancia hlavného objektu (myslím že sa značí aj ako E) ktorý vytvoril JVM

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.141.–
https://github.com/Flowy
K2830
Duch
18. 6. 2013   #6
-
0
-

#5 Flowy
Podle knížky Java bez předchozích znalostí je objekt nějaká skutečná věc a instance je v podstatě její podoba zapsaná do třídy pomocí zdrojového kódu.Nakolik je tahle definice přesná?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.186.–
Flowy0
Věrný člen
19. 6. 2013   #7
-
0
-

No v podstate to sedí s tým čo som povedal ja... Ak každá trieda rozširuje javu tak v podstate určuje čoho potomkom bude objekt na základe nej vznikajúci a tiež nejaký základ ako bude vyzerať... len táto definícia instance mi moc nesedí v bode že každá instance je podoba objektu ak počítame že trieda môže byť abstract a na základe tejto nevzniká priamo objekt

Vyzerá to že instance neni priamo definovaná a tak sa vysvetlenia len odvíjajú od pochopenia týchto pár odstavcov http://docs.oracle.com/javase/tutorial/java/javaOO/classvars.html

podľa mňa je to ako keď povieš Novakova za predpokladu že existuje len jedna je tento objekt jednoznačne určený ale môžeš povedať žena z rodu Novakov čo je intancia ... v prípade že existuje len jedna tak presne vieš ktorý objekt to je ale je možné že ich je viac a týmto volaním pokryjes všetky objekty a tiež každý zvlášť ... vychádzam z použitia operatora instanceof

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.141.–
https://github.com/Flowy
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
19. 6. 2013   #8
-
0
-

Taky přihodím troškou do mlýna. ( programuji v Javě cca 2 roky ) - neprofesionálně. Taky jsem si všiml, že různí autoři z různých knih to vysvětlují trochu jinak.(pravděpodobně chybná terminologie, která většinou vede k chybnému pochopení) Já to tedy chápu takto.   OBJEKT = INSTANCE = STRUKTUROVANÝ DATOVÝ TYP (složený např. primitivních datových typu nebo při kompozici z objektů).  Třída je class, která určuje schopnosti a možnosti jednotlivých objektů( např. metody,proměnné objektu).

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.87.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
19. 6. 2013   #9
-
0
-

#8 NotBeginner
objekt právě že už není strukturovaný datový typ.

třída je strukturovaný datový typ

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý